Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

mrokasia 12:11, 24 lip 2023

Wiesz, jest taka zasada negocjacyjna - żądaj więcej niż spodziewasz się uzyskać .

Ewa777 12:40, 24 lip 2023

Ale super tworzy się nowa rabata. Najpierw najważniejszy kształt. Ten ostatni najbardziej pasuje.
Makao 12:44, 24 lip 2023

mrokasia napisał(a)
Wiesz, jest taka zasada negocjacyjna - żądaj więcej niż spodziewasz się uzyskać .

Uwierz mi Kasia ta pierwsza wersja to już było dużo. Jak ją małż zobaczyłam to mówiłam że WIELKA i dlatego postanowił wkopać przy okazji zbiornik na deszczówkę. A teraz wróci z pracy i jak to zobaczy to... chyba przez jakiś czas będę unikać jego wzroku. Może nie będzie krzyczał
mrokasia 13:04, 24 lip 2023

Makao napisał(a)

Uwierz mi Kasia ta pierwsza wersja to już było dużo. Jak ją małż zobaczyłam to mówiłam że WIELKA i dlatego postanowił wkopać przy okazji zbiornik na deszczówkę. A teraz wróci z pracy i jak to zobaczy to... chyba przez jakiś czas będę unikać jego wzroku. Może nie będzie krzyczał

To zaznacz więcej niż chcesz mieć a jak małż zobaczy to powiedz: "może faktycznie przesadziłam" i zmniejsz do rozmiaru jaki ma być .
olciamanolcia 13:10, 24 lip 2023

Makao napisał(a)
To jeszcze raz poprawiony kształt

Jestem za prostymi liniami, weź Ty tę rabatę zrob w prostokącie lub kwadracie/ będzie nawiązywała do placyku.
Po co Ci rabata w kształcie przekroju budy dla psa? .
A ten bok z hortensjami da się zrobić na prosto? Już widzę chyba nie…

Wafel 13:32, 24 lip 2023

To i ja wtrącę swoje pięć groszy.
A dlaczego iść w takie ostre kąty? Trudno będzie kosić w tych narożnikach. Ja dla harmonii zrobiłabym prostokątną i ewentualnie dla urozmaicenia powtórzyłabym uskok jak w sąsiedniej rabacie, tylko po prawej stronie. Za to w środku poprowadziłabym ciekawie ścieżkę pomiędzy drzewkiem i wyższymi roślinami, taki mały, zacieniony, tajemniczy ogródek
Wafel 13:36, 24 lip 2023

Ale pomysł z rabatą po środku super, zwłaszcza, jeśli trudno tam utrzymać ładny trawnik. To główkuj teraz, główkuj ☺
Makao 17:27, 24 lip 2023

Wafel napisał(a)
To i ja wtrącę swoje pięć groszy.
A dlaczego iść w takie ostre kąty? Trudno będzie kosić w tych narożnikach. Ja dla harmonii zrobiłabym prostokątną i ewentualnie dla urozmaicenia powtórzyłabym uskok jak w sąsiedniej rabacie, tylko po prawej stronie. Za to w środku poprowadziłabym ciekawie ścieżkę pomiędzy drzewkiem i wyższymi roślinami, taki mały, zacieniony, tajemniczy ogródek

Zostaje ten projekt

Nie będzie ciężko kosić bo trawnik będzie po liniach prostych. Tylko rabata będzie taki kąt mieć. Ale tam właśnie będzie ścieżka przez całą rabatę do placyku. Taki właśnie tajemnicze przejście pod katalpą więc mimo wszystko ten ostry kąt zniknie.
Wafel 17:58, 24 lip 2023

To jak kąty ostre mają zostać, to Twoja ostateczna wizja najlepsza z proponowanych ☺ Spora ta rabata będzie, dużo fajnych, nowych nasadzeń się szykuje
Wafel 17:59, 24 lip 2023

I coś czuję, że nie tylko to jedno drzewko tam posadzisz