Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Edenka 07:16, 07 mar 2024

Dzięki za zdęcia z Holandii
Donic w ogrodzie mam coraz więcej ze względu na mały ogródek.
Też mam mało miejsca, ale plusem jest fakt, że nie muszę całego dnia spędzać na pracy, ale wygospodaruję coś na odpoczynek
Ostatnio kupiłam sobie donicę drewnianą z pergolą , w której chcę posadzić chociaż dwa powojniki.

Pozdrawiam miło
Wafel 08:31, 07 mar 2024

Donice ratują sytuacje w razie "chciejstwa" Też mam dużo, ale w sumie nie lubię później tego podlewania

Miłego dnia!
Wafel 18:30, 07 mar 2024

Nowy nabytek, przy okazji kupowania bratków. Nie zdążyłam nic posadzić, bo po 16.00 zrobiło się strasznie zimno, brr... Może ktoś wie co to za odmiana, jest napis Orientalis i tyle...
Magleska 18:50, 07 mar 2024

Śliczniutki
szkoda ,że do O..i mam daleko
Gruszka_na_w... 18:58, 07 mar 2024

W moich budowlanym markecie tych orientalnych były 3-4 odmiany. Ten Twój dobrze się zapowiada.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Joku 20:29, 07 mar 2024

Ja dzisiaj zrobiłam objazd po ogrodniczych od strony pn - zach. Gdyni. W Chwaszczynie u Cyrzana spory wybór bratków, wypasione cyklameny dyskowate, ciemierników kilka odmian, ładne skimmie zapączkowane na bogato, różne pierwiosnki. W LM też bratki, ciemierniki, trochę niskich bylin poduszkowych. Kupiłam jako ciekawostkę pszonaka na żółto kwitnącego. Cen nie zapamiętałam oprócz pszonaka (9,99 zł za sztukę). Były też różne cebulowe w obu miejscach, szukałam zawilców greckich lub czegoś kwitnącego na biało ale nie było, chyba za wcześnie.
Wafel 20:55, 07 mar 2024

Jolu, sypiesz nieznanymi mi gatunkami, zaraz sobie poszukam, co tam za wynalazki oglądałaś i co ci się marzy . Te odmianowe ciemierniki strasznie drogie, ale już zeszli 10 zł z ceny w marketach, może się jeszcze trafi okazja. Mój kosztował 20 zł to sobie zrobiłam prezent z okazji Dnia Kobiet
Wafel 20:57, 07 mar 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
W moich budowlanym markecie tych orientalnych były 3-4 odmiany. Ten Twój dobrze się zapowiada.

No liczę na to, że się odwdzięczy za zabranie z marketowego stołu
Wafel 21:15, 07 mar 2024

Mam cebulki mieczyków abisyńskich, mogą jeszcze poleżeć w garażu i czekać na cieplejsze dni, czy lepiej je pędzić już w donicy? Macie jakieś doświadczenie z nimi?
Magara 23:31, 07 mar 2024

No masz A ja wczoraj byłam na Matarni i do OBI już mi się nie chciało iść, bo uznałam, że pewnie i tak nie ma po co
A bratki bym przygarnęła pewnie i ciemierniki też
Fajny ten Twój