Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Wafel 19:06, 01 sty 2026

Piękna zima
ewsyg 12:08, 02 sty 2026

Ania, zimy to Ci nie zazdroszczę.
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku i trzymam kciuki za studia.
Patrycja_KG_Lu 10:07, 06 sty 2026

Aniu jakbyś chciała nasionka moich papryczek Cherry Bomb to podeślij na priv adres
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
Makao 07:50, 10 sty 2026

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Aniu jakbyś chciała nasionka moich papryczek Cherry Bomb to podeślij na priv adres

Bardzo chętnie przygarnę.
Nie wiem jak w tym sezonie będzie z wysiewami bo czasu mi brak ale pomidory na pewno wysieję. Nad paprykami się zastanawiam.
Mężaty chce wszystko ogórkami wysiać i może mu pozwolę. Aczkolwiek własna marchewka bardzo mnie cieszyła.
Wyślę priv.
Makao 08:07, 10 sty 2026

Moje miasto stało się sławne przez ten śnieg. Nadal jest go pełno choć miasto cały czas wywozi olbrzymimi wywrotkami. Moja ulica jest jednokierunkowa bo ani jedna odśnieżarka do tej pory nie przejechała. Tylko to co sąsiad wtedy odkopał i potem mieszkańcy wyjeździli. Tylko te główne ulice są ogarnięte a te boczne to masakra. W dodatku na najbliższy tydzień znowu zapowiadają śnieżycę więc wszyscy czujemy niepokój. Przedwczoraj od tych mrozów (bo u nas jest -16) to wywaliło rurę wodociągową i nie mieliśmy wody. Chyba całą noc naprawiali bo rano była ale mężaty kładł się o 23:00 to nic jeszcze nie leciało.
Patrząc na prognozy to u nas mrozy cały styczeń. Może coś w lutym na plus skoczy. Taka ilość śniegu będzie nam towarzyszyła pewnie do końca kwietnia

Moje koty nie wychodzą z domu. Nawet Figa, ta kotka co mega nie lubi przebywać w domu tera siedzi grzecznie. Wychodzi tylko na chwilę kupę zrobić i wraca szybko z krzykiem. Miałam z niej ubaw jak ten śnieg spadł bo instynkt ją ciągnął na dwór a tu klatka. Zapadała się w niego jak w puch i wracała biegiem do domu. Oj ciężko to znosiła że nie może wyjść na dwór. Potem odświeżyłam taras to miała jakieś pole manewru ale zimno ją zawracało szybko. Teraz ma ścieżki wykopane to nimi chodzi ale spacery nie trwają długo.
Druga kotka Tola jest domatorką więc u niej nawet nie przeszło jej przez myśl próba przekroczenia progu domu
mirkaka 08:48, 10 sty 2026

Aniu, wszystkiego co najlepsze, zdrowia i wytrwałości w nauce i ogrodowaniu
Pięknie was zasypało, znów zapowiadają śnieżyce, ciekawe czy was ominie czy dosypie
Ogórki mówisz? U mnie ogórki się nie udają, łapią mączniaka rzekomego, owoce dojrzewają nierówno, no ale ja mam kilka krzaczków
Magara 22:35, 10 sty 2026

Ania, i ja trzymam kciuki I za pogodę i za Twoje studia

Pelargonie będziesz wysiewać w tym roku?
nicol21 11:45, 11 sty 2026

o to jest śnieżyca i jej efekty. Wygląda pięknie, ale na dłuższą metę to może być męczące. No ale - widoki piękne.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Alija 17:54, 19 sty 2026

Aniu, wszystkiego dobrego w nowym roku, zdrówka i dużo radości z ogrodowania, a przede wszystkim powodzenia na studiach, trzymam kciuki. Brawo TY
Eupraksja 22:44, 28 sty 2026

Makao napisał(a)
Zalogowałam by oznajmić że nas zasypało

Rety, jakie tunele! I jak mimo grubości śniegu czyściutko odkopane przejścia, brawo!

Poczytałam też ile miałaś egzaminów w tej sesji, niesamowite że dajesz radę to wszystko (nawet jeśli prawie wszystko) ogarnąć, nasionka warzyw ten sezon muszą być może zostać oddelegowane, chociaż z drugiej strony to może miła odskocznia od nauki?