Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Anda 18:58, 11 maj 2022

DariaB napisał(a)
Ależ piękne, soczyste fotki. Cudowne! I róże już w pąkach i kwiaty już są! U nas jeszcze chwilkę. U mnie dzisiaj też 27 stopni

U nas lato w pełni. Właśnie byłam podlewać pomidory. Jutro ma być chłodniej, tylko 22 stopnie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Rojodziejowa 19:25, 11 maj 2022

Ten ostrożeń Cirsium rivulare 'Atropurpureum' to może główkowate udawać?
Anda 19:37, 11 maj 2022

Rojodziejowa napisał(a)
Ten ostrożeń Cirsium rivulare 'Atropurpureum' to może główkowate udawać?

Nie na suchych stanowiskach.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 19:43, 11 maj 2022

Aż pobiegłam szukać pączków na różach i huraaaa są. Tycie ale zawsze to coś
Margerytka40 19:49, 11 maj 2022

Anda napisał(a)

Co to za roślinka?
Basieksp 19:53, 11 maj 2022

Pospacerowałam sobie trochę u Ciebie lubię takie spacery też sobie wysiałam lwie paszcze, ale moje narazie tyci, nawet nie wiem czy już powychodziły a i deszczu życzę
Gosialuk 20:12, 11 maj 2022

Ja też nacieszyłam oczy tą bujnością. Lwie paszcze kwitnące i róże w pąkach, aż się zdziwiłam. Ja lwie paszcze posiałam dopiero pierwszego maja i czekam na wschody. Deszcz u nas też by się już przydał, właśnie wróciłam z podlewania rabatki przed blokiem.
Fenkuł rozpoznałam, mam podobny przezimował mi. Czy on mi po tym sezonie zaginie? Czy jest szansa, że i na przyszły rok będzie.
A ostrożenia masz z siewu? Pasowałoby mu u mnie.
Anda 21:16, 11 maj 2022

Margerytka40 napisał(a)
Aż pobiegłam szukać pączków na różach i huraaaa są. Tycie ale zawsze to coś

Są są Przed domem niedługo zakwitną.

Ta roślinka to tymianek Fajnie się sieje przy lawendzie, mimo cięcia po kwitnieniu.
Anda 21:18, 11 maj 2022

Basieksp napisał(a)
Pospacerowałam sobie trochę u Ciebie lubię takie spacery też sobie wysiałam lwie paszcze, ale moje narazie tyci, nawet nie wiem czy już powychodziły a i deszczu życzę

Ja lwich paszczy nie siałam. Parę lat temu miałam lwie paszcze w donicach. Te się wysialy i od tego czasu co roku mam ich więcej. Cały czas się sieją. W zeszłym roku nawet parę usunęłam, ale w tym roku są i nawet większe, niż te zeszłoroczne
Trzymaj kciuki za deszcz. Mamy 5% szans
Anda 21:20, 11 maj 2022

Gosialuk napisał(a)
Ja też nacieszyłam oczy tą bujnością. Lwie paszcze kwitnące i róże w pąkach, aż się zdziwiłam. Ja lwie paszcze posiałam dopiero pierwszego maja i czekam na wschody. Deszcz u nas też by się już przydał, właśnie wróciłam z podlewania rabatki przed blokiem.
Fenkuł rozpoznałam, mam podobny przezimował mi. Czy on mi po tym sezonie zaginie? Czy jest szansa, że i na przyszły rok będzie.
A ostrożenia masz z siewu? Pasowałoby mu u mnie.

Fenkuł mam bodajże od 3 lat. Co roku trochę grubszy
Ostrożenia kupiłam też chyba 3 lata temu, może 4. Ta odmiana jest sterylna, nie sieje się.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies