Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Margerytka40 01:03, 06 cze 2023

Roocika napisał(a)

W tej tonacji też cudownie

A rondo jakie zielone! Ekstra.

Róże już zaczynają i za chwilę znów wrócą żywsze kolory.
Margerytka40 01:17, 06 cze 2023

Agatorek napisał(a)

Pierwsze zdjęcie - świetne kolory. I nie jest wcale nadziubdane. Baaardzo fajnie wygląda
Czy to niebieskie po lewej stronie na dole, to jest jakaś szałwia?

Kolejne zdjęcia - mistrzostwo ❤️❤️❤️❤️rondo jest poza konkurencją

To niebieskie to kocimiętka, niska Purrsian blue.

Aga wiem, że rondo dla Ciebie numer jeden
Margerytka40 01:19, 06 cze 2023

Monia81 napisał(a)
Asia zbieram szczękę no cuuuudownie

To zupełnie jak ja po fotkach u Ciebie
Margerytka40 01:25, 06 cze 2023

Magleska napisał(a)
Asia jest idealnie przepięknieee

Idealnie może nie do końca ale mnie też się podoba. Ostatnio rozmyślam czy nie wcisnąć na różankę jakichś drzewek wyższych bo lilaki na nóżkach chyba jednak nie dadzą mi takiego piętra jakbym chciała. Chodzą mi po głowie Umbry. Ceny ładnych, wysoko szczepionych mnie trochę hamują jednak
Margerytka40 01:26, 06 cze 2023

Helen napisał(a)

Asia, co Ci tu kwitnie tak ładnie na biało?

To biała szałwia
Iwonka 04:51, 06 cze 2023

Trwam w zachwycie od wczoraj, aż nad ranem wstałam skomentować
Mistrzowska metamorfoza, rozmach i pomysł, przygotowanie terenu - to procentuje i zachwyca.
Wiesz co Asia jest najfajniejsze u Ciebie, to że od razu wiem, iż dany fragment fotki należy do konkretnej rabaty.
To ogromny wyróżnik stworzyć za każdym razem coś nowego a spójnego z resztą.

U ciebie doceniłam pomarańcz, połączenie go z fioletem jest niesamowite.
Umbry na różance?
Zadecydujesz jak ci w duszy gra, ale mnie na tej rabacie nie brakuje już piętra.
Fajna jest taka płaska a grająca kolorami, fakturami.
Delikatny palibin jest tu jak najbardziej ok.
Róże to eteryczne księżniczki

Umbry brzydko się starzeją, z czasem stają się coraz bardziej przysadzistym chupa chupsem
Im dłużej je obserwuję, tym bardziej nie lubię a kupiłam kiedyś w zachwycie.
Niby lekkie listki ale w miarę wzrostu robi się zwalista, przysadzista korona.
Połączenie pnia z gałęziami też zbyt mocno z czasem widoczne, ciężkie w odbiorze.
Helen 07:25, 06 cze 2023

Margerytka40 napisał(a)

To biała szałwia

Ona powtarza kwitnienie?
anna_t 16:53, 06 cze 2023

Cześć Asia podglądam z podziwem...mam nadzieję że chodzisz po ogrodzie z dumą i głową do góry bo jest przepięknie! Ściskam
LIDKA 20:35, 06 cze 2023

Asia pięknie masz. Można patrzeć bez końca. Jednak rośliny w grupach i tzw masie prezentują się najładniej.
Margerytka40 08:38, 07 cze 2023

Iwonka napisał(a)
Trwam w zachwycie od wczoraj, aż nad ranem wstałam skomentować
Mistrzowska metamorfoza, rozmach i pomysł, przygotowanie terenu - to procentuje i zachwyca.
Wiesz co Asia jest najfajniejsze u Ciebie, to że od razu wiem, iż dany fragment fotki należy do konkretnej rabaty.
To ogromny wyróżnik stworzyć za każdym razem coś nowego a spójnego z resztą.

U ciebie doceniłam pomarańcz, połączenie go z fioletem jest niesamowite.
Umbry na różance?
Zadecydujesz jak ci w duszy gra, ale mnie na tej rabacie nie brakuje już piętra.
Fajna jest taka płaska a grająca kolorami, fakturami.
Delikatny palibin jest tu jak najbardziej ok.
Róże to eteryczne księżniczki

Umbry brzydko się starzeją, z czasem stają się coraz bardziej przysadzistym chupa chupsem
Im dłużej je obserwuję, tym bardziej nie lubię a kupiłam kiedyś w zachwycie.
Niby lekkie listki ale w miarę wzrostu robi się zwalista, przysadzista korona.
Połączenie pnia z gałęziami też zbyt mocno z czasem widoczne, ciężkie w odbiorze.

No to chyba wyleczyłaś mnie z chęci posiadania tych drzew i nie piszę tego z wyrzutem. Bardzo Ci dziękuję. Z różanką to jest tak, że ona jest na tle domu i trochę mi ten dom za bardzo włazi w oczy. Może to kwestia koloru elewacji też. W planach zmiana na szary,póki co dalekich planach. Chętnie bym ten dom trochę przysłoniła.
Żadne duże drzewa nie wchodzą w grę. Raz, że zbyt blisko domu, dwa, że róże miały by pod górkę. Palibiny cudnie tam pachniały. Może do sądzę ich tam jeszcze, takich na różnych wysokościach szczepionych. Jeszcze ze trzy, cztery sztuki.
Cudownie jest usłyszeć takie słowa o swoim ogrodzie. Dodają skrzydeł i motywują. Trochę zwolniłam z ogrodem obecnie, mniej czasu ale i czekam na wenę, której ostatnio mniej. Jak za dużo w życiu się dzieje trudno się skupić