Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna » Edycja postu

Grzebiuszka ziemna

Dorota321 21:16, 06 maj 2023

Kurki piękne , jak wymalowane. Inspekt mocno zapełniony. Ja jakoś nie jestem zachwycona u siebie wzrostem warzyw w niedużej folii. Nawet trochę jestem rozczarowana. Nigdy wcześniej nie miałam folii i chyba muszę nabrać praktyki.
Agatorek 23:40, 06 maj 2023

O kurczę, ale fajne kurki

Te wielokrotne tulipany bardzo ładne ❤️. I magnolia…. Piękna . Nie wiedziałam, że tak pachnie.
Kordina 10:28, 07 maj 2023

Grażka dzięki za odwiedziny wiesz z tymi nasionami to jest różnie, część wzejdzie a część nie, ale bardzo dobrze sprawdza mi się uprawa na paskach, rzodkiewki rosną na grządkach i nic z nimi nie trzeba robić, mam na myśli przerywanie (a więc też i marnowanie jakiejś części wysiewu) Dla korzeniowych super sprawa Pomiziałam, jest cudna Pola i daje dużo radości, bo kontaktowa.

Judith - tak, bardzo ją lubię i jak gęsto ma kwiecie w tym roku, kwiat ok 15 cm, nie powstrzymałam się:

Dorotko - dziękuję a co do wzrostu warzywek to na razie zbyt zimno, na pewno buchną w cieple, czego Ci serdecznie życzę

Agnieszko dziękuję teraz pachną owocowe:

Anda 10:32, 07 maj 2023

Jakie śliczne te kurki. Znajomy ma kurki w swoim dużym ogrodzie. Marzenie.

Mobilny inspekt fantastyczny
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Joku 14:45, 07 maj 2023

Ten rok jest bardzo dobry dla magnolii. Widuję je w wielu ogrodach, obsypane kwiatami. Wspaniały widok.
Natomiast kur nie darzę sympatią ze względu na czające się wszędzie miny poślizgowe . No, chyba że trzyma się je zamknięte szczelnie w kojcu. Takie praktyczne podejście .
Alija 15:07, 07 maj 2023

Kordina napisał(a)
Grażka

Bożenko, magnolie są cudowne, pięknie wyglądają, pachną, a nawet można zrobić z nich powidełko
(nie próbowałam, ale podobno niezłe).
Kwitnące jabłonie to jest to, co wiosną zachwyca.
Roocika 16:47, 07 maj 2023

My wczoraj jechaliśmy w stronę Dzieżgonia i wszędzie widziałam tylko magnolie
Basieksp 16:51, 07 maj 2023

Magnolia śliczna też w tym roku dowiedziałam się, że moja magnolia pachnie , delikatnie ale dobre i to ja wiedziałam, że są pachnące tylko ta moja mi nie pachniała a podobnie miałam z hostami, specjalnie kupowałam pachnącą, a nie wiedziałam, że te które już mam, też pachną
Patrycja_KG_Lu 18:36, 07 maj 2023

Przepis na marmoladę z magnolii widziałam na FB Anielskich Ogrodów.
Urszulla 22:32, 07 maj 2023

Kordina napisał(a)
One są śliczne takie graficzne szczególnie tej jasnej odmiany:

i są bardzo dobrymi mamusiami. Dziwiłam się jak one i te maleństwa wdrapywały się na 2m drut podtrzymujący winogrono, pomimo, ze miały lepsze miejsce niżej

Ale fajne zdjęcie maleństwa pod skrzydłem
Pierwiosnek w przygotowajiu. Jak wyślę to napiszę na PW.