Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Margerytka40 11:21, 14 sty 2023

Rojodziejowa napisał(a)
Ja robie bazylia, szpinak, migdały no i czosnek oczywiście i to jest nasze ukochane.

Ale muszę popróbować też Waszych

Też będę próbować
Dorii 13:11, 14 sty 2023

Rojodziejowa napisał(a)
Ja robie bazylia, szpinak, migdały no i czosnek oczywiście i to jest nasze ukochane.

Ale muszę popróbować też Waszych

Czosnek oczywiście też daję.
Czasem daję też suszone pomidory. Lubię też dodać ser żółty albo mozzarellą tą białą ale dzieciaki nie akceptują wszelakiego sera w pesto więc pomijam zazwyczaj. Ewentualnie posypuję tartym serem już na talerzu i do tego pomidorki koktajlowe. Mniam, ślinotoku dostałam a tu nic jeść praktycznie nie mogę bo w środę miałam dłutowanie ósemki.
Helen 16:09, 14 sty 2023

Asia, kiedy podkrzesujesz derenie kousa? Teraz czy po kwitnieniu?
Margerytka40 17:38, 14 sty 2023

Helen napisał(a)
Asia, kiedy podkrzesujesz derenie kousa? Teraz czy po kwitnieniu?

Podcinałam je i wiosną i po kwitnieniu. Zależy jak mi pasowało. Nie widzę różnicy. Teraz lepiej chyba bo dobrze widać pokrój, kształt gałęzi. Też mam jednego do okiełznania i pewnie na dniach się za niego wezmę
Margerytka40 17:44, 14 sty 2023

Zaczęłam dziś przycinanie seslerii. 1/2 rabaty ściachałam. Czuję to w plecach. Moje rabaty to rabaciska

Reszta jak pogoda pozwoli. Jeszcze tu połowa i w dwóch innych miejscach. Sporo mam tych seslerii
Helen 18:09, 14 sty 2023

Margerytka40 napisał(a)

Podcinałam je i wiosną i po kwitnieniu. Zależy jak mi pasowało. Nie widzę różnicy. Teraz lepiej chyba bo dobrze widać pokrój, kształt gałęzi. Też mam jednego do okiełznania i pewnie na dniach się za niego wezmę

Dzięki, wolę chyba teraz.
Mirka 18:33, 14 sty 2023

Margerytka40 napisał(a)
Zaczęłam dziś przycinanie seslerii. 1/2 rabaty ściachałam. Czuję to w plecach. Moje rabaty to rabaciska

Reszta jak pogoda pozwoli. Jeszcze tu połowa i w dwóch innych miejscach. Sporo mam tych seslerii

Asia to się napracowałaś dziś. Też miałam taki zamiar ale nic z tego może jutro się uda przyciąć trawy.
Powiedz mi kiedy mogę podzielić te seslerie ? Czy teraz mogę czy kiedy?
Margerytka40 19:18, 14 sty 2023

Mirka napisał(a)

Asia to się napracowałaś dziś. Też miałam taki zamiar ale nic z tego może jutro się uda przyciąć trawy.
Powiedz mi kiedy mogę podzielić te seslerie ? Czy teraz mogę czy kiedy?

Z tym napracowaniem to tak sobie. Wpierw czekałam aż się powietrze ociepli bo rano jak dla mnie zimno. Jak wyszłam to już południe było. Czas zbyt szybko uciekał, ale może i dobrze, bo jak na pierwsze takie aktywności zupełnie wystarczy. I tak czuję mięśnie. Trzeba dawkować bo można nazajutrz mocno odczuwać skutki
Z seslerią jeszcze chwilę bym poczekała chyba. Choć pogoda zupełnie nie styczniowa to jednak trudno przewidzieć co będzie dalej. Pod koniec lutego może
Margerytka40 19:19, 14 sty 2023

Helen napisał(a)

Dzięki, wolę chyba teraz.

Też zaraz będę ciąć
Wiolka5_7 19:38, 14 sty 2023

Też czułam w mięśniach cięcie seslerii
Ale na drugi dzień już było po bólu

Teraz ma się coś ochłodzić i dobrze,bo niektóre rośliny wyglądają jak w marcu,ech