Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ania na Żuławach

Ania na Żuławach

An_na 22:30, 15 cze 2024

TAR napisał(a)
Aniu. Przyjade. Mialam ostatnio urwanie kapelutka. Jak masz scisla gline to nie wiem czy jednak tej hortce nie powinnas troche rozluznic podloza. Ja ze swoimi tak zrobilam jesienia i widze, ze w tym sezonie jest lepiej.
Nie wiem czy dobrze teraz wykopywac.
Profilaktycznie mozesz zrobic oprysk chelatem zelaza zeby dolistnie je wzmocnic.

Teraz są ładnie zapączkowane. Szkoda ruszać. Dostały nawozu i wody, dużo widy.Jesienią będę kombinować z ewentualnym rozluźnianiem gliny.

W końcu się kiedyś zgramy z tą kawką
An_na 22:34, 15 cze 2024

Basieksp napisał(a)
Ta biała róża jest bardzo ładna a jak długo ją masz, bo ładna duża jest

Mam ją od marca 2023. Całkiem młodziutka jest. I biorąc pod uwagę jaka była malutka i zabiedzona, jak to rośliny z marketu, to faktycznie jest duża. Pięknie kwitnie, a pachnie jeszcze lepiej

An_na 22:49, 15 cze 2024

Wszystkie moje gwiazdy

Jedyna jaką mam na pniu. Zdjęcie nie oddaje koloru. To taka krwista czerwień z kroplą pomarańczu

NN z dawnych czasów, gdy nie patrzyłam na odmiany

Pashmina

Pomponella

Mount Shasta

I kolejna nn

Chopina chyba zabiłam niedawnym przesadzaniem. Na razie stoi, ale oznak życia brak.
Jeszcze się łudzę więc nie wykopuję
An_na 23:01, 15 cze 2024

Dziś był dzień ogrodowy. Zrobiłam niewielkie tetrisy.
Przesadziłam firletkę,poszła bliżej koleżanki, bo mi się ten żarówiasty róż kłócił z czerwonym berberysem.
Berberys przesunęłam o jakieś 1,5 m bardziej pod tuje i niechcący zrobiły się 3 czerwone berberysy w rządku moje oko lubi taki widok, mam wrażenie ładu i porządku
W związku z tym musiałam przesunąć rozplenicę, bo się zrobiła dziura po berberysie

Tawułę japońską musiałam przesunąć, bo była za blisko berberysa
Btw jakoś słabo mi rosną te tawuły. Łapią mączniaka i oprócz tego mają takie liście jakby poparzone. Czy one na pewno lubią pełne słońce?

Posadziłam też nowe nabytki zakupione w ...Metalzbycie
Po śrubki weszłam

ajka 12:05, 16 cze 2024

Zdecydowanie teraz jest czas róż. Mój Chopin z roku na rok coraz większy i piękniejszy. A na początku strasznie mnie denerwowała ta róża bo była słaba i non stop chorowała i łapała mączniaka.

Ja jestem zła, bo w tym roku wczesną wiosną kupiłam Queen of Sweden, dość drogo, i ta róża w ogóle mi nie wystartowała. Chyba zostaje mi tylko ją wykopać i wyrzucić. A teraz jest już nie do kupienia. Muszę poczekać na jesień albo kolejna wiosnę.
An_na 14:59, 16 cze 2024

ajka napisał(a)
Zdecydowanie teraz jest czas róż. Mój Chopin z roku na rok coraz większy i piękniejszy. A na początku strasznie mnie denerwowała ta róża bo była słaba i non stop chorowała i łapała mączniaka.

Ja jestem zła, bo w tym roku wczesną wiosną kupiłam Queen of Sweden, dość drogo, i ta róża w ogóle mi nie wystartowała. Chyba zostaje mi tylko ją wykopać i wyrzucić. A teraz jest już nie do kupienia. Muszę poczekać na jesień albo kolejna wiosnę.

Szkoda mi Chopina, bo jest naprawdę piękną różą. Tyle razy ją przesadzałam i zawsze odbijała, aż powiedziała dość.

Obejrzałam Queen of Sweden, jest piękna. Szkoda bardzo, że nie wystartowała. Następne podejście na pewno będzie sukcesem
An_na 15:03, 16 cze 2024

W czerwcowym deszczu.
Bardzo ładnie, delikatnie pada

An_na 15:05, 16 cze 2024

LIDKA 15:14, 16 cze 2024

Ania masz pięknie. Deszczyk pada to roślinki bujną raz dwa.

Bardzo dopieszczony Twój ogród.

LIDKA 15:15, 16 cze 2024

Oj dubelek