Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Margerytka40 08:08, 10 kwi 2022

tulucy napisał(a)

U Johannki pożebraj, u niej chyba właśnie pióropusznik ciągle jest.

O, dzięki, zaraz polecę.
paniprzyroda 08:08, 10 kwi 2022

Nowy wątek, nowy ogród. Ach i och. Zostawiłam takie paprocie w starym ogrodzie. Jak nie uda Ci się znaleźć ich bliżej daj znać, poproszę nowego właściciela o możliwość ich ukopania.
Margerytka40 08:15, 10 kwi 2022

tulucy napisał(a)

Teraz to jeszcze no problem, ale ponoć obraza uczuć religijnych ma być karana z urzędu

Szkoda mi kasy i wolności.

A poważnie, to nie wiem w sumie. Chyba właśnie to wychowanie wychodzi.

My w niedzielę staramy się nie hałasować. Chociaż jeśli jest nóż na gardle, to po południu zdarza nam się kosić trawę. Albo nawet coś przyciąć piłą, ale ona elektryczna, cicha.

Myślisz, że ogrodowanie w niedzielę może być tak traktowane? Chyba nawet nie skomentuję
Margerytka40 08:18, 10 kwi 2022

paniprzyroda napisał(a)
Nowy wątek, nowy ogród. Ach i och. Zostawiłam takie paprocie w starym ogrodzie. Jak nie uda Ci się znaleźć ich bliżej daj znać, poproszę nowego właściciela o możliwość ich ukopania.

Hej Mariola
Oj, fajnie by było. Kiedyś znajomi mieli ale M teraz mi mówi, że też wyciepali.... yyyy
tulucy 08:20, 10 kwi 2022

Margerytka40 napisał(a)
Ale się cieszę, orlaya mi wschodzi
Pierwszy raz ją siałam, stąd radość. Byle by nie było tak jak z werbeną patagońską co to też skakałam z radości a po dwóch latach płakać mi się chciało jak zobaczyłam kożuch siewkowy

Będzie chyba że zetniesz kwiatostany po przekwitnięciu. Ona jest twarda i wschodzi nawet w szczelinach chodniczka z kostki. A aminek jest jeszcze gorszy
tulucy 08:21, 10 kwi 2022

Margerytka40 napisał(a)

Myślisz, że ogrodowanie w niedzielę może być tak traktowane? Chyba nawet nie skomentuję

Ja ostatnimi czasy już boję się myśleć niekiedy.
Margerytka40 09:05, 10 kwi 2022

tulucy napisał(a)

Będzie chyba że zetniesz kwiatostany po przekwitnięciu. Ona jest twarda i wschodzi nawet w szczelinach chodniczka z kostki. A aminek jest jeszcze gorszy

No masz, a chciałam ją jako biały, delikatny akcencik na różankę, przy chodniczku z kostki. Zobaczę czy dam radę wycinać
Margerytka40 09:07, 10 kwi 2022

tulucy napisał(a)

Ja ostatnimi czasy już boję się myśleć niekiedy.

Historia lubi zataczać koła i czasy gdzie myślenie nie jest mile widziane też. Niestety.
tulucy 10:01, 10 kwi 2022

Zawsze możesz kontrolować wschody, ona się ładnie pikuje, więc można przesadzić. Mimo wszystko ja orlaję bardzo lubię i nie usuwam
Basieksp 10:02, 10 kwi 2022

A ja mam to w nosie czy komuś się podoba czy nie jak sobie działam w niedzielę mam nadzieję, że nie " obrażam niczyich uczuć "