Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Margerytka40 21:02, 09 cze 2023

Iwonka napisał(a)
Elewacja kiedyś z naciskiem na "kiedyś" Dokładnie jak mój taras, tak samo "kiedyś "

Dziękuję za nazwę kocimiętki, świetna jest. Muszę gdzieś wcisnąć.
A na różance też ją masz? Czy to ta mniejsza Purssian blue?

Kocimiętki wszelkie fajnie wyglądają w większej ilości posadzone, jedna dwie to już inny efekt. WL mogę się podzielić ale to już pewnie bliżej końca lata. Na różance mam dwie odmiany te mniejsze. Z przodu tak jak na ostatnim zdjęciu jest Cat's Pajamas a dalej Purrsian blue. Obie niskie i fajne choć odrobinę bardziej lubię tę Cat's. Ma intensywniejszy kolorek.
Margerytka40 21:26, 09 cze 2023

antracyt napisał(a)
Ja również nie zauważyłabym michy gdybyś o tym nie wspomniała.
Kadr przepiękny i bardzo letni

O to niepotrzebnie wspominałam. Długo szukałam tu zestawień kolorów tak, by mi to pasowało. Ten moment bardzo mi w duszy gra. Na później gdy szałwie, kocimiętki skończą mam tam inny zestaw bylin. Teraz właśnie dobieram kolory na drugą połowę lata. W tym roku doszły floksy między innymi.
Margerytka40 12:14, 11 cze 2023

Ranek

Margerytka40 12:16, 11 cze 2023

Margerytka40 12:18, 11 cze 2023

Miłej niedzieli
Magleska 12:55, 11 cze 2023

Asia ta rabata jest boska wyszła Ci rewelacyjnie
Anda 12:55, 11 cze 2023

Śliczności To LEH czy LOS?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Iwonka 13:22, 11 cze 2023

Asia kocimiętkę WL i Cats zamówiłam zaraz, jak się jej naoglądałam u ciebie
Mam mały kawałek, będą tam akurat.
Śniła mi się twoja różanka, to zamglone, podświetlone zdjęcie tak mnie wzruszyło, że emocje zostały.
Jestem nią zauroczona, a niedzielne fotki znów czarują. Pięknie to wymyśliłaś!!!
Gruszka_na_w... 13:25, 11 cze 2023

Niesamowita ta rabata. Pięknie wygląda.
U Ciebie byliny i róże zdecydowanie na wyższym etapie rozwoju niż w moich rejonach. W tym roku mam chyba ze 2-3 tygodnie obsuwu w wegetacji roślin.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 13:30, 11 cze 2023

Magleska napisał(a)
Asia ta rabata jest boska wyszła Ci rewelacyjnie

Madziu ale, ale... widziałam u Ciebie różyczki w podobnej tonacji. Aż muszę wieczorkiem na większym monitorze podejrzeć