Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz mały raj na ziemi :)

Nasz mały raj na ziemi :)

AgnieszkaBK 12:06, 20 lip 2012

Piękne zdjęcia Asiu .... całuski dla dzieciaków
siaaska 12:45, 20 lip 2012

kubi2000 napisał(a)

Rzeczywiście miałaś się nad czym pozachwycać Asiu.Gratuluję zdjęć

Dziękuję Zachwycałam się i to bardzo ale tylko chwileczkę... Narazie dzieciaki nie pozwalają na dłuższczą chwilę zapomnienia... Zdjęcia coś nie bardzo... Chyba je za bardzo zmniejszyłam i widać piksele... Na normalnych zdjęciach tego nie ma

Dzieciai zawsze potrafią przywrócić do rzeczywistości
A zdjęcia piękne, amatorzy nie widzą żadnych pikseli

I to bardzo szybko wraca się na ziemię ale i tak dają wiele radości i masz rację to chyba ogród przeszkadza w zabawach z dziećmi. Chociaż można połączyć jedno i drugie. Nieźle nawet wychodzi tylko nie w takim tempie jak by się chciało

Dziękuję
siaaska 12:46, 20 lip 2012

AgnieszkaBK napisał(a)

Dziekuję Aguś Buziaki już przekazane Skaczą koło mnie i nawet przeglądają zdjęcia. Kuba nawet sam wybiera roślinki jakie chciałby mieć u siebie
AgnieszkaBK 12:51, 20 lip 2012

siaaska napisał(a)

Dziekuję Aguś Buziaki już przekazane Skaczą koło mnie i nawet przeglądają zdjęcia. Kuba nawet sam wybiera roślinki jakie chciałby mieć u siebie

To super, że dzieciaczki mają kontakt z przyrodą.... czym skorupka za młodu.....
siaaska 12:58, 20 lip 2012

AgnieszkaBK napisał(a)

To super, że dzieciaczki mają kontakt z przyrodą.... czym skorupka za młodu.....

Mam nadzieję że pokochają ogród tak jak rodzice Chociaż jestem pewna że kiedyś przyjdzie okres buntu ogrodowego... tak jak było u mnie kiedy mama prosiła o pomoc, to była dla mnie największa kara, ale teraz cieszy mnie bardzo grzebanie w ziemi
siaaska 21:47, 22 lip 2012

Zastanawiam się nad zmianami rabaty w przedogródku, tej naprzeciwko studni. Mam tam posadzoną trzmielinę na pniu, wierzbę hakuro, rododendrona Alfred i jeszcze jeden fioletowy NN i dwie azalie japońskie biała i różowa.

Sonia też pozowała
Rabatkę chciałam poszerzyć aż do żwirku który prowadzi do drzwi wejściowych a od strony tui tworzyłaby delikatne półkole. Coś takiego....

Między rabatą a tym ala skalniakiem byłby pas trawnika.
Rododendrony i azalie myślałam przesadzić pod tuje bo tam będą miały trochę cienia, a na tą rabatę dokupić jeszcze dwie trzmieliny na pniu. Podsadzić je lawendą a pod wierzbą hakuro posadzić rdest pośredni. Myślałam żeby dać tam jeszcze kulki bukszpanowe podsadzone żurawką, tylko taką która zniesie dużo słońca bo tam świeci cały czas.... Zastanawiam się tylko jak rozłożyć te pasma lawendy i rdestu. Jak to wszystko ułożyć....

Jutro zmierzę jakiej dokładnie długości byłaby ta rabata, wtedy napewno będzie łatwiej coś rozplanować... Wierzby i tej jednej trzmielinki wolałabym już nie przesadzać bo M to mnie chyba pogoni
siaaska 21:54, 22 lip 2012

Lawendy mam trzy małe sadzonki... ale mam nadzieję że szybko się rozrosną... Muszę tylko rozluźnić im ziemię bo u nas gliniasta i posadzić je troszkę wyżej...

Natomiast rdestu mam bardzo dużo...

Myślicie że będą pasować obok siebie?
kaisog1 21:56, 22 lip 2012

Myślę sobię, że nie bardzo.... ale nie ze względu na kolor a kształt. Jak masz rdestu dużo to dobierz cos do niego ale nie w "czubek", a okrągłe kwiaty....
siaaska 22:08, 22 lip 2012

Gosia ja do Ciebie poszłam żeby Cię do mnie "zaciągnąć" a Ty już działasz w moim ogródku

Hmmm.... Tylko lawenda mi się bardzo spodobała pod trzmieliną więc może rdest tam nie dam a co innego....
kaisog1 22:10, 22 lip 2012

No to rdest na jedną o lawenda na drugą stronę