Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz mały raj na ziemi :)

Nasz mały raj na ziemi :)

siaaska 21:11, 28 mar 2012

hanka_andrus napisał(a)
Zazdroszczę takiego mostku! Wykonany własnym sumptem,tym bardziej cieszy!
Gratuluję!

Dziękuję Haniu Cieszę się że się podoba. Trochę pracy w niego włożyliśmy i mam nadzieję że przetrzyma wariacje dzieci
siaaska 21:15, 28 mar 2012

marzena napisał(a)
wszystko pięknie Ci rośnie, dzieciaczki też i pomagają
a mostek jest świetny ! bardzo lubię takie drewniane mostki ...i jeszcze wykonany przez Was ! - no super dbacie o przyrodę, recykling po prostu - naprawdę podoba mi się to Wasze przedsięwziecie pod kazdym wzgledem

Z tą pomocą to różnie bywa... czasami więcej przeszkadzają ale trzeba to przeżyć... Kiedyś podrosną i pewnie o ogrodzie nie będą chciały słyszeć

Cieszę się że mostek się podoba Można powiedzieć że ma swoją historię. Bardzo się nam podoba taki z dziurami po gwoździach i nie do końca równiutki, idealny. Taki podobny do ogrodu jaki kiedyś u nas powstanie
kaisog1 21:16, 28 mar 2012

Asia przecudny ten mostek Żeby mój M miał takie zdolności....
A dzieciaczki im bardziej brudne tym szczęsliwsze i to są uroki dzieciństwa
agniecha973 21:52, 28 mar 2012

Super wiosna, dzieciaczki i oczywiście mostek. Pozdrawiam.
Kaisia 21:21, 29 mar 2012

Miałam przeczucie jak napisałaś u mnie w wątku, że mostek już stoi, ze go robiliście sami i się nie pomyliłam.
Gratulacje dla M. solidna robota, teraz czekamy na otoczenie do niego, mozesz napisać co tam planujesz ?
Martek 14:46, 30 mar 2012

Już to szczepienie jabłoni mężowi daruję ,ale mostek pokarzę i dodam odpowiedni komentarz
siaaska 21:30, 30 mar 2012

kaisog1 napisał(a)
Asia przecudny ten mostek Żeby mój M miał takie zdolności....
A dzieciaczki im bardziej brudne tym szczęsliwsze i to są uroki dzieciństwa

Gosia te zdolności odkrył dopiero jak się przeprowadziliśmy więc kto wie jakie drzemią jeszcze w Twoim M... Niech no tylko pobędzie dłużej w Kubusiowie
Dzieciaki szczęśliwe jak umorusane... Już nawet przestałam się denerwować... Tylko wypadałoby je rozbierać jeszcze przed drzwiami... albo całe od razu do pralki...
siaaska 21:32, 30 mar 2012

agniecha973 napisał(a)
Super wiosna, dzieciaczki i oczywiście mostek. Pozdrawiam.

Aga dzięki za odwiedzinki Wiosna dzisiaj już nie taka super.... Śnieg, wiatr, deszcz, słońce, grad.... Wszystko dzisiaj było.... Fajnie że mostek się podoba A jak Twój? Bo z tego co wiem to też planowałaś...
siaaska 21:42, 30 mar 2012

Kaisia napisał(a)
Miałam przeczucie jak napisałaś u mnie w wątku, że mostek już stoi, ze go robiliście sami i się nie pomyliłam.
Gratulacje dla M. solidna robota, teraz czekamy na otoczenie do niego, mozesz napisać co tam planujesz ?

Początkowo miał być suchy strumyk jak u Was ale jednak zdecydowaliśmy że woda w nim popłynie. Wykorzystamy naturalny mały spadek działki. Strumyczek będzie bardzo delikatny, tylko z kamyczka na kamyczek bez odkrytego zbiornika wody, żeby nie zagrażał dzieciom. Będzie dużo kamieni, korzeni, i grubych gałęzi drzew...
Jeśli chodzi o roślinki to na pewno pojawią się tam trawy, różne kwitnące byliny i troszkę zimozielonych, co by zimą nie było pusto Marzy nam się też klon ale dopiero jak troszkę zarośniemy bo boję się co będzie z nim zimą, straszne wiatry u nas i mrozy. Jeśli chodzi o dokładne nazwy roślin to dopiero w planie bo w tym roku raczej ciężko będzie go obsadzić... Wtedy z pewnością do Ciebie zapukam i poproszę o pewne rady....
siaaska 21:44, 30 mar 2012

Martek napisał(a)
Już to szczepienie jabłoni mężowi daruję ,ale mostek pokarzę i dodam odpowiedni komentarz

Można wiedzieć jaki komentarz?