Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;)

Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;)

Muszelka 11:44, 26 lip 2023

Kontonaogrod napisał(a)
Figi

Fantastyczne!
Kontonaogrod 11:45, 26 lip 2023

Niezłe rezydencje

Potrzebuję miejsce na małą chatkę max 100m2. Trzeba to potem ogrzać. A myjąc 16te okno któryś raz z kolei w poprzednim domu niedługo potem wzięłam rozwód Także ten tego poprzednich błędów popełniać już nie będę

I chętnie bez sąsiadów którzy mi obcinają maliny bo im gałązki przeszły przez płot na 10cm...
Muszelka 11:48, 26 lip 2023

Kontonaogrod napisał(a)
Niezłe rezydencje

Potrzebuję miejsce na małą chatkę max 100m2. Trzeba to potem ogrzać. A myjąc 16te okno któryś raz z kolei w poprzednim domu niedługo potem wzięłam rozwód Także ten tego poprzednich błędów popełniać już nie będę

I chętnie bez sąsiadów którzy mi obcinają maliny bo im gałązki przeszły przez płot na 10cm...

O, to jak moje priorytety egzystencjalne
Muszelka 11:54, 26 lip 2023

Mieszkam na 60 m2. Bardzo fajnie! Mało sprzątania, mało do ogrzania, w szafach tylko to, co niezbędne do życia

Kiedyś przeczytałam takie motto: "Człowiek ma małe potrzeby. Reszta to na pokaz"
Kontonaogrod 12:11, 26 lip 2023

Coś w tym na pewno jest!

Póki co wystarczy mi to co mam. A jak się uda coś zakupić rozwojowego to jestem bardzo za. Idealnie w cenie podobnej do działki w górach lub tańszej
Muszelka 12:31, 26 lip 2023

Kontonaogrod napisał(a)
Coś w tym na pewno jest!

Póki co wystarczy mi to co mam. A jak się uda coś zakupić rozwojowego to jestem bardzo za. Idealnie w cenie podobnej do działki w górach lub tańszej

Z serca życzę powodzenia!
Wierzę, że Ci się uda
Kontonaogrod 12:36, 26 lip 2023

Dzięki Na spokojnie, zobaczymy
DariaB 12:39, 26 lip 2023

A mogłoby się wydawać, że 20 arów to już kawałek działki i można mieć trochę prywatności. Masz już naprawdę bardzo bujnie w ogrodzie, fig zazdroszczę, kuszą mnie, uwielbiam figi. Rozumiem Twoje dylematy z działką. Ostatnio oglądałam przepiękną działkę, 40 arów, no marzenie. Widoki jak z bajki, ale dojazd taki, że już pierwszej zimy rwałabym włosy z głowy.
Kontonaogrod 12:50, 26 lip 2023

Im starsza jestem tym więcej wiem i więcej doświadczyłam. Chodzi tylko o ludzi, "normalnych" teraz ze świecą szukać. Takich którzy nie będą stękać że wszystko nie tak i nic im nie pasuje.

Więc jak najmniej sąsiadów a najlepiej wcale Wszystko jedno jak dużą masz działkę, sąsiad zawsze może Ci trochę krwi napsuć.

Tutaj nie jest źle, póki co się nie wyprowadzam (nie mam gdzie), ale jak myśleć o czymś nowym to rozwojowym i na starość raczej już. Stąd moje wątpliwości co do gór, bo super fajnie, ale nie widzę siebie wjeżdżającej pod dom w zimie. Ani trochę
Kontonaogrod 12:57, 26 lip 2023

To działka numer dwa którą chcę obejrzeć, kształt do bani ale mini wieś kaszubska, parę chałup, cisza spokój i brak wszystkiego - są tylko pola dookoła, lasy, trasy rowerowe i jezioro we wsi

To działka po prawej ze starymi drzewami:

a tu po drugiej stronie drogi widok na jezioro (póki tej działki z boiskiem ktoś nie zagospodaruje)