Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

Urszulla 17:49, 15 lut 2014

EPODLAS napisał(a)
A teraz moje spacerowe fotki. Tym razem na celownik wzięłam łabędzie. Było piękne popołudniowe słońce.
Tu wyszły na ścieżką parkową, szukają każdej okazji aby zdobyć pożywienie.

łabędzie i kaczki.

Ten szykuje się do lotu. Niedaleko ktoś rzucał chleb. Chciał zdążyć.

Drzewa, w popołudniowym lutowym słońcu.

Świetne
a u mnie wiosną pachnie
AgnieszkaBK 20:28, 15 lut 2014

Piękne zdjęcia Bożenko, ptaszkowe i ogródkowe. Masz talent i dobre oko
an_tre 20:40, 15 lut 2014

EPODLAS napisał(a)

Ten szykuje się do lotu. Niedaleko ktoś rzucał chleb. Chciał zdążyć.

Bożenko to ujęcie mistrzostwo świata świetne wygląda jakby uciekał przed kaczkami
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
an_tre 13:13, 23 lut 2014

Bożenko ty to pewnie dziś na działeczce działasz, pogoda wymarzona
pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Mala_Mi 16:14, 23 lut 2014

Bożena..... aż mnie przytkało i zatkało.. i odetkać nie chce...... sama nie wiem co bardziej chwalić...
Czyste bieluśkie łabędzie i jeden w locie... cudo...
A te zawilce..... myślałam, że to z jakiegoś ogrodu botanicznego.. a to u Ciebie takie cudo...... lecę wójka gooogla pytać jakie to są .. i gdzie daja..... nie wiem gdzie sadzić , ale cudo... będę szukać..
danuta_szwajcer 16:18, 23 lut 2014

Bozenko gratuluje zdjec Brawo No i łabedzie cudne, u nas wiosna a Ty jeszcze snieg masz? Pozdrawiam serdecznie
EPODLAS 21:04, 23 lut 2014

Witajcie kochane dziewczyny. Mała Mi swoim wpisem po prostu wprowadziła mnie w cudowny nastrój, i nie musi wcale pytać wujka google jaki to zawilec, bo ciocia Bożena jej powie, że to zawilec wielkokwiatowy. Wczoraj byłam na działce. Pogoda była po prostu cudowna, zresztą taka jest dalej. Zdjęć z ogrodu nie mam, bo rozładował mi się aparat. Ale mogę zameldować - wychodzą wczesne tulipany i irysy i to są całkiem spore. Solidnie popracowałam, w planie następna wizyta za dwa tygodnie. Na pewno teraz zrobię fotki, ale teraz jeszcze wspominkowe i spacerowe.
Tę różę znowu równo przycięłam. Ma mączniaka, w zeszłym roku było już lepiej, ładnie kwitła ale znowu nie zawiązała owocu. Przycięłam i potem spryskam. Może się w końcu ja i okoliczne ptaki doczekają tych małych czerwonych jabłuszek.

Najzwyklejsze rozchodniki, które jako jedne z pierwszych roślin zagościły w moim ogrodzie.

Rudbekie wypuściły już młode liście, ale te stare łodygi jeszcze zostawiłam. Bardzo je lubię, a motyle jeszcze bardziej.

I mój letni ogród. Mam nadzieję że w tym roku będzie jeszcze ładniejszy.

A teraz moje spacerowe fotki. Tym razem pokaże drzewa. Drzewa po prostu kocham.
Lutowe popołudnie. Słońce było bardzo przyjazne i ładnie oświetlały stare drzewa.

A tu ustawiły się w szeregu, jak w wojsku.

A to sosny nad jeziorem Wikaryjskim, zdjęcie można by zatytułować "Jeszcze się trzymamy"

A na koniec moja Misia. A tej fotce można by dać tytuł "Czy te oczy mogą kłamać?"

jotka 21:08, 23 lut 2014

Bożenko, tez lubię patrzeć na drzewa, a Ty je pięknie pokazujesz Wytrzymasz aż dwa tygodnie przy takiej pogodzie z wyprawą na działkę ?
EPODLAS 21:20, 23 lut 2014

jotka napisał(a)
Bożenko, tez lubię patrzeć na drzewa, a Ty je pięknie pokazujesz Wytrzymasz aż dwa tygodnie przy takiej pogodzie z wyprawą na działkę ?

Jolu, ciężko będzie, już myślę jak tu skrócić ten czasy do wyjazdu. Ale nie wszystko ode mnie zależy, ale będę się starać.
yolka 22:05, 23 lut 2014

Zdjęcie łabędzia konkursowe poprostu. Pozdrawiam