Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Spełnianie marzeń - ogród czas start

Spełnianie marzeń - ogród czas start

LIDKA 20:30, 15 cze 2026

Rabaty extra
Pełne
Czy będziesz robić obrzeża jakieś ?
Angelika95 20:41, 15 cze 2026

Tak, będą obrzeża i to za jakiś miesiac. Na froncie wszędzie, na przedpłociu też, a na tych z tyłu w poprzek podwórka nie. Może kiedyś tam dołożymy jak będę pewna, że nic tak nie chcę już kopać
Angelika95 20:42, 15 cze 2026

Bez obrzeży ogród nie jest taki elegancki, chyba że ktoś umie w kanciki. Myślę, że to będzie duża metamorfoza dlatego mam motywację wyniuniać wszystko na gotowo
An_na 20:48, 15 cze 2026

Oj będzie jeszcze piękniej wyniuniane?
Angelika95 21:28, 15 cze 2026

Będzie się działo
LIDKA 21:49, 15 cze 2026

Angelika z czasem pomyśl o urządzeniu ryobi do kantów. Ja mam krawężniki i Kostki granitowe i kostki /bruk. 3 rodzaje obrzeży .
Trawa narasta jeśli są położone równo z trawnikiem np pod robota a jeśli krawężnik jest wysoko to zostają wąsy bo robocik nie dokasza i zwykła kosiarka też nie dojedzie.

Zgadzam się że obrzeża dodają elegancji i taką kropkę nad i.
Choć ja żeby nie M i robót z kablami wolałabym mieć kanty do cięcia .

Ale kostka na podwórku to faktycznie duża zmiana . Pamiętam jak się cieszyłam że koniec błota.
Narsilia 11:33, 16 cze 2026

Wow pięknie to wygląda kocimiętka , szałwia i fioletowe bodxiszki cudo , róża też przyciągnęła moją uwagę , niedługo jadę na święto róży do Łasku to będę wyglądać za ładnymi aby uzupełnić kolekcje Twój ogród zachwyca
Angelika95 11:59, 16 cze 2026

Dziękuję za miłe słowa, ale mnie nie zachwyca. Mój kryzys trwa, ale jakoś powoli dosadzam, uzupełniam, zmieniam i w końcu będzie tak jak ma być.

Tak Lidka, będziemy powiększać swoją kolekcję narzędzi, na razie jesteśmy na dorobku i w tym roku dorobiłam się nożyc felco, za rok coś następnego
Angelika95 12:01, 16 cze 2026

W ogóle marzy mi się robot koszący, bo mąż lubi kosić, ale nigdy nie mamy na to czasu. Muszę się kiedyś zorientować czy na naszej dużej działce robot da radę. Ale to na pewno nie w tym roku, bo lista wydatków do grudnia już zapełniona po brzegi
MagdaLenka 12:55, 16 cze 2026

Angelika, kryzysy są normalne w każdej dziedzinie. Ogród nie jest wyjątkiem. Trzeba to po prostu przeczekać, a wena sama wróci (pewnie w przyszłym sezonie). Przy małych dzieciach na pewno jesteś zmęczona, więc ogród staje się kolejnym obowiązkiem, a nie odskocznią. Bądź dla siebie wyrozumiała, postaw na odpoczynek i regenerację. Masz piękny ogród, a niedociągnięcia (które tylko Ty dostrzegasz) są nieistotne.