Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Anda 11:50, 02 sty 2023

April napisał(a)
Witaj Ewo, po dłuższej nieobecności próbuję powrócić do ulubionych ogrodów. Zachwycające zdjęcia z czerwca. Ta kolorystyka i piękne ujęcia. Bajeczne masz te pełne maki. Ileż bym dała za to żeby u mnie się takie rośliny siały. Choć już pierwsza próba, z makami od Magdusi, udana
Arcydzięgiel miałaś też w niesamowitym kolorze. Moje były niestety dużo bledsze. Ja się nie poddaję, chcę mieć tę roślinę w kolejnych sezonach. Już widziałam że się trochę wysiało samo, resztę zmuszę wysiewami wiosennymi
No i Echinacea Mini Belle trafiła u mnie na listę chciejstw.
Pozdrawiam i życzę udanego Sylwestra i wszystkiego dobrego w nadchodzącym roku.
Zadyma na forum na szczęście mnie ominęła. Nie przejmuj się i dalej dziel się z nami swoją rozległą wiedzą

Witaj April, jak miło Cię widzieć Ja również dopiero niedawno wróciłam na forum.

Myślę, że z makami będziesz miała szczęście. U mnie wysiało się ich bez liku. Nie wiem, czy przetrwały ostatnie mrozy, ale myślę, że latem będzie ich trochę kwitło.
Trzymam kciuki za Twój arcydzięgiel. U nas jest przeważnie latem taka susza, że po prostu nie chcę tracić wody na rośliny, które wolą bardziej mokrą aurę.
Mam nadzieję, że uda Ci się kupić Mini Belle. W tym roku moją zostawię w spokoju, ale w przyszłym będę ją dzielić. Bardzo fajna jest na przód rabat.
Dziękuję i również życzę Ci wszystkiego najlepszego w tym roku
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:53, 02 sty 2023

antracyt napisał(a)
Super wygląda ten placyk. Chciałam żwirową opaskę wokół szklarni zrobić(a na niej donice z ziołami, pomidorami i paprykami), ale czasu mi na to wiecznie brakuje...może w końcu w przyszłym roku się uda.

Placyk dziękuje Mam nadzieję, że uda Ci się zrobić tą opaskę. Taki żwirek nadaje fajny klimat. Bardzo lubię wszelkie ścieżki, placyki i opaski żwirowe - w odpowiednim kolorze
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:56, 02 sty 2023

Sylvatika napisał(a)

Placyk prześliczny, taki "angielski"
pzdr
S.

Wynik inspiracji z angielskich ogrodów, cieszę się, że to widać

Kordina napisał(a)

Ewo, Twój placyk to już pełny profesjonalizm wykonania będzie trwały

Na to liczę

LIDKA napisał(a)
Jak mi drzewka urosną i znajdę kawałek cienia to odgapię Twój placyk. Fajny.

W cieniu pod drzewami latem to chyba najprzyjemniejsze miejsce na taki placyk
Anda 11:57, 02 sty 2023

Basilikum napisał(a)
Macham lapka
caluski sle

Izabelo, jak miło Mam nadzieję, że wrócisz na forum. Brakuje Cię tu

basia3012 napisał(a)
Ewo, placyk wyszedł pięknie. Elegancki.

Dziękuję Basiu
Anda 12:02, 02 sty 2023

Ewa777 napisał(a)
Bardzo dawno mnie nie było na forum. Dziś zajrzałam i przeczytałam straszną, kłamliwą wiadomość. Ewciu, współczuję Ci, bo na pewno kosztowało Cię to wiele nerwów. Cieszę się, że Danusia szybko zareagowała. Tu nie ma miejsca na takie zachowania.
Foty ogrodu jak zawsze zachwycają.
Wszystkiego najlepszego w nowym roku. Przesyłam buziaki

Ewuś, dziękuję Miło mi nie było. Wróciłam na forum a tu taki zonk. Również się cieszę, że Danusia nie dała się zmanipulować i wraz z adminem szybko zareagowała. Ogromnie wdzięczna też jestem dziewczynom, które jawnie stanęły po mojej stronie.
Tobie również życzę wszystkiego co najlepsze w tym roku i uściski ślę
Anda 12:05, 02 sty 2023

Anna_ogrodniczka napisał(a)
Ewa pozdrawiam serdeczne
Placyk z ławeczka śliczny ładny klimat a rzeczywiście uświadomiłas mi ze zdjęcie z czerwca sa najładniejsze
Czekam na następne

Aniu, cieszę się, że Ci się podoba. Mój ogród jest typowo czerwcowy Zwłaszcza, jak są upały, susza i trawnik po czerwcu zaczyna być żółty

Wiolka5_7 napisał(a)
Ja też chwalę piękny placyk lubię takie zakątki

Dziękuję Wiolu Chciałabym jeszcze jeden, ale nie wiem, czy doczekam
Anda 12:06, 02 sty 2023

Basieksp napisał(a)
A ja z życzeniami na Nowy Rok przychodzę dużo, dużo radości z ogrodu życzę i dużo deszczu na nowy sezon

Dziękuję serdecznie i Tobie również życzę wszystkiego najlepszego ogrodowo i nie tylko
Anda 12:11, 02 sty 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Świetny pomysł miałaś z tym placykiem. Dobrze, że udało się go zrealizować. Odpadnie Ci problem z wysychającą trawą. Bardzo zgrabnie to teraz wygląda.
Wszystkiego dobrego w nowym roku! Oby susze omijały Twój ogród, a aparat fotograficzny był zawsze pod ręką (ku naszej radości).

Haniu, bardzo mnie cieszy, że i Tobie się spodobał Mniej koszenia i więcej miejsca na donice. Zauważyłam, że stałam się fanką kompozycji donicowych, ale mam na nie za mało miejsca. Nie tylko ogród jest za mały , ale i taras. Jedynym wyjściem było utworzenie placyku. Marzy mi się jeszcze jeden, ale nie wiem, czy i kiedy uda mi się zmotywować mój DT. Pewnie muszę odczekać lat parę
Dziękuję za życzenia i Tobie życzę zdrowia, i dalszej ochoty do dzielenia się z nami Twoimi przemyśleniami - ogrodowymi i nie tylko
Anda 12:15, 02 sty 2023

Monia81 napisał(a)
Placyk cudny wyszedł Ewuś dopiero doczytałam... kochana wiesz, że dzięki Tobie mam wspaniałą rabatę tarasową, poświęciłaś mi sporo czasu gdy tego potrzebowałam dlatego takie niesprawiedliwe pomówienia są okropne...cieszę się, że jesteś na tym forum i mam taką skrytą nadzieję, że może kiedyś uda się spotkać buziaczki i wszystkiego najlepszego w tym Nowym Roku

Moniu, do Ciebie też trafiła ta wiadomość, ech... Całe szczęście dzięki Danusi i dziewczynom już po sprawie.
Ja również mam nadzieję, że kiedyś się spotkamy i że zobaczę Twój ogród na żywo
Dziękuję Ci i życzę wszystkiego najlepszego w tym Nowym Roku
Anda 12:24, 02 sty 2023

Magara napisał(a)

Ewa, a te "płyty" to jest coś takiego jak znana u nas geokrata? Pytam bo nie jestem pewna. Na zdjęciu w linku wygląda, jakby miały "spód" nieprzepuszczalny i trochę mnie to zdziwiło bo jak wtedy z odprowadzaniem wody???

Sprawdziłam, co to geokrata i znalazłam geosiatkę i geokratę na trawnik. To co ja mam bardziej przypomina geokratkę trawnikową. To stabilny plastik w kształcie plastrów miodu. Od spodu ma przepuszczalną włókninę, więc teoretycznie można by to położyć i na dobrze wyrównanej warstwie piasku. Dziewczyny dobrze rozpoznały

U nas w OBI też jest, więc może w PL też są takie same do dostania.

https://www.obi.de/zierkies-ziersplitt/aco-self-kieswabe-eco-s/p/1512409
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies