Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Margerytka40 23:41, 09 kwi 2022

Magara napisał(a)
Asia - ja też na wsi teraz mieszkam, ale się już nie kamufluję, poszłam po rozum do głowy
Sąsiedzi, którzy korzystają z instytucji Kościoła początkowo dziwnie patrzyli, ale przestali - zauważyłam w zeszłym sezonie, że kilka sąsiadek też się przestawiło i jak jest pogoda to zapominają, że niedziela Może jednak praca w ogrodzie to nie grzech? Jedyne czego przestrzegam to tego, by Małżonek nie huczał maszynami typu piły, szlifierki czy inne takie - nie z uwagi na niedzielę jako taką, a z uwagi na to, że jest weekend i ludzie pracy chcą odpocząć w ciszy

U nas sąsiedzi zazwyczaj w niedzielę trawnik koszą. Sąsiadek raczej nie zreformuję bo bardzo kościółkowe. Młodsze może by dało radę ale akurat najbliżej mam już takie w zaawansowanych latach
Kasiek 23:46, 09 kwi 2022

Margerytka40 napisał(a)

No właśnie na tej leśnej części taki łan paproci by mi się teraz przydał. Niestety skasowałam je doszczętnie. Dziewczyny nawet radziły by troszkę zostawić a ja wszystkie wyciepałam właśnie z obawy, że nie dam rady ich ujarzmić. Teraz widzę, że źle zrobiłam ale cóż. Mam jakieś inne paprocie ale one już tak fajnie nie rosną, może potrzeba czasu. Tamte ładnych kilka lat prawie bez kontroli sobie rosły.

Bardzo by mi się przydały bo to taki kawałek bez pracy prawie był.

Oj przydalby sie, przydal Rob.

Judith 23:56, 09 kwi 2022

Margerytka40 napisał(a)

Myślę, że to takie zaszłości wychowania jeszcze. Kiedyś jak byłam jeszcze dzieckiem nie do pomyślenia u nas w domu było by robić cokolwiek w niedzielę. Zawsze mi tak trochę dziwnie

Rozumiem. Korci mnie, by napisać tu o zgubnym wpływie pewnej globalnej korporacji, ale to nie to miejsce. Chyba .
April 06:37, 10 kwi 2022

Jaki cudny kadr z tymi paprociami. Odgapiam, no nie ma bata. Koniecznie muszę u siebie zrobić taki kawałek

Ja też pracuję w niedzielę, to moje hobby, odskocznia i nikt mnie nie powstrzyma. Nie używamy głośnych narzędzi. Fakt, że mnie niewiele widać na działce
Margerytka40 07:56, 10 kwi 2022

Kasiek napisał(a)

Oj przydalby sie, przydal Rob.

Coś wymyślę. Z ciekawości zajrzałam do internetu żeby ceny sprawdzić.... yyyyeyyyy, majątek bym zrobiła na tych co je wywaliłam. No nic, poszukam czy ktoś w okolicy nie ma i wyżebram
Margerytka40 07:57, 10 kwi 2022

Judith napisał(a)

Rozumiem. Korci mnie, by napisać tu o zgubnym wpływie pewnej globalnej korporacji, ale to nie to miejsce. Chyba .

Margerytka40 08:00, 10 kwi 2022

April napisał(a)
Jaki cudny kadr z tymi paprociami. Odgapiam, no nie ma bata. Koniecznie muszę u siebie zrobić taki kawałek

Ja też pracuję w niedzielę, to moje hobby, odskocznia i nikt mnie nie powstrzyma. Nie używamy głośnych narzędzi. Fakt, że mnie niewiele widać na działce

Nooo, teraz to i ja widzę, że błędem było pozbywanie się takiego kadru, wystarczyło inne miejsce znaleźć.
Choć na trochę ale pójdę dziś do ogrodu, no chyba, że pogoda nie pozwoli. Na razie jest ok.
tulucy 08:05, 10 kwi 2022

Margerytka40 napisał(a)

Coś wymyślę. Z ciekawości zajrzałam do internetu żeby ceny sprawdzić.... yyyyeyyyy, majątek bym zrobiła na tych co je wywaliłam. No nic, poszukam czy ktoś w okolicy nie ma i wyżebram

U Johannki pożebraj, u niej chyba właśnie pióropusznik ciągle jest.
Margerytka40 08:06, 10 kwi 2022

Ale się cieszę, orlaya mi wschodzi
Pierwszy raz ją siałam, stąd radość. Byle by nie było tak jak z werbeną patagońską co to też skakałam z radości a po dwóch latach płakać mi się chciało jak zobaczyłam kożuch siewkowy
tulucy 08:08, 10 kwi 2022

Judith napisał(a)
Dziewczyny, a dlaczego chcecie się „kamuflować”? Serio pytam

Teraz to jeszcze no problem, ale ponoć obraza uczuć religijnych ma być karana z urzędu

Szkoda mi kasy i wolności.

A poważnie, to nie wiem w sumie. Chyba właśnie to wychowanie wychodzi.

My w niedzielę staramy się nie hałasować. Chociaż jeśli jest nóż na gardle, to po południu zdarza nam się kosić trawę. Albo nawet coś przyciąć piłą, ale ona elektryczna, cicha.