Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Margerytka40 10:55, 09 wrz 2024

AgataP napisał(a)
Aśka, pięknie jest. W rzeczywistości zapewne o niebo lepiej, bo można dotknąć, powąchać, zobaczyć jak światło cudnie gra w zieleni.

Oj nie wiem, nie wiem. Na dziś mam dość tego sezonu, susza załatwiła wszystko. Jestem zrezygnowana i nie chce mi się nawet do niego zaglądać.
Margerytka40 11:01, 09 wrz 2024

Gosialuk napisał(a)
Zachwycam się. Dziewczyny mają rację - po twoim ogrodzie suszy nie widać.
Z różami mam podobnie - jak zdrowe i kwitną, to cieszą bardzo, a jak cherlawe to się zastanawiam po co mi ta kolczasta roślina?
U nas też sucho, ale na działce rośliny jeszcze dają radę bez podlewania. Może dlatego, że nie są na zupełnej patelni.

Ostatnia fala upałów już bardzo mocno odcisnęła ślady w ogrodzie. Podlewanie nic nie dawało. Niektóre rośliny wyglądają jakby już głęboka jesień była. Nic się nie chce robić. Kupiłam trochę wrzosów i powinnam je wsadzić.. ech.
Margerytka40 11:04, 09 wrz 2024

Tak wygląda już grujecznik

A tu derenie Sibrica

Judith 13:17, 09 wrz 2024

Asia, u mnie podobnie. Już w lipcu brzozy miały żółtawe liście, a teraz niektóre rośliny wyglądają tak, jakby październik był. Są ładne miejsca, ale generalnie ogród zmasakrowany jest przez ten sezon (a to już drugi sezon z taką suszą).
U mnie na poprawę ogrodowego humoru wpływ miały dwie rzeczy: pierwsza to pierwszy porządny, całonocny deszcz od marca (ze 3 tygodnie temu), a druga to prace związane z nową rabatą. Nie wiem, co na niej będzie i to mnie na razie nie zajmuje, ale za to jest zmiana organizacji przestrzeni w ogrodzie, a to mnie rajcuje najbardziej .
Polecam, może i u Ciebie zadziała .
GorAna 20:33, 11 wrz 2024

U mnie brzoza sypie liśćmi
Ale na jutro prognozują deszcz
TAR 20:42, 11 wrz 2024

U mnie niby padalo a tez wyglada jak w pazdzierniku, brzozy sypia zółtym, grujecznik juz prawie łysy, ambrowce nabieraja czerwonosci, podobnie klony palmowe. Za wczesnie. Jeden z judaszowcow zrzuca juz liscie.
Margo2 15:12, 15 paź 2024

Asiu, deszcz poprawił humor?
Wiem, że Ty widzisz jak ten ogród mógłby wyglądać gdyby były normalne pogody.
Ma tak samo.
Do polowy września byłam zrezygnowana i zdołowana.
Po deszczach i po spadku temperatury humor od razu lepszy i ruszyłam do pracy.
Mam nadzieję, że u Ciebie jest tak samo
Uwielbiam Twój ogród
Margerytka40 11:26, 10 lis 2024

Hej, hej
Coś pojawiam się i znikam w tym sezonie, nie mogę inaczej. Sezon się kończy a ja nawet się jeszcze nie rozkręciłam.
Jesień już głęboka w ogrodzie, susza zrobiła swoje i pozostaje to zaakceptować.
Coś tam jeszcze jest do zawieszenia oka.

Margerytka40 11:32, 10 lis 2024

Kokesz 11:36, 10 lis 2024

No nie chyba Cię ściągnęłam myślami masz cudny ogród