Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz mały raj na ziemi :)

Nasz mały raj na ziemi :)

siaaska 21:09, 18 sty 2012

EPODLAS napisał(a)
Ja też się nie znam na wirtualnym planowaniu, ale wygląda to ciekawie. Mnie podoba się pomysł z ciurkadełkiem. A te kuleczki koło głazu, to bukszpan?

Bożenko w programie to były jakieś trawki a w zamyśle właśnie bukszpany Skąd wiedziałaś?

Pod wiśniami też kostki z bukszpanu tylko z nich chyba zrezygnuję bo i tak są słabo widoczne...
Gardenarium 21:27, 18 sty 2012

kaisog1 napisał(a)
jedyny pomysł jaki mi przyszedł do głowy na teraz to zrobic żwirową łezkę (teren do chodzenia i siedzenia) i po prawej miejsce na ciurkadło (tam gdzie kamień)...

Mnie się ten pomysł podoba, tylko bym dodała w czerwonym trochę miskantów np. Veriegatus, jakieś malutkie smaczki podczas realizacji. Pięknie jest, otwarcie na krajobraz za płotem też.
Kuliste muszą być wiśnie, bo odradzam robinię.

Instagram Ogrodowiska
siaaska 21:35, 18 sty 2012

Danuś czyli mój pomysł całkiem do bani??

agniecha973 21:39, 18 sty 2012

Asiu, według mnie Twój jest bardziej sielski, a Danusi uporządkowany. Nie skrytykowała Twojego pomysłu tylko pokazała, który jej się bardziej podoba.
siaaska 21:46, 18 sty 2012

Aga masz rację... Tylko u Gosi brakuje tej rabatki oddzielającej kącik od wejścia...
Chyba mój projekt bardziej pasuje do klimatu naszego ogrodu... Ta swojska ławeczka... studnia...

Już sama nie wiem...
agniecha973 21:49, 18 sty 2012

To się musi Tobie podobać.
siaaska 21:52, 18 sty 2012

To na pewno To my najwięcej będziemy tam przebywać...

Arkowi podoba się mój projekt.... Nie mówiłam który czyj, żeby nie było że się podlizuje
Nie przepada za takim porządkiem w ogrodzie... Zresztą ja też... Marzy się nam taka namiastka lasku...
Zobaczymy co z tego wyjdzie
kaisog1 22:12, 18 sty 2012

Asia jak chcesz wstawiac bukszpan formowany na zywopłot to stawiaj berberys w kostkach

A odnośnie tego co pisałaś o tym jak widzisz swój ogród.... Mnie się ogród Kasi nie kojarzy w ogóle ze stylem wiejskim ani naturalistycznym Podejrzewam, że masz swoją wizję i wiesz dokładnie co i jak ma wyglądać.
Mnie się np. podoba Twoja koncepcja chociaż nie w moim stylu Ja lubie raczej ład w liniach.... spójność.
siaaska 22:18, 18 sty 2012

kaisog1 napisał(a)
Asia jak chcesz wstawiac bukszpan formowany na zywopłot to stawiaj berberys w kostkach

A odnośnie tego co pisałaś o tym jak widzisz swój ogród.... Mnie się ogród Kasi nie kojarzy w ogóle ze stylem wiejskim ani naturalistycznym Podejrzewam, że masz swoją wizję i wiesz dokładnie co i jak ma wyglądać.
Mnie się np. podoba Twoja koncepcja chociaż nie w moim stylu Ja lubie raczej ład w liniach.... spójność.

Widzę że masz już swoje sprawdzone sposoby na projektowanie

U Kasi podoba się mi to że wykorzystała w swoim ogrodzie naturalne surowce takie jak kamienie, korzenie, drzewo... Rabatki są takie naturalne nie narysowane od linijki i myślę że trawy wprowadzają też taki troszkę sielski nastrój... Rozmieszczenie roślin jest takie jak w naturze... przynajmniej tak się mi kojarzy...

To nasze różne spojrzenie na ogród bierze się pewnie stąd że zwracamy uwagę na inne szczegóły
agniecha973 22:19, 18 sty 2012

I dlatego Wasze projekty się różnią i o to chodzi.