Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Spełnianie marzeń - ogród czas start

Spełnianie marzeń - ogród czas start

Angelika95 20:19, 28 maj 2026

A rabata z wiśniami tymi nowymi jest cała rozkopana, więc nie robię zdjęć z bliska. Jeżówki zasłoniły wszystko co za nimi - perowskie i stipy, więc musiały zmienic miejsce zamieszkania. Stipy tam przemarzły i tym sposobem z najpiękniejszej rabaty tymczasowo jest najbrzydsza
Angelika95 21:05, 28 maj 2026

Na każdą z rabat mam plan co dodać, żeby był kolor i żeby było idealne. Pomalutku sobie działam
MartaCho 21:25, 28 maj 2026

I o to właśnie chodzi, krok po kroku, krok po kroczku, powoli do przodu
Widzę, że w tym roku kocimiętka szaleje u Ciebie- moje też
LIDKA 21:58, 28 maj 2026

Moja ulubiona rabata u Ciebie od dziś to ta z buczkami. Angelika Dobrze obejrzyj te buki. Musza mieć 1 pień pionowy do góry. Jak któraś boczną gałązka dogania wzrostem pień to ją obetnij ok połowę. Żeby z drzewa nie zrobiło się takie v. Kolumnowe można trochę korygować to się zagęszxzą. Czubków nie ruszaj.

Dzisiaj mam dzień że Tobie i Marcinowi zazdroszczę łanów kocimiętki.
Wywalę lawendy. Zrobię drugi szpaler Gaury a żeby wcześniej coś cieszyło to posadzę dużo kocimiętek. W weekend kupię lub zamówię kocimiętki. Jakaś duża odmianę.
U mnie teraz kwitną tylko kosaćce i krzewuszki a tak to pojedyncze drobiazgi. Potrzebuję koloru.
Marcin89 22:02, 28 maj 2026

LIDKA napisał(a)
Moja ulubiona rabata u Ciebie od dziś to ta z buczkami. Angelika Dobrze obejrzyj te buki. Musza mieć 1 pień pionowy do góry. Jak któraś boczną gałązka dogania wzrostem pień to ją obetnij ok połowę. Żeby z drzewa nie zrobiło się takie v. Kolumnowe można trochę korygować to się zagęszxzą. Czubków nie ruszaj.

Dzisiaj mam dzień że Tobie i Marcinowi zazdroszczę łanów kocimiętki.
Wywalę lawendy. Zrobię drugi szpaler Gaury a żeby wcześniej coś cieszyło to posadzę dużo kocimiętek. W weekend kupię lub zamówię kocimiętki. Jakaś duża odmianę.
U mnie teraz kwitną tylko kosaćce i krzewuszki a tak to pojedyncze drobiazgi. Potrzebuję koloru.
Lidka nie kupuj, przecież Ci dam Ale nie wiem jaki termin był by dobry?
LIDKA 22:07, 28 maj 2026

Marcin89 napisał(a)
Lidka nie kupuj, przecież Ci dam Ale nie wiem jaki termin był by dobry?

Marcin kupię bo dużo będę chciała mieć . Dziękuję Ci bardzo.
Mam ciężki tydzień w robocie ale w niedziele połażę . Popatrzę gdzie i ile mi wejdzie i będę sadzić .

Mam nadzieje ze ona się nie sieje jak moje szalone szałwie.
MartaCho 22:32, 28 maj 2026

Troszkę się sieją, ale na pewno nie jak werbena i moim zdaniem mniej niż szałwia- ja też Ci chętnie mojej mogę dać, to uzbieramy w sam raz na kortową
edi75 10:38, 29 maj 2026

Angelika jaka ty masz odmianę kocimiętki?
Angelika95 11:12, 29 maj 2026

Ja mam odmianę Walker's low
Angelika95 11:17, 29 maj 2026

Tak, sieje się kocimiętka, ale bardzo delikatnie. Ja na tę chwilę chyba nie mam co dać, ale mogłabym którąś podzielić po kwitnieniu dla Ciebie Lidziu