Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

Kordina 20:58, 29 wrz 2026

Dziękuję Dziewczynki

Dostałam od koleżanki taką żabią lilię, kwiatek ma ciekawy, jak storczyk:

Tutaj 2 rodzaje rozchodników, te niższe różowe bardziej mi się podobają, te wyższe pokładają się po deszczach:

i w innym ujęciu:

I palibin od Lidzi ładnie się przebarwia jesiennie

Kordina 21:08, 29 wrz 2026

ajka napisał(a)
Hej, ja w sprawie krzewuszki bo zapisywałaś sobie nazwę. Wychodzi na to, że moja krzewuszka to jednak Pink Princess a nie Monet.

Tak, czytałam i poprawiłam moje zapiski, dzięki

Pomidorowe donice wszystkie pomyte i schowane do następnego roku:

Ciekawie kwitnie pnący szpinak malabarski, trzeba dla niego jakieś podpory przygotować na 2 m

róża Pirouette jeszcze wytłoczyła kwiatki

Basieksp 21:42, 29 wrz 2026

Ale ładnie wygląda to miejsce z pergolą A donice jakie czyściutkie, tak na nie patrzę i stwierdziłam, że ja pod tym względem, to jednak leniwa jestem

A żabia lilia śliczna Kwiat ma trochę podobny do trójsklepki, którą widziałam w Ogrodzie Botanicznym, kupiłam ją sobie, może za rok mi zakwitnie
gogo 22:59, 29 wrz 2026

Mi też się podoba pergola

Moje pomidory jeszcze w doniczkach, bo nie wszystkie owoce dojrzały.

I już wiem, że w przyszłym roku do ich uprawy muszę mieć większe pojemniki np.wiaderka.
eda 00:10, 30 wrz 2026

Kordina napisał(a)
Dawno tu nie zaglądałam z racji wielu prac różnistych i inszych zajęć dziękuję zbiorowo za odwiedziny wszystkim, którzy tu zaglądają

Witaj Nowinko ogrodowiskowa Alu dziękuję za uznanie zdjęć.

Kasiu jakoś nie za bardzo, lilie ciągle mi się mnożą przez cebulki przybyszowe, już raz robiłam akcję obdarowania z tego powodu

Gosiu Grażynko nie posadziłam tam nic, ale za to przeniosłam większość hodowli doniczkowej. Wysypuję korą, a planuję jeszcze oczyścić oczko (tam widać folię zielonkawą, wymienię na czarną) Dbam o swój pesel i po prostu teraz ograniczam co mogę, tym bardziej, że prace jak zawsze mnożą się na potęgę, one to potrafią Przesadzę tam z tyłu oczka rozrośnięty rdest himalajski i wtedy dokończę

Trochę migawek sierpniowych:

zatrwian Suworowa:

Dziewanna - olbrzymka (stopa do porównania wielkości) przyszłą sama bez zaproszenia

Dla Edy powojniki mix:

Dziękuję Bożenko za ten mix powojnikowy śliczne kolory macham serdecznie