Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Anda 18:29, 12 lut 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

U mnie dzisiaj ma być +14, świeci słońce, ale w nocy znowu padało. Bardzo wilgotny był styczeń, a teraz luty.
Różane pokusy zrealizowałam rok temu. Do ogrodu zawitały 3 róże. W tym roku mogę się skutecznie oprzeć pokusom. Nie przeszkadza mi to jednak zachwycać się kolejnymi różanymi pięknościami.

U mnie też dość ciepło, ok. 10 stopni, w słońcu cieplej. Wczoraj i dziś krótko padało, a słońce dziś na chwilkę wyszło.
Zeszłej jesieni kupiłam dwie róże i bardzo jestem ich ciekawa. Są już w gruncie oczywiście Teraz kupiłam jeszcze 6 nowych róż z gołym korzeniem Posadzę je na razie do donic, a do gruntu pójdą jesienią.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
UrszulaB 19:09, 12 lut 2024

Anda napisał(a)

Teraz kupiłam jeszcze 6 nowych róż z gołym korzeniem Posadzę je na razie do donic, a do gruntu pójdą jesienią.

Witaj Anda! Zaciekawiło mnie, dlaczego posadzisz teraz zakupione róże z gołym korzeniem do donic, a do gruntu posadzisz dopiero jesienią? Tak jest lepiej dla róż? Systemu korzeniowego?
Mam w planie zakup róż z gołym korzeniem ( a właściwie już je zamówiłam, kurier przuwiezie w połowie marca).
Chciał od razu sadzić do gruntu.. ale może posadzic do donic?
Anda 19:20, 12 lut 2024

UrszulaB napisał(a)

Witaj Anda! Zaciekawiło mnie, dlaczego posadzisz teraz zakupione róże z gołym korzeniem do donic, a do gruntu posadzisz dopiero jesienią? Tak jest lepiej dla róż? Systemu korzeniowego?
Mam w planie zakup róż z gołym korzeniem ( a właściwie już je zamówiłam, kurier przuwiezie w połowie marca).
Chciał od razu sadzić do gruntu.. ale może posadzic do donic?

Możesz sadzić od razu do gruntu Moja rabata jeszcze nie jest gotowa, dlatego sądzę je do donic. Jesienią mogłabym je kupić w donicach, ale wtedy byłyby droższe i być może już by nie było tych, które chcę

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
UrszulaB 19:32, 12 lut 2024

Dziękuję za odpowiedź
To posadzę od razu do gruntu.
ewsyg 21:33, 12 lut 2024

Anda napisał(a)

U mnie też dość ciepło, ok. 10 stopni, w słońcu cieplej. Wczoraj i dziś krótko padało, a słońce dziś na chwilkę wyszło.
Zeszłej jesieni kupiłam dwie róże i bardzo jestem ich ciekawa. Są już w gruncie oczywiście Teraz kupiłam jeszcze 6 nowych róż z gołym korzeniem Posadzę je na razie do donic, a do gruntu pójdą jesienią.

Ewcia, jakie to róże ? Wiesz jak kocham róże
Anda 21:39, 12 lut 2024

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/249/2492119/original.jpg

Teraz zamówiłam róże ze zdjęcia powyżej na nową rabatę, a zeszłej jesieni posadziłam Pear i Scented Whisper

Anda 21:25, 15 lut 2024

Co za pogoda dzisiaj - mieliśmy 17 stopni. Szok
Basieksp 21:32, 15 lut 2024

U nas też ma być podobnie jutro a ja w tym czasie, będę w pracy, a w sobotę ma padać, na szczęście deszcz nie śnieg
Rojodziejowa 18:46, 16 lut 2024

Ewo, ja z pytankiem o Juanitę

Wsadziliśmy początkowo 2 sztuki, ale rodzice moi stwierdzili, że za mało, więc dokupiliśmy jeszcze dwie. Już widzę, że ta franca jest szalona i będzie wychodzić na ścieżkę, więc na pewno dwóm sztukom przeprowadzona zostanie eksmisja, żeby nie drapały wchodzących Mogę już ją targać? Czy jeszcze chwilę poczekać?
Anda 19:44, 16 lut 2024

Basieksp napisał(a)
U nas też ma być podobnie jutro a ja w tym czasie, będę w pracy, a w sobotę ma padać, na szczęście deszcz nie śnieg

U nas dziś padał deszcz i 14 stopni. Dziwna ta pogoda…
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies