Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Wiolka5_7 20:11, 20 lut 2024

Joku napisał(a)
Ja wycinam moim paprociom liście, głównie ze względów estetycznych i dlatego ze kładą się na sąsiadów. Mam na myśli narecznice. Wycięłam kilka dni temu. Trochę później przycinam paprotniki. Zawsze te zabiegi dobrze znoszą. Natomiast innym paprociom usuwam liście w trakcie sezonu, w miarę jak zasychają i robią się brzydkie.
Gdybym miała duży ogród to też bym pewnie liście zostawiała.

Właśnie mam nerecznice mocną
Dzięki
Ewa777 20:22, 20 lut 2024

Ewuś, pozdrawiam prawie wiosennie Zaległości przeczytałam i jak zawsze u Ciebie dużo tematów różanych, a to bardzo lubię na razie nie mam planów na poszerzenie kolekcji, ale kto wie? Różyczka to choroba bardzo zaraźliwa
Muszelka 17:59, 21 lut 2024

Ando, zamówiłam na rabatę z Dłońmi polecaną przez Ciebie rożyczkę 'Strandperle Norderney'. 
Latem pochwalę się kwiatami
Bardzo dziękuję!
Napia 17:15, 22 lut 2024

Pozdrowienia tylko zostawiam serdeczne! U Ciebie kwitną forsycje, u mnie stale pada i nic się nie da zrobić w ogrodzie. Podobno marzec ma być równie deszczowy, co więcej mówi się, że w tym roku będzie dużo deszczu. Dla roślin to dobrze, dla mnie próbującej łapać wolne chwile bez deszczu, by nadgonić jesienne porządki, których w swoim czasie nie zrobiłam, trochę gorzej.
Agatorek 10:04, 23 lut 2024

Anda napisał(a)

Nie śniło Kwitnie forsycja moich sąsiadów. Chyba jeszcze nigdy tak wcześnie nie kwitła. W zeszły wtorek mieliśmy 17 stopni na plusie. Anomalie pogodowe.

Toż to szok.

U mnie jeszcze nie kwitnie, sprawdzałam dwa dni temu
April 10:18, 23 lut 2024

Prawdę powiedziawszy/napisawszy to dobrze że u ciebie wszystko dzieje się w ogrodzie szybciej niż u mnie. Lubię podczytywać o czym piszesz, bo to jakby przypominajka, że zaraz i u mnie trzeba się będzie zająć podobnymi sprawami To trochę taki kalendarz zadań "na leniucha"
sylwia_slomc... 10:23, 23 lut 2024

U nas jeszcze do forsycji trochę upłynie. Choć w prognozach przyszły tydzień +15 stopni, ale potem w marcu -5 nocami
mrokasia 10:39, 23 lut 2024

April napisał(a)
Prawdę powiedziawszy/napisawszy to dobrze że u ciebie wszystko dzieje się w ogrodzie szybciej niż u mnie. Lubię podczytywać o czym piszesz, bo to jakby przypominajka, że zaraz i u mnie trzeba się będzie zająć podobnymi sprawami To trochę taki kalendarz zadań "na leniucha"

Dokładnie .
Rojodziejowa 11:18, 23 lut 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)
U nas jeszcze do forsycji trochę upłynie. Choć w prognozach przyszły tydzień +15 stopni, ale potem w marcu -5 nocami

No właśnie! Jak zaglądam na te prognozy to się zastanawiam co robić właściwie. I jeszcze do tego ma być mokro bardzo.
Gruszka_na_w... 15:48, 23 lut 2024

Mam w ogrodzie forsycję Maluch i pączki zaczynają pokazywać żółty kolorek. Asiu, dla mojego ciepłego rejonu Polski, marcowe prognozy też nie wyglądają obiecująco. Parę dni temu zastanawiałam się, czy uda się rozpocząć sezon w warzywniku tradycyjnie, w połowie miesiąca. Z prognoz wynika, że nie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies