Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ania na Żuławach

Ania na Żuławach

ewsyg 20:48, 17 mar 2023

An_na napisał(a)

Dziękuję Ewuniu, ciągle się uczę i takie porady są bezcenne
Lecę szukać Rosahumusu

kilogramowe opakowanie starczy Ci na kilka sezonów. to proszek, który nie ma terminu przydatności i może długo leżeć.
An_na 20:58, 17 mar 2023

Aniu,
te po prawej z Twojego źródła.
Wysłałam priv z namiarami na te tańsze ale już są o 2 zł droższe niż miesiąc temu
SylwiaBe 21:01, 17 mar 2023

Cześć Aniu na Żuławach
Odwiedzam, oglądam i trzymam kciuki za realizację planów
P.S. ze zdjęć, które wrzuciłaś jesienią, mogę śmiało stwierdzić, że świetnie sobie radzisz z planowaniem i urządzaniem rabat
An_na 21:05, 17 mar 2023

ewsyg napisał(a)

kilogramowe opakowanie starczy Ci na kilka sezonów. to proszek, który nie ma terminu przydatności i może długo leżeć.

Znalazłam, zamówiłam
An_na 21:11, 17 mar 2023

SylwiaBe napisał(a)
Cześć Aniu na Żuławach
Odwiedzam, oglądam i trzymam kciuki za realizację planów
P.S. ze zdjęć, które wrzuciłaś jesienią, mogę śmiało stwierdzić, że świetnie sobie radzisz z planowaniem i urządzaniem rabat

Witaj Sylwio
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa Zaglądaj, oglądaj i doradzaj Każda opinia mile widziana
Ja już chyba u Ciebie byłam ale się nie przywitałam, nieładnie

anuska2507 21:49, 17 mar 2023

An_na napisał(a)
Aniu,
te po prawej z Twojego źródła.
Wysłałam priv z namiarami na te tańsze ale już są o 2 zł droższe niż miesiąc temu

To wychodzi, że przepłaciłam za swoje, ale mówi się trudno
Sezon ruszył, to i ceny w górę.
An_na 21:59, 17 mar 2023

Aniu, te z Twojego źródła są bardziej rozkrzewione i cena wyższa jest ok, ale nie powinna być aż tyle wyższa:/
An_na 08:50, 19 mar 2023

Wczoraj jak u większości był pracowity dzień.
Posadziłam cisy na kulki na frontowej, te dwa które nie chciały być stożkami wyleciały na tył.
Na części frontowej miejscami jest bardzo brzydka ziemia, twarda jak skała, szara i śmierdzi jakby mułem z jeziora. Pod nią jest piach.
Kopałam wielkie doły pod te moje ciski aż się dokopałam do piachu, głęboko i szeroko na jakieś 80 cm. Nasypałam w te doły ziemi z kretowiska, kompostu, obornika, mączki bazaltowej i trochę dolomitu, wymieszałam z moją gliną i posadziłam w to cisy. Teraz tylko obserwować.

An_na 09:00, 19 mar 2023

Cięłam też trawy, miskant silberspinne po ścięciu ma czerwone łodygi wewnątrz. Mam go drugi rok i nie pamiętam, żeby w ubiegłym roku tak było po cięciu.

Pampasowa jest lekko zaróżowiona i tak samo było rok temu to się nie martwię. A silberspinne mnie martwi bo wygląda jakby krwawił. No nic, będę obserwować
Rojodziejowa 09:27, 19 mar 2023

Judith napisał(a)

O! To nie bój żaby. Miałam tak w zeszłym roku o tej porze. Moje dodatkowo jeszcze traciły igły. Podsypałam dolomitu i było git. Spróbuj .
An_na napisał(a)

Taki niecisowy miedziany kolor może być spowodowany mrozem. Jeśli były wystawione na mroźne wiatry to oberwały mocniej niż rośliny w zacisznym miejscu. Daj im szansę

To w takim razie jeszcze ich nie targam z ziemi Dolomit mam, podsypię. Wiórki rogowe może te nie zaszkodzą, nie?