Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Margerytka40 18:38, 27 maj 2024

mirkaka napisał(a)
Najpiękniejsza różanka jaką widziałam, zachwycająca i derenie też

Teraz jest taka napakowana. Później(po ścięciu kocimiętkę i szałwii) robi się mniej barwnie. Mam tam floksy na później a tej wiosny wsadziłam powojnik a Arabella na próbę. Zobaczę czy się polubimy
Margerytka40 18:42, 27 maj 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)
Tfu tfu jakie" brzydkie" jakie "nieładne" te derenie Robią robotę jak nie wiem co Też mam nie odmianowego i wszyscy się pytają co to za drzewko, zdziwieni jak mówię, że bez odmiany.

Nic nie pisałam, ale dosadziłam tam dwa lata temu jeszcze jednego zwyklaka. Razem będą cztery. Nawet ten maluch miał kwiaty (dwa). Te bezodmianową chyba mają gęściej kwiatki
Margerytka40 18:42, 27 maj 2024

TAR napisał(a)
ktorys raz juz podziwiam te derenie, na pewno są sztuczne

Jasne
Margerytka40 18:46, 27 maj 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Haha, dobrze, że nie wstawałam, bo znów bym się obiła

Każde zdjęcie zapiera dech w piersi!

Nie wiem co mam napisać. Może dam spokój z fotami, bo mam wyrzuty, że przeze mnie na bawisz się siniaków
Rojodziejowa 18:46, 27 maj 2024

Margerytka40 napisał(a)

Nie wiem co mam napisać. Może dam spokój z fotami, bo mam wyrzuty, że przeze mnie na bawisz się siniaków

Siniak to mała cena za takie obrazki
GorAna 21:34, 27 maj 2024

Asiu,zachwycająco
Derenie i różanka jak z żurnala
Muszę gdzieś wcisnąć takiego derenia, ale nie bardzo wiem gdzie
JoanNa 21:43, 27 maj 2024

Margerytka40 napisał(a)

Asiu, ile lat mają te derenie? Są zjawiskowe! Ja dzisiaj w lokalnym centrum ogrodniczym widzialam sadzonki China girl i Satomi, ale takie małe konuski ledwo 1m. I tak sie zastanawialam jak szybko one rosną, czy warto takie maluchy brać.
Margerytka40 05:53, 28 maj 2024

GorAna napisał(a)
Asiu,zachwycająco
Derenie i różanka jak z żurnala
Muszę gdzieś wcisnąć takiego derenia, ale nie bardzo wiem gdzie

One nie zajmują dużo miejsca. Te zwykłe przyjmują często formę krzaczastą. Wystarczy podkrzesać i małe drzewko wychodzi
Margerytka40 05:59, 28 maj 2024

JoanNa napisał(a)

Asiu, ile lat mają te derenie? Są zjawiskowe! Ja dzisiaj w lokalnym centrum ogrodniczym widzialam sadzonki China girl i Satomi, ale takie małe konuski ledwo 1m. I tak sie zastanawialam jak szybko one rosną, czy warto takie maluchy brać.

Pewnie to zależy od miejscówki ale uważam, że rosną dość szybko, przynajmniej te zwykłe. Mój ten największy ma pewnie z18, 19 lat ale już go tnę trochę. Dwa lata temu kupiłam jeszcze jednego bezodmianowego, też metrowy patyczek, teraz ma z 1,50. Pokażę później. Nawet zakwitł
JoanNa 20:24, 28 maj 2024

Kurcze 18 lat to już sporo. A jak z tym cięciem-kiedy tniesz? Czy tu jest jakaś zasada co do samego cięcia? Ja w poczekalni mam taką sadzonkę Satomi, którą chcę docelowo dać w centrum rabatki na rozwidleniu podjazdu i ścieżki. Chciałabym żeby nieco bardziej się rozkrzewił, ale cykam się jak go przyciąć żeby ruszyły uśpione pąki..czy w ogóle teraz można jeszcze ciąć kousy?