Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz mały raj na ziemi :)

Nasz mały raj na ziemi :)

Bogdzia 20:01, 09 gru 2011

Mnie się plan podoba ale prawdę mówiąc ja sie nie znam. Szefowa tu jest niezastąpiona. Natomiast zachód słońca -piękny.
siaaska 20:06, 09 gru 2011

Tak będzie lepiej?

Z tyłu domku też już poprawiłam...

Po lewej znajduje się taki mały domek gospodarczy, później warzywniak i w prawym rogu kompostownik.
Przed warzywniakiem są borówki i te większe kuleczki to drzewka owocowe.
Chciałabym tą część delikatnie oddzielić stąd ten kształt rabaty...

siaaska 20:09, 09 gru 2011

Bogdziu dziękuję za wsparcie Liczę właśnie na Danusię... Mam nadzieję że jeszcze do mnie zaglądnie...

Nie często mamy takie piękne zachody słońca, ten był naprawdę wyjątkowy
siaaska 21:16, 09 gru 2011

hmmm... Chyba nie ma chętnych do pomocy... Albo mój projekt taki dobry
anula_wn 21:23, 09 gru 2011

Asia, ja nie wiem, ale chyba Danusi chodziło o pofalowanie tego czegoś po lewej ....przed schodami (chyba)
Może zrób jedną linię prostą, a tą wewnętrzną wyoblij . Nie mogę narysować, bo nie mam jak wgrać fotki...
albo, zrób podobny "sopel" po lewej i po prawej - takie przenikanie się , nie wiem jak to napisać....
siaaska 21:32, 09 gru 2011

Aniu tak będzie lepiej?

Mój ogródek chcę taki trochę naturalistyczny czy rustykalny więc chciałam uniknąć takich wyraźnie prostych linii, ale chyba masz rację Za dużo tego było...

siaaska 22:07, 09 gru 2011

Nie wiem co z robić z prawą stroną, od drewutni w stronę bramy wjazdowej. Przy domku są tam 3 metry ale idąc w stronę wjazdu zwęża się. Myślicie żeby tam jeszcze coś sadzić oprócz szmaragdów? Czy zostawić tylko trawnik?
Przy samym wjeździe do garażu chcemy posadzić dwa octowce, wiem że się bardzo rozsiewają i dają mnóstwo odrostów ale tak nam się bardzo podobają że nie potrafię z nich zrezygnować
Przy śmietniku będzie pewnie jakieś pnącze żeby troszkę zasłonić niezbyt piękny widok koszy...
Jest tam już posadzony milin, bo go dostaliśmy ale nie jestem do niego przekonana... Myślałam raczej o bluszczu i może pnącą różę żeby coś pięknie kwitło i pachniało
aldonaz 17:58, 10 gru 2011

Witaj Asiu, dzięki za powitanie. Mieszkasz w pięknej okolicy, z pewnością Twój ogród też będzie wyjątkowy. Mój domek i ogród także nazywam moim małym rajem na ziemi. Pozdrawiam
Elfik 18:48, 10 gru 2011

siaaska napisał(a)
hmmm... Chyba nie ma chętnych do pomocy... Albo mój projekt taki dobry

Asiu, ja mogę Ci pomóc plewić, kopać, sadzić, przesadzać - ale poradzić nie umiem...
siaaska 20:58, 10 gru 2011

aldonaz napisał(a)
Witaj Asiu, dzięki za powitanie. Mieszkasz w pięknej okolicy, z pewnością Twój ogród też będzie wyjątkowy. Mój domek i ogród także nazywam moim małym rajem na ziemi. Pozdrawiam

Aldona dzięki za odwiedzinki Zapraszam częściej Mam nadzieję że kiedyś ten nasz mały ogródek rzeczywiście będzie przypominał raj na ziemi chociaż dla mnie nawet taki nie do końca obsadzony i z pięknym trawnikiem ale nasz własny, już jest rajem