Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ania na Żuławach

Ania na Żuławach

TAR 22:23, 12 cze 2024

Mnie czeka jutro przesadzenie klona Jordana i byc może Sangokaku. Zdychaja mi na patelni pod brzozami. Tylko nie wiem co w zamian posadzic.
An_na 22:38, 12 cze 2024

TAR napisał(a)
Mnie czeka jutro przesadzenie klona Jordana i byc może Sangokaku. Zdychaja mi na patelni pod brzozami. Tylko nie wiem co w zamian posadzic.

Znając Ciebie to wymyślisz jakieś rarytaski
TAR 22:45, 12 cze 2024

Wypluta z pomysłow jestem
An_na 22:54, 12 cze 2024

TAR napisał(a)
Wypluta z pomysłow jestem

To stan chwilowy. Wierzę w Ciebie
TAR 23:03, 12 cze 2024

moze dam tam heptakodium albo JH, oba by pasowaly, tylko nie wiem czy dla wiaza nie bedzie za sucho
TAR 14:57, 13 cze 2024

Ania kupilam 2 wiazy JH plus kilka innych roslinek. Pierwszy i zapewne ostatni raz w tym roku na K.....ch. Przerasta mnie ilosc ludzi. Nie mam juz cierpliowosci.

Nie bylo zadnych rarytaskow poza dereniami Rainbow. Ale ceny mocno ponad moj budzet. Tym bardziej, ze derenie dosc szybko rosna wiec moj 70 cm za 40 zl za chwile bedzie taki jak ten ich 1.2 metra za 600
An_na 19:45, 13 cze 2024

TAR napisał(a)
Ania kupilam 2 wiazy JH plus kilka innych roslinek. Pierwszy i zapewne ostatni raz w tym roku na K.....ch. Przerasta mnie ilosc ludzi. Nie mam juz cierpliowosci.

Nie bylo zadnych rarytaskow poza dereniami Rainbow. Ale ceny mocno ponad moj budzet. Tym bardziej, ze derenie dosc szybko rosna wiec moj 70 cm za 40 zl za chwile bedzie taki jak ten ich 1.2 metra za 600

Wiązy pokochałam za te ich drobne listeczki
Obejrzyj dobrze doniczki, bo ja od nich przywiozłam jednego JH razem z mrowiskiem w korzeniach (jakbym swoich mrówek miała mało)

600? Za 1,2m derenia? Czasami mam wrażenie, że kogoś lekko ponosi z tymi cenami.
ElzbietaFranka 21:38, 13 cze 2024

An_na napisał(a)
Moje hortensje Anabelle mają takie liście. Co to może być i jak z tym walczyć? Proces postępuje.

Pokaż cały krzak. To ważne aby zobaczyć jak posadzony czy inne łodygi przypadkiem nie zaczynają chorować. Może to zaschnięte bo nie jest podlewany. Może pod spodem liścia jakieś robactwo jest.
Pokazanie 2 liści o niczym nie świadczy.

Pokaż te róże które nie chcą u ciebie rosną i chorują.
Trzeba kupować róże na początek z atestem ADR które mają najwyższą zdrowotność.

Jeszcze wracam co zauważyłam, że masz bardzo blisko rośliny obsypane kora. Trzeba zachować odstęp ok 10 cm może źle wpływać na rozrost.
TAR 21:54, 13 cze 2024

An_na napisał(a)

Wiązy pokochałam za te ich drobne listeczki
Obejrzyj dobrze doniczki, bo ja od nich przywiozłam jednego JH razem z mrowiskiem w korzeniach (jakbym swoich mrówek miała mało)

600? Za 1,2m derenia? Czasami mam wrażenie, że kogoś lekko ponosi z tymi cenami.

To jakby naturalne, ze mrowki ale w jednym worku kory byly takie male robale jak mikropajaki. Cale auto oblezione. I my tez przy okazji. Musialam sie od razu oplukac, bo nerwowosci dostalam.
Byl jeden rainbow za 150 ale lichy. Te po 600 to swiecily z daleka. Piekne sa tylko cena jak dla mnie nieco wysoka.
Tez mam slabosc do JH. Uwazaj z nimi na przedziorki bo lubia czasem sie zadomowic.
olciamanolcia 22:18, 13 cze 2024

An_na napisał(a)
Trochę spamu. Sesja zakochańców wieczorową porą.

Piękne te fotki ❤️♥️