Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ania na Żuławach

Ania na Żuławach

TAR 22:31, 10 cze 2024

Ania, co to za ciurkadło. To ta foto fontanienka? Super.
An_na 22:45, 10 cze 2024

W kastę budowlaną włożyłam fontannę solarną i cieszę się, że mi plumka niestety tylko jak świeci słońce.
Jeśli koty nie będą zabijały ptaków korzystających z wodopoju, zainwestuję w misę kortenową
Takie moje małe radości

Zazdraszam Ci ilości i różnorodności ptactwa
Basieksp 23:20, 10 cze 2024

Ptactwa też zazdroszczę u mnie wróble, sikorki, gołębie, sroki, szpaki ale za płotem sąsiad ma papuszki, też ładnie je słychać A co do rządków, mi one nie wychodzą, nie raz próbowałam, po jakimś czasie i tak wychodzi mój ogrodowy bałagan
Magara 23:34, 10 cze 2024

Ania, też mi się plumkadełko zamarzyło Żeby plumkało przy świergocie ptaków
I nie żebym Cię do misy kortenowej czy jakiejkolwiek innej namawiała, ale myślę, że koty nie są jakimś gigantycznym zagrożeniem dla ptaków korzystających z wodopoju Ptaki są mądre i szybkie
Sama miałam kiedyś masę wątpliwości, podkręcanych różnymi artykułami w necie, czy dokarmiać ptaki skoro ma się koty - teraz już tych wątpliwości nie mam Kiedyś chyba Hania to napisała, że słabsze ptasie jednostki mogą paść ofiarą naszych kotów, ale że słabsze - to i tak by nie miały szans na przeżycie...
Więc da się to wszystko pogodzić, i ciurkadełko można w plan wpisać
A radości trzeba sobie dokładać Tym bardziej, że Twoja Mamba chyba za drobiem nie przepada, woli konkret
MartaCho 09:01, 11 cze 2024

An_na napisał(a)

Mamy też wysyp młodych sów Uszatek. Jak one drą te paszcze szok!
Stare nie nadążają z przynoszeniem żarcia.

Ha! Mieliśmy Uszatki rok temu! Faktycznie na początku nawet, jak nie wiedzieliśmy jeszcze, że to one, to nie potrafiliśmy określić, co to za dziwny dźwięk co wieczór- jakby ktoś taką strasznie skrzypiącą huśtawkę miał w ogrodzie
An_na 21:14, 12 cze 2024

Magara napisał(a)
Ania, też mi się plumkadełko zamarzyło Żeby plumkało przy świergocie ptaków
I nie żebym Cię do misy kortenowej czy jakiejkolwiek innej namawiała, ale myślę, że koty nie są jakimś gigantycznym zagrożeniem dla ptaków korzystających z wodopoju Ptaki są mądre i szybkie
Sama miałam kiedyś masę wątpliwości, podkręcanych różnymi artykułami w necie, czy dokarmiać ptaki skoro ma się koty - teraz już tych wątpliwości nie mam Kiedyś chyba Hania to napisała, że słabsze ptasie jednostki mogą paść ofiarą naszych kotów, ale że słabsze - to i tak by nie miały szans na przeżycie...
Więc da się to wszystko pogodzić, i ciurkadełko można w plan wpisać
A radości trzeba sobie dokładać Tym bardziej, że Twoja Mamba chyba za drobiem nie przepada, woli konkret

Póki co żaden ptak nie został upolowany. U mnie Maniek jest amatorem pierzastych, chociaż ostatnio przerzucił się na myszy i karczowniki. Masakra ile tego te moje futra łapią.
Czytałam, że Uszatki są tam gdzie jest dużo gryzoni. Patrząc na to z jaką częstotliwością mam prezenty od kotów, jest tych gryzoni cała masa.
Misa porządną będzie, to postanowione. Może w przyszłym roku
An_na 21:16, 12 cze 2024

MartaCho napisał(a)

Ha! Mieliśmy Uszatki rok temu! Faktycznie na początku nawet, jak nie wiedzieliśmy jeszcze, że to one, to nie potrafiliśmy określić, co to za dziwny dźwięk co wieczór- jakby ktoś taką strasznie skrzypiącą huśtawkę miał w ogrodzie

Też myśleliśmy, że komuś zardzewiała huśtawka piszczy
Ale chyba u każdego sąsiada by musiała taka być, bo dźwięki intensywne i z dużą częstotliwością. Odkąd wiem, że to sowy, już mi tak bardzo ten dźwięk nie przeszkadza
An_na 21:20, 12 cze 2024

Przesadziłam Ananogawę z donicy na patio w rabatę. W tym słonecznym kącie bez wiatru miała za gorąco, słońce ją przypalało. Zamiast niej wsadziłam miskanta silberspinne, może wytrzyma.
Testuję tam różne trawy, między innymi proso northwind.
Macie może jakiś pomysł, co by dało radę w takim kącie na patelni? Zielone i wysokie? Żeby dało kolor jak przekwitną tulipany.
Judith 21:30, 12 cze 2024

An_na napisał(a)
Przesadziłam Ananogawę z donicy na patio w rabatę. W tym słonecznym kącie bez wiatru miała za gorąco, słońce ją przypalało. Zamiast niej wsadziłam miskanta silberspinne, może wytrzyma.
Testuję tam różne trawy, między innymi proso northwind.
Macie może jakiś pomysł, co by dało radę w takim kącie na patelni? Zielone i wysokie? Żeby dało kolor jak przekwitną tulipany.

Bambus?
An_na 21:52, 12 cze 2024

Oooo widzisz, nawet o nim nie pomyślałam. Ania Ajka chyba ma w donicach na tarasie. Lecę pytać