Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

Marcin89 22:31, 28 cze 2026

ewsyg napisał(a)
Ja zawsze podlewam wieczorem. Jest dużo chłodniej i woda nie paruje tak szybko. U mnie rododendrony zaczęły zwijać liście, tak się biedaczki broniły przed utratą wody.
Tak właśnie podlewam i też mi tak pasuje. Gorzej jak mam przez tydzień drugą zmianę i wracam po 22. Wtedy rano wstaję podlewać ozdobne i doniczki, a warzywa robi ktoś inny na noc W piątek podlewałem na noc, a to co nie zdążyłem robiłem w sobotę z rana. Bo wiedziałem, że po południu i wieczorem będą goście. Na szczęście wszystko nabrało turgoru i dostało kolejną porcję wody
Marcin89 22:33, 28 cze 2026

mrokasia napisał(a)
Nie pocieszę ale u mnie też zwisy i przypalenia mimo wcześniejszego podlewania . To co zwisło podniesie się przez noc, zamierzam dodatkowo dzisiaj podlać to co najbardziej ucierpiało.
To przypalenia gorsze. To spotkało u mnie dolne liście hortensje bukietowych, które leżą teraz pod krzaczkami. Bądźmy dobrej myśli, u mnie bez strat póki co