Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ania na Żuławach

Ania na Żuławach

An_na 08:05, 28 sie 2023

Magara napisał(a)

"Kupa jeża jest nieświeża, jak jest świeża to nie jeża" - tak nasza forumowa Mgduska mawiała Musisz pomacać to będziesz wiedzieć
Dęby piękne, niech zdrowo rosną I cała reszta też

Wieczorem jej nie było, rano była. To chyba świeża, brałam w łapki przez ręcznik papierowy, była mięciutka
Patrycja_KG_Lu 10:37, 28 sie 2023

An_na napisał(a)

Piękny kolor. Jaka to odmiana?
An_na 10:47, 28 sie 2023

Rozchodnik wielki Oriental dancer

Patrycja, jest czas na sadzenie piwonii. Pamiętam, że chciałaś.
Aktualne? Nadal chcesz?
Patrycja_KG_Lu 11:07, 28 sie 2023

Przekładam na przyszły rok. Nie wyrobię się z przygotowaniem tej rabaty i zaplanowaniem co gdzie i jak. Priorytetem jest część warzywno-owocowa (dużo sadzenia będzie nowych rzeczy plus przygotowanie poletka do zmiany miejsc dla truskawek) i rabata trójkątna pod oknem kuchennym plus trochę cebulowych na wąskich. Jak się uda to też drzewa ozdobne.
An_na 11:12, 28 sie 2023

To faktycznie, roboty masz dużo. Fajnie, że tak wszystko planujesz. Podziwiam, ja tak nie potrafię.
Przypomnij się w przyszłym roku. Wyślę Ci piwonie

TAR 19:35, 28 sie 2023

o dobrze, ze mi przypomnialas, musze przyciac liscie piwoniom i wsadzic ze 20 kłączy.

Dęby bardzo ładnie sie prezentuja, mam nadzieje ze sie zregeneruja do wiosny, bo na te uschniete galazki nie ma co juz liczyc w tym sezonie, ze sie zazielenia.
An_na 20:29, 28 sie 2023

20 kłączy? Działasz z rozmachem
Na odbudowę w tym roku nie liczę. Mam nadzieję, że się zazielenią wiosną. Dziś już nie widziałam na nich mrówek. Mospilan zadziałał chyba. Za tydzień powtórzę oprysk.

Ochlastałam dziś supertunie bubblegum. Albo się odbudują albo nie. Denerwują mnie takie wybujałe. W tym roku dzieje się z nimi coś dziwnego. Zawiązują nasiona. Nigdy wcześniej tak nie robiły.
Basieksp 22:44, 28 sie 2023

Z tą kupa to nie wiem? Gdyby nie ten fotel to mogłaby być jeżowa, ale nie wiem czy one się tak wysoko wdrapują no i po co? A ogrodowo to koleusuy mają teraz swój czas też mam je u siebie i na drugi rok będę chciała je mieć zamiast innych doniczkowych, jak dla mnie mniej problemowe niż inne doniczkowe i ładnie wyglądają
An_na 08:03, 29 sie 2023

Mam takie same spostrzeżenia co do koleusów.
A jeż może jedzenia szukał. Jakieś okruszki po kolacji mogły zostać.
Chcę wierzyć, że to jeż, a nie jakiś szkodnik
Agatorek 12:02, 30 sie 2023

Ładnie wyglądają posadzone dęby

Wiesz, myślę, że sporo roślin lekko usychało w doniczkach przez te upały.
Miałam podobnie z bukiem Invensa. mimo podlewania myślałam, że "zszedł" . Niektóre liście uschły i opadły. Ale w końcu zaczęły pojawiać się nowe.

Proso przy tarasie wygląda super