Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Anda 15:29, 19 mar 2023

Cudniaście u Cię Ilość cebulowych powala- przepiękne łany
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mirkaka 16:18, 19 mar 2023

Ale pięknie krokusy i iryski wyglądają w takiej masie
A ja u siebie już róże tnę, od paru dni,
Kasiapod 16:40, 19 mar 2023

Piękna krokusowa łączka
Margerytka40 18:58, 19 mar 2023

Rojodziejowa napisał(a)
Ale cudnie taka ilość irysów i krokusów robi wrażenie!! A jak już wysprzątane!!

Wysprzątane, nie żartuj. U mnie nie realne. Z grubsza pozbierałam śmieci i trawnik pograbiłam z psich kup
Krokusiki dosadzam co roku po troszeczku. Na tą jesień białe i paskowane mam zamiar dokupić. Krótko kwitną ale warto. I bzyczki mają używanie
Margerytka40 19:00, 19 mar 2023

Alija napisał(a)
Asiu, śliczne krokusy, iryski, ciemierniki, cudnie. U Ciebie nawet, jak nic nie kwitnie też jest pięknie.

Wiosna wybuchnie już teraz na pewno. Te kwiatuchy teraz tak cieszą oczy.
Margerytka40 19:07, 19 mar 2023

LIDKA napisał(a)
Asia nieustannie podziwiam jak ładnie skomponowałaś rabaty. Trawy wycięte . Bylin jeszcze nie ma a jednak łyso nie jest. Krokusy wymiatają. Ładne widoczki z nimi w roli głównej.

Wiesz, też w tym roku odkryłam, że taki wczesno wiosenny ogród też mi się podoba. To zasługa zimozielonych najpewniej. Staram się je upychać w rabaty i nawet tak czasem, że latem prawie ich nie widać. Teraz za to przyciągają oko, stanowią szkielet rabat.
Przy krokusach teraz w ciągu dnia gdy słoneczko ruch, bzyczenie. Bosko
Margerytka40 19:14, 19 mar 2023

Anda napisał(a)
Cudniaście u Cię Ilość cebulowych powala- przepiękne łany

Przy moim wielkim obszarze tylko wielka ilość wchodzi w grę
Margerytka40 19:20, 19 mar 2023

mirkaka napisał(a)
Ale pięknie krokusy i iryski wyglądają w takiej masie
A ja u siebie już róże tnę, od paru dni,

Też mnie ręce już świerzbią, by ciąć. Na razie robiłam inne prace, to dałam im spokój, ale jeszcze chwila i się za nie wezmę. Czy na róże mogę prysnąć jakimś preparatem olejowym jeszcze teraz? Odkryłam dziś na jednej chyba zimujące mszyce, takie czarne maczki w kątach łodyg. W życiu czegoś takiego nie miałam.
Margerytka40 19:22, 19 mar 2023

Kasiapod napisał(a)
Piękna krokusowa łączka

Kasiu Wiosna idzie. Krokusiki witają przy wejściu
GorAna 19:47, 19 mar 2023

Asiu, ależ świetne te łany cebulowych
Po kilkumiesięcznej szerzyźnie nawet najmniejsze kwiatki dają sporo radości