Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

ryska 21:42, 19 sty 2023

Też się zachwycam Twoją sesleriową. O każdej porze roku. Bardzo fajnie wplecione są w nią bliny-tak nienachalnie, ciekawie, no i kolorystycznie idealnie.
Margerytka40 18:10, 20 sty 2023

ryska napisał(a)
Też się zachwycam Twoją sesleriową. O każdej porze roku. Bardzo fajnie wplecione są w nią bliny-tak nienachalnie, ciekawie, no i kolorystycznie idealnie.

Reniu bardzo mi miło. Znając Twój gust tym bardziej
Chciałabym na tyły tej rabaty dać jakieś miskanty. Mam tam ML ale pomyślałam, że może jednak jakieś kwitnące tam dać. Jakieś mniej potworzaste raczej. Teraz tyle odmian, muszę poszukać co tam polecacie.
Kokesz 09:11, 30 sty 2023

Kasya napisał(a)
No ładnie…nowy wątek a ja nic nie wiem

Hahaha ja też
Od wczoraj nadrabiam
Jestem w połowie
zawitka 10:44, 30 sty 2023

A gdzie zamawiasz sadzonki werbeny Bampton?????
Kokesz 23:16, 30 sty 2023

Margerytka40 napisał(a)

Z pesto różnymi zaczynam eksperymenty. Na dobre zacznę pewnie jak już uruchomię warzywnik i będą swoje produkty. Na pewno poszerzę ilość wysiewów o kilka

Zrobiłam w tym roku pesto z liści selera korzeniowego. bardzo dobre do makaronu. Robię też z pietruszki. Gęste lubię na kanapki. Zamiast orzechów daję do pesto prażony słonecznik. Obowiązkowo czosnek i jakiś twardy ser typu parmezan Uwielbiam wszelakie pesto
Kokesz 23:22, 30 sty 2023

Margerytka40 napisał(a)

Albo złe stanowisko.
Ja osobiście średnio lubię ją jak kwitnie. W zeszłym roku powyciągałam wszystkie kłoski i było ok. Ale tylko na tej dużej rabacie tak zrobiłam bo w innych miejscach aż tak mnie jej kwitnąca postać nie drażniła. Po linka ma na to jeszcze inny sposób. Tnie ją drugi raz w lipcu. Ja nie miałam odwagi

Nie ma się czego bać
Moja sesleria w czerwcu prawie zjadła mi lawendy. Ciachnęłam ją i bardzo szybko i ładnie odbiła
Kokesz 23:26, 30 sty 2023

Uff, dobrnęłam do końca, teraz będę na bieżąco
Asiu, masz przepiękny ogród
Margerytka40 19:17, 31 sty 2023

Kokesz napisał(a)

Hahaha ja też
Od wczoraj nadrabiam
Jestem w połowie

Margerytka40 19:19, 31 sty 2023

zawitka napisał(a)
A gdzie zamawiasz sadzonki werbeny Bampton?????

W sezonie mieli w Sadowniczym. Teraz jeszcze jej nie widzę w ofertach, pewnie za wcześnie. Liczę, że moja mi się wysieje
Margerytka40 19:32, 31 sty 2023

Kokesz napisał(a)

Zrobiłam w tym roku pesto z liści selera korzeniowego. bardzo dobre do makaronu. Robię też z pietruszki. Gęste lubię na kanapki. Zamiast orzechów daję do pesto prażony słonecznik. Obowiązkowo czosnek i jakiś twardy ser typu parmezan Uwielbiam wszelakie pesto

Ile oliwy dajesz do pesto? Zawsze mam dylemat żeby nie za dużo a do makaronu lepiej mi podchodzi takie nie za gęste

Kokesz napisał(a)

Nie ma się czego bać
Moja sesleria w czerwcu prawie zjadła mi lawendy. Ciachnęłam ją i bardzo szybko i ładnie odbiła

Że odbije to wiem tylko, że chwilę jednak to potrwa i jakoś trudno mi się przełamać

Kokesz napisał(a)
Uff, dobrnęłam do końca, teraz będę na bieżąco
Asiu, masz przepiękny ogród

Podziwiam, że chciało Ci się czytać.
Za pochwałę dziękuję pięknie. Jeszcze nie wszędzie jest tak jak bym chciała. Ciągle mam miejsca, które omijam fotografując. Ale to nic, powolutku