Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Judith 11:00, 30 sie 2024

Margerytko, czy Twoje zdjęcia miały być dowodem na to, jak bardzo zaniedbałaś ogród? No to Ci bardzo nie wyszło!
Pięknie jest!
mrokasia 11:13, 30 sie 2024

Aśka, Ty normalnie w parku mieszkasz .
Myślałam ostatnio o Tobie, gdy patrzyłam na swoje przypalone derenie kousa. Twoje widzę, mimo że na patelni, mają się znakomicie? Jak to zrobiłaś?
LIDKA 16:08, 30 sie 2024

Asia za skromna jesteś, sesleriowa rabata mega a hakona wymiata!!!!
Wiolka5_7 17:01, 30 sie 2024

Asia mimo suszy pięknie masz! Ach te łany roślin!

Kto ma idealny ogród?
U mnie też jak nie kret ,to choroby grzybowe itp.

Również mam już sucho, od wczoraj podlewam po kawałku ,bo w prognozach zero deszczu nadal...ech
Margerytka40 20:25, 30 sie 2024

Judith napisał(a)
Margerytko, czy Twoje zdjęcia miały być dowodem na to, jak bardzo zaniedbałaś ogród? No to Ci bardzo nie wyszło!
Pięknie jest!

Moje oczy widzą więcej niż obiektyw. Może nie jest tragicznie bo ogród wielki to na pierwszy rzut oka widać te moje łany trawiaste a nie szczegóły. Ale wprawne oko dojrzy od razu wypalone plamy na trawniku, grzyb na różach, chwasty tu i tam itp, itd...
Margerytka40 20:30, 30 sie 2024

mrokasia napisał(a)
Aśka, Ty normalnie w parku mieszkasz .
Myślałam ostatnio o Tobie, gdy patrzyłam na swoje przypalone derenie kousa. Twoje widzę, mimo że na patelni, mają się znakomicie? Jak to zrobiłaś?

Kasiu a Ty teraz to chyba dużo mniej areału niż ja nie masz?.
No nie wiem jak to z derenia i, może coś u mnie w glebie im wyjątkowo pasuje. Nawet jakoś specjalnie ich nie podlewam. Wniosek: chyba powinnam same Kousy sadzić
Margerytka40 20:37, 30 sie 2024

LIDKA napisał(a)
Asia za skromna jesteś, sesleriowa rabata mega a hakona wymiata!!!!

Hakonki mimo trudnej wiosny nawet się wybrały choć jak nigdy w środku sporo suchego. Wielkie są to nie widać. Ulubione miejsce mojej kotki, chowa się pod nimi.
Sesleria to dla mnie trawa idealna i mogłabym mieć ją wszędzie.
Margerytka40 20:42, 30 sie 2024

Wiolka5_7 napisał(a)
Asia mimo suszy pięknie masz! Ach te łany roślin!

Kto ma idealny ogród?
U mnie też jak nie kret ,to choroby grzybowe itp.

Również mam już sucho, od wczoraj podlewam po kawałku ,bo w prognozach zero deszczu nadal...ech

Krety na razie przeniosły się na drugą, niezagospodarowaną część działki więc choć tyle dobrego. Za to mam plagę mrówek w trawniku i nic na nie nie działa. Czego nie załatwiła susza to teraz one kończą. Masakra
Też spoglądam w prognozy i nic.
Judith 21:06, 30 sie 2024

Margerytka40 napisał(a)

Moje oczy widzą więcej niż obiektyw. Może nie jest tragicznie bo ogród wielki to na pierwszy rzut oka widać te moje łany trawiaste a nie szczegóły. Ale wprawne oko dojrzy od razu wypalone plamy na trawniku, grzyb na różach, chwasty tu i tam itp, itd...

Wiem coś o tym... U mnie susza potworna już drugi sezon i taz z daleka niezłe, a z bliska gorzej .
Do tego - jak u Ciebie - mrówki w trawniku, na które nie działają preparaty działające dotychczas zawsze!
JoanNa 21:22, 30 sie 2024

Asia, jeśli tak wygląda niezaopiekowany ogród...to ja poproszę przepis na to niezaopiekowanie Nie widać tej suszy u Ciebie, roślinki dzielnie dają sobie radę. Cudne kadry!