Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Juzia 09:03, 16 wrz 2026

Kiedy to wszystko tak porosło?!?!??!
Aż musiałam sprawdzić w jakim wątku jestem, bo nie poznałam po fotkach
TAR 11:40, 16 wrz 2026

tulucy napisał(a)
Ja bym chciała mieć tak lekko zaniedbany ogród.
Gęsto, buszowato, gdzieniegdzie widmo maczety krąży .

Zdjęć nie mam żadnych, jakoś nie miałam do nich głowy.

Nooo, tylko nie maczety. Od razu pila
TAR 11:45, 16 wrz 2026

Basieksp napisał(a)
Tak sbie pomyślałam, Twój ogród ma taki leśny klimat, to że jest z lekka "zaniedbany" ,jak napisałaś, wcale nie zabiera mu uroku. Napewno tego nie widać, jak ktoś nie wie, że jest z lekka zaniedbany, to nawet się nie zorientuje, bo leśne klimaty takie trochę są, "zaniedbane" Ale myślę, że wcale nie jest zaniedbany

Jest Basiu, i to bardzo. To, ze jest gesto troche odwraca uwage. Ale nie moglam nic robic od lipca. Kilka roslin przenioslo sie do roslinowego nieba. Nie wiem co bedzie z rozami Acropolis, sprobuje je zreanimowac. Z dnia na dzien piekne zdrowe krzaki uwiedly i szczernialy. Sa miejsca do przerobek, moze uda sie w przyszlym sezonie cos podzialac. Teraz chce wetknac do ziemi czekajace zmilowania sadzonki i zamknac ten nieszczesny sezon.
TAR 11:49, 16 wrz 2026

Wafel napisał(a)
Pięknie jest, aż niesamowite że masz tyle róż wplecionych w te rabaty

Jakie to ciekawe, ja uważam że róża Flirt jest świetna, zdrowa i kwitnie jak szalona za to Larissa Circus marniutka, aż się wkurzyłam i ją przesadziłam - teraz dwa pąki się pokazały, ha, ha...

Widziałam na zdjęciu ładne niebieskie "kfiotuszki", o których pisałaś że dosadzisz, bo ci niebieskiego brakuje. Co to za kwiatki, bo nie rozpoznałam?

Asiu, to ostrozki granfifolum, czasem zwane syberyjskimi lub chinskimi. Dlugo kwitly. Mam nadzieje,ze w przyszlym sezonie tez beda i nie znikna przez zime. Roza Flirt u mnie to padaka. A Circusy kwitly w doniczkach przepieknie.
TAR 11:53, 16 wrz 2026

mrokasia napisał(a)

Ja też bym chciała mieć taki lekko zaniedbany ogród.
Ja do zdjęć miałam głowę choć moje fotki nie umywają się do tych, które robi gospodyni .
Tar, dzięki za gościnę! Było super . Cmok!

Kasia, Lucy dzieki za przyjazd.
Super ze udalo nam sie zgrac w koncu termin. Nie wiem co zrobilyscie bialasom ale padly po waszym wyjezdzie
TAR 11:56, 16 wrz 2026

Juzia napisał(a)
Kiedy to wszystko tak porosło?!?!??!
Aż musiałam sprawdzić w jakim wątku jestem, bo nie poznałam po fotkach

Juzia w 2024, 2025 i 2026
W tym roku wyjatkowo jest bujnie, pomimo zimowych strat. A tez za duzo nie sadzilam nowosci.
mirkaka 13:23, 16 wrz 2026

mrokasia napisał(a)

Ja też bym chciała mieć taki lekko zaniedbany ogród.
Ja do zdjęć miałam głowę choć moje fotki nie umywają się do tych, które robi gospodyni .
Tar, dzięki za gościnę! Było super . Cmok!

Kasiu, pokazałaś ogród Tar z innego spojrzenia, zupełnie inne ujęcia, tej ścieżki Ania chyba nigdy nie pokazywała w ten sposób,
Ma przepiękny ogród
DariaB 13:27, 16 wrz 2026

Bardzo lubię Twój ogród, daje ukojenie nawet przez samo oglądanie go na zdjęciach. Czytam, że jest zaniedbany, ale zupełnie tego nie widać. Dużo zdrowia życzę! Banda białasów superancka.
LIDKA 14:06, 16 wrz 2026

Tarcia masz dom w rabatach. Mimo trudnego sezonu schyłek lata piękny i wciąż bogaty w kolory.
Zdjęcia gości to zawsze nowy look na znany ogród i pozwalają odkryć coś nowego.
Pomyślałam o tych sciezkach to samo co Mirka .

Tarcia