Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz mały raj na ziemi :)

Nasz mały raj na ziemi :)

siaaska 11:20, 17 sty 2012

kaisog1 napisał(a)
Teraz napisz co źle przeczytałam

Oczywiście niektóre rośliny nie są tymi co potrzeba ale mają kształ odpowiedni.....

na pewno przy ogrodzeniu frontowym nie będzie tuji, myślałam tam o hortensjach albo trawach.... a może coś jeszcze innego?

Ta rabatka z różami i lawendą nie bardzo się mi widzi.... ale reszta ok Tylko mi jeszcze powiedz co to jest za drzewkiem? Te dwa krzewy... i samym dołem myślałaś o żurawkach czy coś innego?

Dziękuję za rozrysowanie Teraz tylko niech ktoś się wypowie jak to wygląda...
Czy ma ręce i nogi...
kaisog1 13:03, 17 sty 2012

Nie kończyłam wczoraj bo chciałam, żebys mi napisała co jest ok a co nie Dzisiaj może dam radę coś pokombinować i wywalić tuje, oraz rabate różaną (pisałas o niej wiec wstawiłam )

Plan obejrzę Sorrki ale nie miałam czasu przelecieć całego wątku

Te dwa za drzewem tak wstawiłam tylko i to są irgi. Dołem myslalam raczej o krzewinkach jakichś Ilexie albo trzmielinie.
siaaska 15:11, 17 sty 2012

Gosik a gdyby tą ławeczkę troszkę wysunąć do przodu.... Tak daleko nie wejdzie bo mam tam studzienkę....
Myślałam o wyłożeniu pod ławeczką nieregularnego kamienia na zaprawie betonowej albo cementowej nie wiem co lepsze... a w tyle za nią chcę ułożyć takie półkole z drewnianych pieńków... Coś jak ma Kasia z Czerwonego mostku... W miejscu gdzie ma leżaki... Nie wiem czy kojarzysz....
I wtedy przed choinką musiałabym jeszcze coś chyba dać... A może same trawy? Fajnie wyglądają tylko że późno się pokażą... Wczesną wiosną będzie łyso... Cebulek tam nie będzie widać.... Sama już nie wiem...

Grześ w okolicy drzewka chciałabym ciurkadełko...
kaisog1 16:46, 17 sty 2012

Widziałam to półkole.... niestety w tym programie nie ma takich cudów więc zrobiłam z roślin
Po prawej stronie, między lawendą a berberysami oczywiście nie są klony tylko myslałam dac Twoje trzmieliny na pniu. Byłyby kontynuacją tych na dole.... Pojęcia nie mam co z tym ciurkadłem zrobić... musze pomyśleć....

siaaska 19:59, 17 sty 2012

Gosia tak mi się wydaje że pod wiśniami wystarczą chyba berberysy... Trawy mogłyby być tylko przy choinie... może za hortensjami tylko... Zlikwidowałabym tą kulę bukszpanową? i te inne trawki...

Może to drzewko troszkę wysunąć do przodu i pod nim zrobić to ciurkadełko wśród host np. Jak myślisz?
kaisog1 20:38, 17 sty 2012

wywaliłam to co napisałas i wysunełam drzewo ale nie wiem czy o to chodziło.....

siaaska 21:01, 17 sty 2012

Kurcze już sama nie wiem jak z tym drzewkiem i ciurkadełkiem... Może bardziej w prawo jak kończą się hortensje...

Gosia mam nadzieję że nie masz mnie dość i moich wybrzydzeń.....
kaisog1 21:03, 17 sty 2012

...nie, ja tu tylko sprzątam

aaaa mam pytanie.... na planie zaznaczone są po prawej i lewj stronie ogrodzenia spadki?? Jeden chyba 300 drugi 200, tylko własnie czego? Cm?
siaaska 21:03, 17 sty 2012

Kurcze nikt inny nawet do mnie nie zagląda... Chyba macie dość mojego marudzenia....
siaaska 21:06, 17 sty 2012

Gosia spadek działki u nas jest ale nawet nie widoczny gołym okiem więc tym się nie przejmuj...
Czekaj... Zerknę na mapkę czy to o to chodzi...