Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Magara 23:09, 14 lut 2026

Ania - u mnie tyle śniegu co u Ciebie, też głównie "epoka lodowcowa" Prognozy optymistyczne nie są, jeżeli chodzi o brak dalszych temperatur ujemnych i obecność jakiekolwiek ciepełka czy słońca. Kolor biały już mi się mocno znudził

Asia-Wafel - komentować nie będę tego co napisałaś o osiedlowej, bo szkoda słów. Może tam tabliczkę jakąś postawić z napisem, że to rabata jest??? Nie wiem czy ludzką bezmyślność da się okiełznać ale może jakiś promil nadziei jest?
Wafel 23:37, 14 lut 2026

Napisaliśmy na forach osiedlowych, załączyliśmy zdjęcia sąsiadów przyłapanych na gorącym uczynku bez twarzy, ale po kurtkach widać kto to, może się najedzą wstydu i zapamiętają
Makao 08:26, 15 lut 2026

Wafel napisał(a)
Aniu,ale to rabata osiedlowa przed wjazdem, tam nie ma co odgradzać ma cieszyć oko wszystkich, tylko ktoś kto sam nie utrzymuje ogrodu, może wpaść zupełnie bezrefkeksyjnie, żeby to zasypać górami własnego śniegu... Ja mam za mały ogródek, żeby sadzić duże drzewa, a i tak dzięki tobie mam Amanogawy, i jeszcze dosadziłam jarząba i kruszyny . Mam super sąsiadów z lewej i prawej strony póki co Z naszego krańca uliczki wszyscy wywozili śnieg czym mogli na pobliską łąkę, no ale wystarczyło trzech mieszkających w pobliżu, co mieli inny pomysł...

Aaaa dobra, to ja źle odczytałam to co napisałaś. Ja wbiłam sobie że mówisz o swoim ogrodzie a zapomniałam że masz jeszcze jedną wspólną rabatę w innymi. Sorki.
Makao 08:29, 15 lut 2026

Magara napisał(a)
Ania - u mnie tyle śniegu co u Ciebie, też głównie "epoka lodowcowa" Prognozy optymistyczne nie są, jeżeli chodzi o brak dalszych temperatur ujemnych i obecność jakiekolwiek ciepełka czy słońca. Kolor biały już mi się mocno znudził

Asia-Wafel - komentować nie będę tego co napisałaś o osiedlowej, bo szkoda słów. Może tam tabliczkę jakąś postawić z napisem, że to rabata jest??? Nie wiem czy ludzką bezmyślność da się okiełznać ale może jakiś promil nadziei jest?

U mnie niby prognozy pokazują że będzie ocieplenie tak od końca lutego. Wchodziłoby że jeszcze ze dwa tygodnie musimy się pomęczyć z nocnymi przymrozkami a potem już temperatura powyżej zera w nocy więc zacznie się to wszystko topić.
Oby się sprawdziły te prognozy na interii.
nicol21 18:27, 15 lut 2026

Tak, zima mocno trzyma. u ans nawet znów śnieg spadł. a ja już ogródkowałam!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
mirkaka 18:35, 15 lut 2026

A ja nie narzekam, choć śniegu u nas tyle co u Ciebie Aniu, prawdziwa zima, luty, taki jak wiele lat temu Dziś cudowne słońce u nas było, choć w nocy mróz ma być -19 st.
Z prognoz wynika że dopiero w marcu będzie na plusie, ale kiedy to się stopi? Oj będziemy brodzić w błocie.
Margo2 23:21, 21 lut 2026

Jak widać odwilż ma przyjść szybko.
Ale czy to dobrze?
Żeby nas nie zalało.
Też chciałabym już wiosnę, ale wolałabym jednak bardziej łągodne przejście.
Cały tydzień chodziłam jak zombi. Chyba na tę zmianę pogody
Gosialuk 10:17, 22 lut 2026

Ania zaglądam. Fajnie, że dajesz znać co u ciebie. Powodzenia w dalszej nauce.
magewa 18:01, 23 lut 2026

Cześć Aniu nadal masz tak dużo tego śniegu i lodu ?
u mnie już po -temperatury plus 7 i deszcz ,więc szybciutko roztopiło

Powodzenia w nauce
Patrycja_KG_Lu 10:52, 05 mar 2026

Hej Aniu, jak tam zeszłoroczne plany kurnikowe? Dobrze pamiętam, że mieliście zrobić miejsce na kurnik? Udało się? Jaki kurnik i ile kur chcecie mieć?
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies