Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Mirka 10:23, 04 maj 2023

Asia ogród w odsłonie wiosennej super
Powiedz mi czemu tak wysoko tniesz hortensje ?
Ps. Hakonka podzielona na 6 ( dało by się na więcej )ruszyła super.
Czy na słonko mogę ją posadzić?
AgataP 11:16, 04 maj 2023

Zdjęcia nie oddają piękna w rzeczywistości. Byłam, widziałam, wpraszam się ponownie latem
Margerytka40 20:02, 04 maj 2023

ryska napisał(a)
Remont ogrodu chyba już skończony ? Przepiękne rabaty stworzyłaś.
Te liliowe iryski super wyglądają. Co to za odmiana?
Asiu czy ta mata na płocie jest trwała? Mam w jednym miejscu słomianą ale wygląda po paru sezonach fatalnie i pomyślałam o takiej jak u Ciebie w zastępstwie. Kojarzę, że masz ją już parę lat.

Siatka jest trwała tylko trzeba taką gęstszą, grubszą kupić. Są różne rodzaje.

Remont tak z grubsza ma się ku końcowi. Ostatnio M wykarczował w końcu pieniek (rączej pieńczysko) po orzechu i mogę już dokończyć miejsce przy altanie. Tylko czasu brak ciągle. A tak poza tym to ciągle coś do zrobienia, poprawienia, jak to w życiu.
Iryski jakieś NN, jeszcze od mojej mamy. Doczekały się miejscówki, bardzo je lubię
Margerytka40 20:06, 04 maj 2023

GorAna napisał(a)
Asiu, piękna wiosna
Magnolie cudnie kwitną i wszystko rusza w górę
Cudny ogród stworzyłaś

Dziękuję Aniu. Magnolii mam w sumie 5 ale to takie jeszcze po pierdółki, ale rosną i kwitną nawet.
Margerytka40 20:09, 04 maj 2023

Helen napisał(a)
Piękne masz rabaty i całkiem już wypasione

Helen na niektórych nawet już musiałam ograniczenia robić np.na rondzie hakonki potworzaste wszystko zjadały
Margerytka40 20:09, 04 maj 2023

Kawa napisał(a)
jeju
pięknie!

Cmok
Margerytka40 20:17, 04 maj 2023

Mirka napisał(a)
Asia ogród w odsłonie wiosennej super
Powiedz mi czemu tak wysoko tniesz hortensje ?
Ps. Hakonka podzielona na 6 ( dało by się na więcej )ruszyła super.
Czy na słonko mogę ją posadzić?

Na słonko pewnie, tylko podlewaj w tym sezonie dobrze. Później same dadzą radę aż nadto. Ja swoich praktycznie już wcale nie podlewam, nic przy nich nie robię prócz wiosennego cięcia. Nie nawożę bo później bardzo się wykładaj. Zresztą nie widzę takiej potrzeby, mogłyby już tak nie rosnąć
Hortki tnę wysoko aby zachować piętrowość rabaty. Trawska przed nimi są takie wysokie. Sama zobacz

Margerytka40 20:18, 04 maj 2023

AgataP napisał(a)
Zdjęcia nie oddają piękna w rzeczywistości. Byłam, widziałam, wpraszam się ponownie latem

Agatko wpadaj zawsze
mirkaka 20:18, 04 maj 2023

Ach jak przepięknie Podziwiam Twój ogród Asiu, magnolia już taka wielka? Ile lat rośnie?
Mirka 20:27, 04 maj 2023

Margerytka40 napisał(a)

Na słonko pewnie, tylko podlewaj w tym sezonie dobrze. Później same dadzą radę aż nadto. Ja swoich praktycznie już wcale nie podlewam, nic przy nich nie robię prócz wiosennego cięcia. Nie nawożę bo później bardzo się wykładaj. Zresztą nie widzę takiej potrzeby, mogłyby już tak nie rosnąć
Hortki tnę wysoko aby zachować piętrowość rabaty. Trawska przed nimi są takie wysokie. Sama zobacz

O moja ulubiona u ciebie rabata
Dzięki za objaśnienie cięcia.
Ja swoje na jednej rabacie przycięłam bardzo nisko i martwiłam się że je ubiłam ale uff dają oznaki życia
Asia trawki na razie posadziłam w donicach bo rabata się szykuje.