Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Agatorek 21:43, 30 sie 2024

Ogród jakoś sobie radzi?
Jest pięknie ❤️
Nie tylko derenie Cię lubią. Hakonki masz cudowne! I róże. I inne rośliny
sylwia_slomc... 22:10, 30 sie 2024

Jak można narzekać mając tak pięknie??? Z suszą wszyscy się zmagamy. Niestety prognozy nie są optymistyczne na wrzesień na razie 30 stopni
Margerytka40 20:58, 31 sie 2024

Agatorek napisał(a)
Ogród jakoś sobie radzi?
Jest pięknie ❤️
Nie tylko derenie Cię lubią. Hakonki masz cudowne! I róże. I inne rośliny

No dziękuję Ci Agnieszko za miłe słowa. Róże to tak sobie, jedne piękne, inne całe w plamach. Wczoraj obtywałam te prażone liście. Nienawidzę tego robić i mam przy tym chęć złapać za łopatę. Hakonki to wiadomo
Margerytka40 21:02, 31 sie 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)
Jak można narzekać mając tak pięknie??? Z suszą wszyscy się zmagamy. Niestety prognozy nie są optymistyczne na wrzesień na razie 30 stopni

Przeraża mnie ta susza. Derenie przy drodze już nawet zaczynają przebarwienia, tylko patrzeć, jak zaczną gubić liście. Jakoś tak za szybko w tym roku.
Monia81 21:15, 31 sie 2024

Asia jest cudnie, mimo upałów busz niezwykły u mnie też sucho, chodzę i leję wodę, jeszcze z deszczówki, mam tylko nadzieję, że popada, chociaż nie zapowiadali u nas niestety, ale może się doczekamy.
MartaCho 21:51, 31 sie 2024

Ogród jest nieustannie przepiękny! Twoimi różami się zachwycam nieustannie!
U nas dziś przeszła spokojna burza i ładnie popadało, choć nic nie było w prognozach- tego i Wam życzę!
Margerytka40 22:07, 31 sie 2024

MartaCho napisał(a)
Ogród jest nieustannie przepiękny! Twoimi różami się zachwycam nieustannie!
U nas dziś przeszła spokojna burza i ładnie popadało, choć nic nie było w prognozach- tego i Wam życzę!

Zazdroszczę deszczu,bardzo by się u nas przydał. Wczoraj sadziłam nowe rośliny i już nawet na mojej glinie posucha. Podlewanie mi zbrzydło w tym roku. Chciałam dosiewki do trawnika zrobić ale trzeba by podlewać znowu, jeszcze się wstrzymam. Róże... hmm, tak po prawdzie to obdarza je dwoma skrajnym uczuciami: miłością i nienawiścią
Margerytka40 22:12, 31 sie 2024

Monia81 napisał(a)
Asia jest cudnie, mimo upałów busz niezwykły u mnie też sucho, chodzę i leję wodę, jeszcze z deszczówki, mam tylko nadzieję, że popada, chociaż nie zapowiadali u nas niestety, ale może się doczekamy.

Jutro muszę rodki podlać resztką deszczówki. Koniecznie jeszcze jesienią musimy zainstalować zbiorniki. Stoją i czekają. Ciągle brak czasu.
AgataP 14:45, 05 wrz 2024

Aśka, pięknie jest. W rzeczywistości zapewne o niebo lepiej, bo można dotknąć, powąchać, zobaczyć jak światło cudnie gra w zieleni.
Gosialuk 21:22, 05 wrz 2024

Zachwycam się. Dziewczyny mają rację - po twoim ogrodzie suszy nie widać.
Z różami mam podobnie - jak zdrowe i kwitną, to cieszą bardzo, a jak cherlawe to się zastanawiam po co mi ta kolczasta roślina?
U nas też sucho, ale na działce rośliny jeszcze dają radę bez podlewania. Może dlatego, że nie są na zupełnej patelni.