Wrocek ładny, byłam raz jak dzieciaki były małe i zwiedzaliśmy śladami krasnali, żeby była jakaś motywacja dla dzieci Chętnie wrócę, żeby poszukać gdańskich inspiracji
Elu, nawet mi się nie chce skarpy poprawiać, niech na niej rośnie to co wygra żywotnością, nie cięłam irgi, dzięki za poradę A berberysy chyba faktycznie potraktuję nożycami elektrycznymi.
P.S. Nie wiem właściwie co mają do siebie słoneczniki i słoneczniczki,nawet nie wiedziałam, że takie kwiatki istnieją, a takie ładne prawda
No to znowu mam tyły bo w okolicach Stoczni byłam rok temu. Dzisiaj byłam na spacerze w okolicach UCK żeby zobaczyć budynek centrum szkoleniowego Izb Lekarskich. Awangardowa architektura, tylko okna jakieś dziwne . Za czasów mojej młodości było tam boisko z lodowiskiem zimą. Nawet na łyżwach tam jeździłam.
Jola cala afera z tym centrum szkoleniowym. Chodzi o glosnosc zainstalowanych pomp ciepla przeszkadzajacych mieszkancom okolicznych domow. A mogli to inaczej zrobic. Nikt z mieszkancami sie nie liczyl. Wpasowali kloca miedzy domy.
Zreszta cala ta budowa szemrana byla od poczatku.
A chyba najbardziej co oburzylo ludzi to wyciecie starych drzew w pelni okresu legowego. Budynek architektonicznie jest ok. Ale tych drzew wycietych szkoda. Piekne byly.
Czyli mus budynek zobaczyć, jak pogoda dopisze to zrobię wycieczkę rowerową.
Jola jak się wybierasz w nasze rejony to daj znać, może się uda kawę wspólnie wypić, w kompie nie siedzę cały czas, ale wyślij SMS, będzie szybka informacja zwrotna czy wolna jestem Podziwiam, że ci się chce przyjeżdżać do GD architekturę współczesną UCK oglądać