I to bardzo szybko wraca się na ziemię ale i tak dają wiele radości i masz rację to chyba ogród przeszkadza w zabawach z dziećmi. Chociaż można połączyć jedno i drugie. Nieźle nawet wychodzi tylko nie w takim tempie jak by się chciało
Dziekuję Aguś Buziaki już przekazane Skaczą koło mnie i nawet przeglądają zdjęcia. Kuba nawet sam wybiera roślinki jakie chciałby mieć u siebie
To super, że dzieciaczki mają kontakt z przyrodą.... czym skorupka za młodu.....
Mam nadzieję że pokochają ogród tak jak rodzice Chociaż jestem pewna że kiedyś przyjdzie okres buntu ogrodowego... tak jak było u mnie kiedy mama prosiła o pomoc, to była dla mnie największa kara, ale teraz cieszy mnie bardzo grzebanie w ziemi
Zastanawiam się nad zmianami rabaty w przedogródku, tej naprzeciwko studni. Mam tam posadzoną trzmielinę na pniu, wierzbę hakuro, rododendrona Alfred i jeszcze jeden fioletowy NN i dwie azalie japońskie biała i różowa.
Sonia też pozowała
Rabatkę chciałam poszerzyć aż do żwirku który prowadzi do drzwi wejściowych a od strony tui tworzyłaby delikatne półkole. Coś takiego....
Między rabatą a tym ala skalniakiem byłby pas trawnika.
Rododendrony i azalie myślałam przesadzić pod tuje bo tam będą miały trochę cienia, a na tą rabatę dokupić jeszcze dwie trzmieliny na pniu. Podsadzić je lawendą a pod wierzbą hakuro posadzić rdest pośredni. Myślałam żeby dać tam jeszcze kulki bukszpanowe podsadzone żurawką, tylko taką która zniesie dużo słońca bo tam świeci cały czas.... Zastanawiam się tylko jak rozłożyć te pasma lawendy i rdestu. Jak to wszystko ułożyć....
Jutro zmierzę jakiej dokładnie długości byłaby ta rabata, wtedy napewno będzie łatwiej coś rozplanować... Wierzby i tej jednej trzmielinki wolałabym już nie przesadzać bo M to mnie chyba pogoni
Lawendy mam trzy małe sadzonki... ale mam nadzieję że szybko się rozrosną... Muszę tylko rozluźnić im ziemię bo u nas gliniasta i posadzić je troszkę wyżej...
Myślę sobię, że nie bardzo.... ale nie ze względu na kolor a kształt. Jak masz rdestu dużo to dobierz cos do niego ale nie w "czubek", a okrągłe kwiaty....