Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Spełnianie marzeń - ogród czas start

Spełnianie marzeń - ogród czas start

Narsilia 20:18, 15 mar 2024

Uuu jakie plany u Ciebie ile rabat świetne skrystalizowane plany nie mogę się doczekać etapów realizacji , co do róż jestem ciekawa jaki ci się rozwinie ta rabata , ale ja też mam fazy gdy kocham roze i je nienawidzę , kocham jak kwitną i są kwiaty , ale nienawidzę jak choruja , ogalacaja się no i cięcia na wiosnę , zawsze się pokluje itd.
Angelika95 20:34, 15 mar 2024

Klaudia, wreszcie zrobiłam przejrzysty i estetyczny plan, a nie na kartce w kratkę. Na razie poprawiam to co zrobiłam w tamtym roku, bo zmieniłam koncepcję w zasadzie już poprawiłam, muszę tylko ściółki dosypać, ale to czekam na dostawę
Narsilia 21:22, 15 mar 2024

Angelika95 napisał(a)
Klaudia, wreszcie zrobiłam przejrzysty i estetyczny plan, a nie na kartce w kratkę. Na razie poprawiam to co zrobiłam w tamtym roku, bo zmieniłam koncepcję w zasadzie już poprawiłam, muszę tylko ściółki dosypać, ale to czekam na dostawę

A czym sciolkujesz?
Narsilia 21:26, 15 mar 2024

Angelika95 napisał(a)

Zmiany , zmiany ale zdjęć nie było żadnych i tak mi to wszystko umknęło , poprosimy zdjęcia może i ja się czymś zainspiruje akurat tetrisy przedemna na rabatach.

A bałaganem się nie martw u mnie też tylko grabki , szpadle i taczka w kadrze.

Angelika95 21:27, 15 mar 2024

Zrębkami ściółkuję, bo potrzeba mi ich dużo i mam dostęp do tanich zrębek, nie to co kora.

Na zdjęciach nic by nie było widać, bo sadzoneczki małe, ale latem będzie już super idę do Ciebie oglądać
Narsilia 06:33, 16 mar 2024

No ceny kory to jest szok, no to tak jak ja zrębka liściasta sciółkuje.

Ooo szkoda u mnie też nie widać ale chociaż by był poglodoweo widok na rabaty , wielkości, proporcje jak takie wysciolkowane, wymieniane to ładny widok.

Miałabyś pamiątkę , ale nie chcę być nachalna

No zapraszam zapraszam do siebie na to moje pobojowisko efekt tez może dopiero będzie koło lata.
LIDKA 10:32, 17 mar 2024

Ja kupuje kore z olx. Kazdej wiosny dosypuje 30-40 worków.

Angelika napisałam Historię trawnika w Glinie i zielsku.
Angelika95 10:42, 17 mar 2024

Dziękuję Lidka, już przesyłam mężowi, zwłaszcza końcówkę o kosztach
LIDKA 12:57, 17 mar 2024

Angelika95 napisał(a)
Dziękuję Lidka, już przesyłam mężowi, zwłaszcza końcówkę o kosztach

Mój chce trawnik. Dba o niego. Zarobił na bajery typu nawodnienie . Kosiarki (mamy 3, robot ,normalna i kosa do kancików) wertykulator itd . Koszt sprzętu średniej klasy to około 4 srednie pensje i to bez kosztów całej instalacji i sprzętu do nawodnienia.

Do rabat mam szpadel, grabie, pazurki, wiadra po farbie,sekatory ze 4 i 1 nożyce elektryczne. Taczkę co zostałaIpo budowie.
Kory kupuje za 300 - 400 zł na wiosne.

Taka to różnica w cenie utrzymania rabat a trawnika

Mój mąż sam już to widzi i chyba dlatego wymyślił i zaproponował rabatę na trawniku.

Ogród do drogie hobby.

Angelika95 20:02, 19 mar 2024

Pięknie to podsumowałaś Lidka

Nadrabiam zaległości na Waszych wątkach. U mnie nic nowego się nie wydarzyło. Poprzesadzałam rośliny na rabacie koło domu. Teraz czekam na rozgarnianie ziemi i zrębki i dopiero mogę ruszyć dalej.