Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Dorii 22:24, 08 cze 2023

Margerytka40 napisał(a)
Wczorajszy widoczek. Nie mogłam się powstrzymać. Wstawiam mimo psiej miski w kadrze. Zawsze tę michę tam wyciągnie
Rzadko z tej strony pokazuję różankę

Pięknie :⁠-⁠D

Michy bym nie zauważyła. U mnie szerokie kadry odpadają, nawet w tych wąskich zawsze gdzieś jak nie rozbebrana rabata, sterta desek/pustaków, chwastowisko to zabawki dzieciaków. Te ostatnie najłatwiej usunąć z kadru.
GorAna 22:29, 08 cze 2023

Asiu, zachwycam się Twoim ogrodem nieustająco. Śmiało możesz powiedzieć, że już po remoncie
Jak będziesz miała ochotę na różowe piwonie to pisz
Iwonka 22:45, 08 cze 2023

Nie powstrzymuj się częściej
Rewelacyjny kadr, zdecydowanie proszę o więcej z tej strony.
Nawet z michą, która wygląda jak rasowe poidełko

Nie mogę się napatrzeć na tę różankę, katalogowe nasadzenie.
Dobrze, że bez umbry

Przypomniałam sobie u kogo na ten moment 3 umbry są ok, u Angeli z Zielonej trawki.
W obwódce z bukszpanu i chyba lawendy. Bardzo mocny, ciężko posadowiony zestaw, ale w tym miejscu i zestawieniu ok.

U ciebie różanka jest jak ta fotka, delikatna jak mgiełka. Planujesz zmianę koloru na elewacji, zobaczysz jak to zagra z roślinami, na pewno jeszcze bardziej je podrasuje.
Rabata gra swoim kształtem, kolorami. CUDO

No i te kousy... LOVE

I pytanie o kocimiętkę z pierwszego planu. Jaka to odmiana, świetna jest taka gęsta.
Margerytka40 22:56, 08 cze 2023

Dorii napisał(a)

Pięknie :⁠-⁠D

Michy bym nie zauważyła. U mnie szerokie kadry odpadają, nawet w tych wąskich zawsze gdzieś jak nie rozbebrana rabata, sterta desek/pustaków, chwastowisko to zabawki dzieciaków. Te ostatnie najłatwiej usunąć z kadru.

U mnie zazwyczaj jeszcze jakieś łopaty, wiadra. Teraz zaczęłam jeszcze ogarnianie trawnika i ścieżki przy altanie i rozkopane tam więc będę omijać
Margerytka40 22:59, 08 cze 2023

GorAna napisał(a)
Asiu, zachwycam się Twoim ogrodem nieustająco. Śmiało możesz powiedzieć, że już po remoncie
Jak będziesz miała ochotę na różowe piwonie to pisz

Aniu przypomnę się w stosownym czasie. Nie wiem czy kiedyś będzie tak całkiem po. Ale podobno ogród nigdy nie jest skończony
Margerytka40 23:08, 08 cze 2023

Iwonka napisał(a)
Nie powstrzymuj się częściej
Rewelacyjny kadr, zdecydowanie proszę o więcej z tej strony.
Nawet z michą, która wygląda jak rasowe poidełko

Nie mogę się napatrzeć na tę różankę, katalogowe nasadzenie.
Dobrze, że bez umbry

Przypomniałam sobie u kogo na ten moment 3 umbry są ok, u Angeli z Zielonej trawki.
W obwódce z bukszpanu i chyba lawendy. Bardzo mocny, ciężko posadowiony zestaw, ale w tym miejscu i zestawieniu ok.

U ciebie różanka jest jak ta fotka, delikatna jak mgiełka. Planujesz zmianę koloru na elewacji, zobaczysz jak to zagra z roślinami, na pewno jeszcze bardziej je podrasuje.
Rabata gra swoim kształtem, kolorami. CUDO

No i te kousy... LOVE

I pytanie o kocimiętkę z pierwszego planu. Jaka to odmiana, świetna jest taka gęsta.

To stara poczciwa Walker's Low Iwonko. Ona jest gęsto posadzona

Z Umbrami już mi przeszło. Dodam tam jeszcze Palibinów tylko niżej szczepionych i już chyba zostawię jak jest.
Elewacja kiedyś z naciskiem na "kiedyś" bo termin jeszcze nie określony. Tysiąc prac jeszcze do zrobienia i na razie inne priorytety. Może za rok, dwa. Doba za krótka
Agatorek 23:10, 08 cze 2023

Margerytka40 napisał(a)

To niebieskie to kocimiętka, niska Purrsian blue.

Aga wiem, że rondo dla Ciebie numer jeden

Dzięki, muszę trochę pozagęszczać u siebie

Fajny ten widok z innej strony na rózankę. Bardzo fajny
Iwonka 23:17, 08 cze 2023

Margerytka40 napisał(a)

To stara poczciwa Walker's Low Iwonko. Ona jest gęsto posadzona

Z Umbrami już mi przeszło. Dodam tam jeszcze Palibinów tylko niżej szczepionych i już chyba zostawię jak jest.
Elewacja kiedyś z naciskiem na "kiedyś" bo termin jeszcze nie określony. Tysiąc prac jeszcze do zrobienia i na razie inne priorytety. Może za rok, dwa. Doba za krótka
Elewacja kiedyś z naciskiem na "kiedyś" Dokładnie jak mój taras, tak samo "kiedyś "

Dziękuję za nazwę kocimiętki, świetna jest. Muszę gdzieś wcisnąć.
A na różance też ją masz? Czy to ta mniejsza Purssian blue?
antracyt 10:38, 09 cze 2023

Ja również nie zauważyłabym michy gdybyś o tym nie wspomniała.
Kadr przepiękny i bardzo letni
Margerytka40 20:54, 09 cze 2023

Agatorek napisał(a)

Dzięki, muszę trochę pozagęszczać u siebie

Fajny ten widok z innej strony na rózankę. Bardzo fajny

Samo się zagęści, jeszcze trochę będziesz mieć busz

Jakoś tak mało z tej perspektywy robię zdjęć.