Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Wafel 20:15, 29 wrz 2025

Judith napisał(a)

Hehe . Morza brak .
Zobacz sobie kamieniczki na wrocławskim Rynku - będziesz widziała kamieniczki na gdańskiej Długiej .
Że nie wspomnę o wielu innych sytuacjach architektonicznych . Gdańsk to Wrocław z dostępem do morza .

Wrocek ładny, byłam raz jak dzieciaki były małe i zwiedzaliśmy śladami krasnali, żeby była jakaś motywacja dla dzieci Chętnie wrócę, żeby poszukać gdańskich inspiracji
Wafel 20:23, 29 wrz 2025

ElzbietaFranka napisał(a)
Asiu bardzo ładna ta skarpa. Ja bym jej nie ruszała niech się wszystko że sobą zmiesza. Później można tylko nożycami elektrycznymi ścinać raz do roku. Będzie kolorowo.
Irgę jak się przycina często to robi się bardzo gęsta.

Masz piękne rozchodniki i pięknie kwitną. Byłam dzisiaj u ogrodnika ale takich nie mieli. Mam trochę inne kwitną srebrzyście.
Memory przepiękny teraz.
Zanotowałam sobie nazwę tego słonecznika.

Elu, nawet mi się nie chce skarpy poprawiać, niech na niej rośnie to co wygra żywotnością, nie cięłam irgi, dzięki za poradę A berberysy chyba faktycznie potraktuję nożycami elektrycznymi.
P.S. Nie wiem właściwie co mają do siebie słoneczniki i słoneczniczki,nawet nie wiedziałam, że takie kwiatki istnieją, a takie ładne prawda
Joku 20:34, 29 wrz 2025

Piękne zdjęcia z plaży. Ja też lubię Gdańsk i Wrocław. Gdańsk zadziwia mnie nieustannie swoją zmiennością i rozwojem w ostatnich latach.
pestka56 21:41, 29 wrz 2025

Gdańsk, Wrocław, Poznań, Szczecin, Kraków lubię, ale moje miasto to Warszawa
Wafel 10:46, 30 wrz 2025

Joku napisał(a)
Piękne zdjęcia z plaży. Ja też lubię Gdańsk i Wrocław. Gdańsk zadziwia mnie nieustannie swoją zmiennością i rozwojem w ostatnich latach.

Mnie ten rozwój nawet przeraża, zwłaszcza okolice terenów przy stoczni - same apartamentowce pod krótki wynajem...
ewsyg 15:21, 30 wrz 2025

Asiu, bardzo ładne zdjęcia plaży.
Wafel 19:40, 30 wrz 2025

Dziękuję
Joku 19:41, 30 wrz 2025

No to znowu mam tyły bo w okolicach Stoczni byłam rok temu. Dzisiaj byłam na spacerze w okolicach UCK żeby zobaczyć budynek centrum szkoleniowego Izb Lekarskich. Awangardowa architektura, tylko okna jakieś dziwne . Za czasów mojej młodości było tam boisko z lodowiskiem zimą. Nawet na łyżwach tam jeździłam.
TAR 19:46, 30 wrz 2025

Jola cala afera z tym centrum szkoleniowym. Chodzi o glosnosc zainstalowanych pomp ciepla przeszkadzajacych mieszkancom okolicznych domow. A mogli to inaczej zrobic. Nikt z mieszkancami sie nie liczyl. Wpasowali kloca miedzy domy.
Zreszta cala ta budowa szemrana byla od poczatku.
A chyba najbardziej co oburzylo ludzi to wyciecie starych drzew w pelni okresu legowego. Budynek architektonicznie jest ok. Ale tych drzew wycietych szkoda. Piekne byly.
Wafel 19:54, 30 wrz 2025

Czyli mus budynek zobaczyć, jak pogoda dopisze to zrobię wycieczkę rowerową.

Jola jak się wybierasz w nasze rejony to daj znać, może się uda kawę wspólnie wypić, w kompie nie siedzę cały czas, ale wyślij SMS, będzie szybka informacja zwrotna czy wolna jestem Podziwiam, że ci się chce przyjeżdżać do GD architekturę współczesną UCK oglądać