Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

noemi 22:40, 19 cze 2012

Syla pięęęęknieeeee po przycięciu ogród wygląda jak z katalogu ...

p.s.melduję, że dzisiaj przycięłam zawijasek ... zdjęcia nie mam , bo ciemno się zrobiło ...ale ciachałam według wskazówek buziaczki
Syla 22:42, 19 cze 2012

noemi napisał(a)
Syla pięęęęknieeeee po przycięciu wszystko wygląda jak z katalogu ...

p.s.melduję, że dzisiaj przycięłam zawijasek ... zdjęcia nie mam , bo ciemno się zrobiło ...ale ciachałam według wskazówek buziaczki

Fajnie , że się odważyłaś ..... na pewno będzie ślicznie i te lawendy na plecach , normalnie miodzio Czekam na foteczki buziak
Madzenka 22:44, 19 cze 2012

Sylwia a wiesz co sobie pomyślałm, ze ostrza moich nożyc od Boscha od początku czyli od ok 5 lat nie ostrzyłam a nożyce kosiarki to nawet dwa razy w sezonie ostrzymy...
noemi 22:44, 19 cze 2012

Fotki obiecuję będą ... po mocnym cięciu wygląda fajnie dzięki
baraga1904 22:47, 19 cze 2012

Syla napisał(a)

Agnieszko , Justynko - bardzo dziękuję .....

Abiko - z nich jestem najbardziej zadowolona Jak nimi pracuję to widzę cały czas Danusię w pierszym odcinku Mai w ogrodzie (od tego się u mnie zaczęło) jak stała przy swojej daglezji ze swoimi rasowymi nożycami szpalerowymi i mówiła , że nigdy się z nimi nie rozstaje ....... Utkwiło mi to głęboko w pamięci !!!

Potwierdzam, przez lata cięłam boschem moje kulki. Tydzień temu kulkowałam szpalerowymi nożycami bentleya i już sie z nożycami szpalerowymi nie rozstanę. Nie wiem jak Twoje obserwacje ale nożyce szpalerowe nie strzępią liści i bukszpany lepiej wygladają po cięciu nożycami...

Strzępią nie tyle liście co przede wszystkim gałązki , głównie na cisach bo są grubsze ......

...juz zgłupiałam...to radzicie kupowac tego Boscha?....lepsze do bukszpanu niż do ciasa?
justi 22:49, 19 cze 2012

Super cięcie Ja dziś ciachałam pęcherznicę. Ciacham ją już parę lat 2 razy do roku i jakoś kuleczki ładnej nie mogę wyciachać
noemi 22:50, 19 cze 2012

... jestem bardzo początkująca w cięciu i polecam boscha i nożyce szpalerowe ... przydaję się jedno i drugie narzędzie
Madzenka 22:51, 19 cze 2012

noemi napisał(a)
... jestem bardzo początkująca w cięciu i polecam boscha i nożyce szpalerowe ... przydaję się jedno i drugie narzędzie

Potwierdzam na początek bosch a w miarę zaawansowania nożyce szpalerowe
butterfly 22:54, 19 cze 2012

To fajnie W dobrej kolejnosci kupiłam, bo ja też początkująca

I ciachałam wczoraj bukszpany boschem, a dziś tawuły - fajna zabawka
Syla 22:57, 19 cze 2012

Marzena2007 napisał(a)
Sylwia a wiesz co sobie pomyślałm, ze ostrza moich nożyc od Boscha od początku czyli od ok 5 lat nie ostrzyłam a nożyce kosiarki to nawet dwa razy w sezonie ostrzymy...

ja się również nad tym zastanawiałam czy aby się nie stępiły .... i nawet kombinowałam jak je można naostrzyć i czy można ??? ale brakło czasu na dywagacje i przeszłam na nożyce ..... Ach ten ciągły pośpiech .....