Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Makao 13:32, 23 sie 2024

Rojodziejowa napisał(a)

Albo prawoślaz konopiowaty tak czy tak, nie wchodzi jakoś na stałe w bazę danych

Jedne nasionka już na krzaczku były takie bardzo sypkie. Resztę tez urwałam, ale nie jestem pewna, czy były odpowiednio dojrzałe.

No to u mnie jeszcze zielone są. Muszę poczekać to sobie zbiorę
Makao 13:41, 23 sie 2024

MagdaLenka napisał(a)
Jakie wspaniałe wspaniałości!!!
O koty mi chodzi oczywiście... Piękne obie! Fajnie jest obserwować, że zwierzęta też mogą być zupełnie różne z charakteru.
Dobrze, że przynajmniej jedna jest domatorką. Ja o swoje zawsze drżałam, gdy były na dworze, bo mamy dom blisko ulicy, a u nas prawie nikt nie stosuje się do ograniczenia prędkości. Ostatnio Pchełka wbiegła pod samochód. Na szczęście przeturlała się pod autem między kołami i skończyło się na kilku obtarciach (oraz rachunku na 9 stów u weta, żeby przekonać się, że nic jej nie jest).

O kurka, ale sobie policzył. Oni zawsze potrafią tak zaskoczyć

Moja ta pierwsza Figa to też nie raz mnie o stres przyprawiła. Też mamy blisko drogę na której nie raz widziałam zwłoki kotów. Zawsze się wpatruję czy to nie ona ale puki co (odpukać) wraca cała i zdrowa. Figę nauczyłam wracać do domu na pewien dźwięk który z siebie muszę wydać . Nie robi tego od razu ale po kilkunastu lub kilkudziesięciu minutach jest zawsze na tarasie. Zapamiętała że gdy usłyszy ten dźwięk to znak że czeka na nią pyszna przekąska więc wraca.
Makao 13:45, 23 sie 2024

MiluniaB napisał(a)
Tola też fajna

Ehhhh biedne te zwierzaki jak coś im dolega i my właściciele walczący o ich zdrowie.

Niestety ciężkie to jest ale nie wyobrażam sobie nie mieć w domu kotów. Nie wiem jak przetrwam czas gdy przyjdzie się z którąś rozstać i nawet nie chcę o tym myśleć
Makao 13:45, 23 sie 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Piękne kociska

❤️
Makao 13:46, 23 sie 2024

Basieksp napisał(a)
U nas też jesień powoli zagląda kotki masz urocze nasz Filemon też potrafi siad robić, robi siad razem z Azą, razem tak sępią za smakołykami

To właśnie zabawne jak zwierzęta uczą się od siebie
pestka56 14:58, 23 sie 2024

U mnie na szczęście do niezbyt uczęszczanej asfaltówki w prostej linii jest jakieś 500 metrów, ale i tak gdy raz Ryszard nie wrocił na noc, a rano zniknęła Pusia, strasznie się denerwowaliśmy. Okazało się, że Pusia poszła za bratem i gdy biegałam po okolicy wołając ich, wyprowadziła rudą łajzę zza szosy i przybiegli do mnie. Okropnie się na nich nazłościłam. Jakoś teraz nie odchodzą od ogrodu tak daleko. Pozostałe 2 kocice, Merith i Pufka są w ogóle domowo-ogrodowe. Bardzo pilnują ogrodu.
Teraz cała banda śpi u nas na łóżku

Dobrze, że Tola wyszła z choroby. Oby jak najdłużej kotki były z Wami. Moje poprzednie były ze mną Pasqal prawie 19 lat, a Spinoza 16.
Makao 15:44, 23 sie 2024

19 lat to już ładnie. 16 dla mnie za krótko. Najlepiej gdyby ponad 20 dały radę tylko w zdrowiu bo jak zaczynają chorować to człowiek próbuje ratować a to boli bo patrzy na cierpienie. Niech dożyją zdrowej starości a potem umrą w spokoju
Rojodziejowa 18:47, 23 sie 2024

Ania, wyszukałam, że siewki brachytrichy wyrywasz. Znaczy umiesz poznać. Wstawię u siebie zdjęcie. Daj znać, czy to może być to?
pestka56 19:53, 23 sie 2024

Makao napisał(a)
19 lat to już ładnie. 16 dla mnie za krótko. Najlepiej gdyby ponad 20 dały radę tylko w zdrowiu bo jak zaczynają chorować to człowiek próbuje ratować a to boli bo patrzy na cierpienie. Niech dożyją zdrowej starości a potem umrą w spokoju

Pasqal miał 4 lata przed śmiercią udar, ale wyszedł z niego całkiem dobrze. Jedynie łepek leciutko przekrzywiał na prawo. Właściwie nie wiem dlaczego odszedł, po prostu bardzo osłabł i jakby stał się nieobecny, nie reagował. Zdecydowałyśmy z wetką po którejś kolejnej wizycie, że trzeba mu pomóc odejść. Spinoza ostani rok miała rozpoznany przerost mięśnia sercowego. Bardzo była zmęczona na koniec i odeszła w domu. Przy obu kotach byłam.
Magara 22:49, 23 sie 2024

Ania - przesłodkie masz kociaki
Historia o surowych ziemniakach mnie powaliła
U nas kiedyś bytował kocur, który kochał banany - jak się wywaliło skórkę na kompost momentalnie wyczuwał i porywał

Pomysł z kranami w betonie - bardzo fajny Też takie chcę