Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz mały raj na ziemi :)

Nasz mały raj na ziemi :)

siaaska 18:55, 02 maj 2012

Zgłosiliśmy ponownie awarię. Pan znowu zaczął swoją śpiewkę czy wszystko sprawdzone, że to pewnie u nas jest coś nie tak... itd... ale nie daliśmy się. Niestety na naprawę będziemy musieli czekać do rana....
Trudno... Jakoś noc przeżyjemy...
jotka 18:56, 02 maj 2012

Asiu, wiem jak przykre i uciążliwe są takie "niespodzianki"

Bez prądu we współczesnych czasach to jak bez ręki... Mam nadzieje, ze już po kłopotach ???
siaaska 19:00, 02 maj 2012

Rano godzina 9 prądu dalej nie ma.... Dzwonię jeszcze raz. Pan informuje mnie że ekipa już jest na miejscu i sprawdzają co się stało ale nie bardzo wiedzą... Prądu nie było na naszej ulicy i na połowie wcześniejszej...
W końcu koło godziny 12 stwierdzili że kabel jest uszkodzony gdzieś na linii od Rozdzielni do naszej skrzynki w ogrodzeniu. Na jesień robili nowe przepusty na skrzyżowaniu więc pewnie tam go uszkodzili.... Ale że mamy długi weekend to nie wiedzą czy uda się im sprowadzić odpowiednią ekipę i to naprawić.... :/
siaaska 19:13, 02 maj 2012

Postanowiliśmy uruchomić agregat, który został nam jeszcze z czasów budowy. Dobrze że go nie sprzedaliśmy bo ciężko byłoby przetrwać... Cały czas mam w uszach jego wycie (chociaż już nie chodzi) a z pewnością wiecie że ten odgłos nie należy do przyjemnych

Po rozciągnięciu pajęczyny przedłużaczy okazało się że nie działa pompa od solarów i temperatura na nich wynosi już 180 i cały czas rośnie :/ Oj człowiek czasami staje się bezsilny.... Trzeba było przykryć czymś solary i poczekać aż temperatura spadnie poniżej 150 wtedy pompa zacznie działać.... Wyciągnęłam jakieś stare poszwy i prześcieradła i trzeba było wyjść na dach....

Tymczasem przyjechali Panowie z energetyki i humor nam troszkę poprawili... Udało się ściągnąć ekipę i możliwe że uda się wszystko naprawić... Całe szczęście że się udało bo nie widział mi się cały tydzień spędzony z agregatem i plątaniną kabli....

Z pomocą przyszła nam też pogoda. Troszkę się zachmurzyło i zaczęło padać. Solary już się nie grzały ale Panowie z energetyki nie mogli kopać :/ Deszczyk szybko jednak przeszedł i Panowie dokończyli niedawno swoją pracę... Solary, jak tylko temperatura spadła poniżej 150, zaczęły działać.... Całe szczęście że nic się nie popsuło....

Oj oby już się to więcej nie powtórzyło... bo chyba będę musiała się przefarbować na blond....
hanka_andrus 19:14, 02 maj 2012

Nasza polska rzeczywistość! Nic się nie da! A jak jedna ekipa montuje asfalt,to druga za 2 tygodnie pruje ,bo trzeba w tym miejscu jakieś rury! Brak koordynacji,i każdy tylko za to co pod nosem odpowiada,a nie za całość.
siaaska 19:15, 02 maj 2012

jotka napisał(a)
Asiu, wiem jak przykre i uciążliwe są takie "niespodzianki"

Bez prądu we współczesnych czasach to jak bez ręki... Mam nadzieje, ze już po kłopotach ???

Masz rację Jolu... W domu wszystko wiąże się teraz z prądem :/ Nawet woda w kranie nie leci...

Wszystko jednak skończyło się szczęśliwie i już działa...
siaaska 19:18, 02 maj 2012

hanka_andrus napisał(a)
Nasza polska rzeczywistość! Nic się nie da! A jak jedna ekipa montuje asfalt,to druga za 2 tygodnie pruje ,bo trzeba w tym miejscu jakieś rury! Brak koordynacji,i każdy tylko za to co pod nosem odpowiada,a nie za całość.

Masz rację Haniu to właśnie Polska Tylko u nas się takie rzeczy dzieją i my za to wszystko płacimy
siaaska 19:19, 02 maj 2012

Mam nadzieję że Was za bardzo nie zanudziłam tą opowieścią ale byłam i jestem taka wściekła że musiałam się tym z kimś podzielić... Teraz już się mi poprawiło... Lepiej wyrzucić z siebie złości niż je w sobie kumulować...
hanka_andrus 19:24, 02 maj 2012

W takim zelektyfikowanym domu,czasami dobrze mieć w piwnicy świeczki i butlę z gazem.....
siaaska 19:30, 02 maj 2012

Haniu myślę że agregat lepiej się u nas spisze... Chociaż uwielbiam świeczki... Zwłaszcza wieczorową porą... Są takie nastrojowe... Tylko dzieciaczki ktoś mógłby do siebie zabrać