Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Judith 15:52, 23 lut 2024

U mnie forsycja tez ma żółte pąki . Ale u Hani na pewno będzie kwitła wcześniej - jest bliżej Andy .
nicol21 17:14, 24 lut 2024

Ewo, czekam na kolejny sezon wskazowek i drogocennych porad!
W tym powinnam miec zdecydowanie więcej czasu na ogród bo etap planowania domu,kupna lamp etc w zasadzie zakonczony. Będzie czas na zielen.

A masz moze jakies doswiadczenia z fritillaria persica?

Liste top 10 bylin zapisalam. Na pewno sie przyda.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Anda 17:47, 24 lut 2024

Joku napisał(a)
Ja wycinam moim paprociom liście, głównie ze względów estetycznych i dlatego ze kładą się na sąsiadów. Mam na myśli narecznice. Wycięłam kilka dni temu. Trochę później przycinam paprotniki. Zawsze te zabiegi dobrze znoszą. Natomiast innym paprociom usuwam liście w trakcie sezonu, w miarę jak zasychają i robią się brzydkie.
Gdybym miała duży ogród to też bym pewnie liście zostawiała.

Gdybym miała duży ogród to miałabym więcej paproci. Są piękne i praktycznie bezobsługowe
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:48, 24 lut 2024

Ewa777 napisał(a)
Ewuś, pozdrawiam prawie wiosennie Zaległości przeczytałam i jak zawsze u Ciebie dużo tematów różanych, a to bardzo lubię na razie nie mam planów na poszerzenie kolekcji, ale kto wie? Różyczka to choroba bardzo zaraźliwa

Moje różyczki się moczą właśnie Jutro sadzenie do doniczek, a jesienią z doniczek do gruntu.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:49, 24 lut 2024

Muszelka napisał(a)
Ando, zamówiłam na rabatę z Dłońmi polecaną przez Ciebie rożyczkę 'Strandperle Norderney'. 
Latem pochwalę się kwiatami
Bardzo dziękuję!

Super, bardzo się cieszę, że Cię zainspirowałam I czekam razem z Tobą na kwiaty
Anda 17:51, 24 lut 2024

Napia napisał(a)
Pozdrowienia tylko zostawiam serdeczne! U Ciebie kwitną forsycje, u mnie stale pada i nic się nie da zrobić w ogrodzie. Podobno marzec ma być równie deszczowy, co więcej mówi się, że w tym roku będzie dużo deszczu. Dla roślin to dobrze, dla mnie próbującej łapać wolne chwile bez deszczu, by nadgonić jesienne porządki, których w swoim czasie nie zrobiłam, trochę gorzej.

Nie chcę za dużo deszczu, ale za mało też nie. Najlepiej w sam raz
U mnie dziś było chłodno, ale słonecznie. Mam nadzieję, źe jutro też tak będzie, bo dopiero jutro będę mogła wyjść do ogrodu.
Anda 17:52, 24 lut 2024

Agatorek napisał(a)

Toż to szok.

U mnie jeszcze nie kwitnie, sprawdzałam dwa dni temu

Aga Jeszcze moment i u Ciebie też zakwitnie
Anda 17:53, 24 lut 2024

April napisał(a)
Prawdę powiedziawszy/napisawszy to dobrze że u ciebie wszystko dzieje się w ogrodzie szybciej niż u mnie. Lubię podczytywać o czym piszesz, bo to jakby przypominajka, że zaraz i u mnie trzeba się będzie zająć podobnymi sprawami To trochę taki kalendarz zadań "na leniucha"

Hah, dobre Jutro jeśli czas pozwoli będę ciąć róże. Te przed domem mają już 5cm przyrosty. Tak więc szykuj się na cięcie róż
Anda 17:55, 24 lut 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)
U nas jeszcze do forsycji trochę upłynie. Choć w prognozach przyszły tydzień +15 stopni, ale potem w marcu -5 nocami

U mnie przymrozków na razie nie zapowiadają, ale wszystko może się zmienić. Najtrafniejsze są prognozy na trzy dni naprzód
Anda 17:55, 24 lut 2024

mrokasia napisał(a)

Dokładnie .

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies