Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

pestka56 12:38, 24 lut 2024

Eh, te chłopy
Ewa777 09:37, 26 lut 2024

Bardzo ładnie przezimowały Ci żurawki. Już dodają koloru wiosną.
Ładne ciemierniki udało Ci się kupić. Swoim podsypuję raz w roku pokruszone skorupki jaj. Podobno to lubią Trzymam kciuki, żeby tym razem zostały w Twoim ogrodzie na zawsze
Ciemierników mam sporo, ale co roku tak mi się marzy dokupić, bo jest tyle nowych odmian.
Wafel 09:45, 26 lut 2024

Dostały dolomitu, skorupki też zawsze zbieram dla lawendy i powojników będę im też serwować. Mi się marzy choć jeszcze jeden bukiecik ciemiernika kolorowego ale poczekam, co z tymi białymi będzie, może u mnie coś im nie pasuje. Miłego poniedziałku
Ewa777 13:39, 27 lut 2024

Jak chcesz to w mogę dać Ci siewki ciemiernika. Wysiewają się u mnie bardzo. Możesz posadzić je do gruntu lub do donic, a jak podrosną to gruntu.
Wafel 16:00, 27 lut 2024

Dzięki Ewo, zobaczę po tym sezonie jak one się będą sprawować w nowym miejscu, specjalnie zostawiłam nasiona ze swoich ciemierniķów, żeby się rozsiały, ale nic z ziemi nie wyszło.
Wafel 10:05, 02 mar 2024

Ogródek ogarnięty, trochę bałaganu po trawach mi zostało, taka drobnica, którą ciężko wyzbierać, może sobie ptaszki wykorzystają
Widzę przez okno, że puszkinie się pokazały,jak wyjdzie słońce to zrobię fotkę. Tymczasem zabrałam się do ogarnięcia zagłębia sansewierii, Moonshine tak się zagęściła, że poszła w 3 donice. Będą prezenty dla znajomych

Zaraz lecę na dach, zapomniałam tam ściąć trawy, he,he...

Porozsadzałam też grubosza, słabo rośnie u mnie, chyba był za daleko od okna.
Wafel 10:21, 02 mar 2024

Ścięte trawy zostały wykorzystane do zabawy

Mary 11:01, 02 mar 2024

Wafel napisał(a)

Wielkanoc się chyba zbliża bo zajączka widzę.
Narsilia 11:14, 02 mar 2024

Wafel napisał(a)
Ogródek ogarnięty, trochę bałaganu po trawach mi zostało, taka drobnica, którą ciężko wyzbierać, może sobie ptaszki wykorzystają
Widzę przez okno, że puszkinie się pokazały,jak wyjdzie słońce to zrobię fotkę. Tymczasem zabrałam się do ogarnięcia zagłębia sansewierii, Moonshine tak się zagęściła, że poszła w 3 donice. Będą prezenty dla znajomych

Zaraz lecę na dach, zapomniałam tam ściąć trawy, he,he...

Porozsadzałam też grubosza, słabo rośnie u mnie, chyba był za daleko od okna.

Ooo witaj w klubie ja dopiero też co po przesadzaniu sanseweri, ale moje się do twoich nie umywają , i jakie prezenciki będa ,pozazdrościć obdarowanym.
LIDKA 13:38, 02 mar 2024

Czy te sansewerie potrzebuja dużo światła? mam salon od wschodu i chciałąm taką postawić w głębi salonu. Masz zielone paluszki