Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz mały raj na ziemi :)

Nasz mały raj na ziemi :)

kaisog1 21:44, 30 mar 2012

siaaska napisał(a)

Asia przecudny ten mostek Żeby mój M miał takie zdolności....
A dzieciaczki im bardziej brudne tym szczęsliwsze i to są uroki dzieciństwa

Gosia te zdolności odkrył dopiero jak się przeprowadziliśmy więc kto wie jakie drzemią jeszcze w Twoim M... Niech no tylko pobędzie dłużej w Kubusiowie
Dzieciaki szczęśliwe jak umorusane... Już nawet przestałam się denerwować... Tylko wypadałoby je rozbierać jeszcze przed drzwiami... albo całe od razu do pralki...

Eeeee mój M niestety nawet po dłuższym pobycie nie "odkryje" takich zdolności
A co do dzieciaków, to ja uwielbiam patrzec jak Kuba jest umorysany w błocie czy ziemi, bo ma wtedy tak szczęsliwą buźke, że nie wiem. Faktycznie po tym najlepiej wrzucić "całość"do pralki
siaaska 21:51, 30 mar 2012

Na zewnątrz dzisiaj na zmianę deszcz, grad, śnieg, słońce... ale co się dziwić jak to w końcu marzec a w "marcu jak w garncu"... Cierpliwie czekamy na piękną, słoneczną i ciepłą wiosnę i mam nadzieję że to już niedługo....

W domku za to cieszymy się stokrotkami

siaaska 22:03, 30 mar 2012

Co prawda minął już prawie tydzień ale pokażę Wam jeszcze jakie chwile grozy przeżyliśmy w zeszłą niedzielę. Jakiś wariat podpalił wzdłuż drogi kilka pól z suchą trawą... I to blisko nas... O mało co nie doszłoby do spalenia jednego z nowo wybudowanych drewnianych domków...

Dobrze że od ognia oddzielał nas pas zaoranej ziemi...

Nerwów było bardzo dużo, przyjechały trzy straże. Na szczęście wszystko udało się opanować bez większych strat. Noc jednak nie była już spokojna... Co chwilę zaglądałam do okien... Mam nadzieję że to koniec wiosennych podpaleń...

kaisog1 22:05, 30 mar 2012

O matko..... Faktycznie strach jak nie wiem....
A to nie rolnik sobie trawę wypalał??
Pola 22:17, 30 mar 2012

O kurcze co to za idiota był, ałe szczęście że nic się u Was nie stało. Asiu masz śliczne dzieciaczki fajna rodzinka, patrzę z rozrzewnieniem bo moje to już dorosłe
siaaska 22:20, 30 mar 2012

kaisog1 napisał(a)
O matko..... Faktycznie strach jak nie wiem....
A to nie rolnik sobie trawę wypalał??

Gosia chyba nie... to raczej jakiś wariat... Taki pijaczyna... Szedł drogą i co kawałek rzucał podpałkę... Chyba że rolnicy sobie kogoś wynajęli
siaaska 22:22, 30 mar 2012

Pola napisał(a)
O kurcze co to za idiota był, ałe szczęście że nic się u Was nie stało. Asiu masz śliczne dzieciaczki fajna rodzinka, patrzę z rozrzewnieniem bo moje to już dorosłe

Nic się nie stało ale serce biło jak oszalałe...
Oj ja czekam aż dzieciaczki podrosną i będzie można coś spokojniej podziałać w ogrodzie bo jak na razie więcej przeszkadzają...
AgnieszkaBK 22:30, 30 mar 2012

Asiu, bardzo ładny mostek.... widzę, że sezon w pełni otwarty.....świetni pomocnicy
Zdjęcia palącej się trawy faktycznie przerażające..... dobrze że nic złego się nie stao.... niektórzy ludzie nie mają wyobraźni
siaaska 11:26, 31 mar 2012

AgnieszkaBK napisał(a)
Asiu, bardzo ładny mostek.... widzę, że sezon w pełni otwarty.....świetni pomocnicy
Zdjęcia palącej się trawy faktycznie przerażające..... dobrze że nic złego się nie stao.... niektórzy ludzie nie mają wyobraźni

Agnieszko dziękuję
Najgorsze jest to że tacy ludzie pozostają bezkarni... Nikt nawet nie próbował go zatrzymać bo każdy boi się o własne domostwa.... W zeszłym roku w Szczyrku była seria podpaleń domów i teraz każdy się obawia... Zresztą wcale się nie dziwię...
Kaisia 11:36, 31 mar 2012

Fajny pomysł z tą płynącą wodą, już wyobrażam sobie jak bedzie pięknie wyglądało, wiem że masz naturalny spad działki, ale ja bym go jeszcze trochę podniosła, można wtedy fajniej zaarnżować kamienie, w niektórych miejscach w formie kaskady. Nie sadź roślin w tym miejscu zanim dobrze nie uformujesz terenu i nie oznaczysz kształtu strumienia, bo bedzie potem z nimi problem, ja nie mogłam się doczekać i posadziłam kilka potem niepotrzebne przesadzanie.

Współczuję przygody z ogniem, już widzę jak Wam serducha waliły widząc to zamieszanie, na szczęscie wszystko dobrze się skończyło.