Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Anda 18:30, 22 lut 2024

Wytnij to suche, szare. To martwa tkanka przez którą choroby grzybowe mają łatwiejszy dostęp do rośliny. Ostry sekator, najlepiej odkażony
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Narsilia 21:49, 22 lut 2024

Hej dziękuję również za wizytę uwierz mi że o niczym innym nie myślę tylko o powiększaniu rabat i to z 1,5 m szerokości odrazu na 3 m lub nawet 3,5 więc czeka mnie dużo pracy i rozmazania roślin żeby to jeszcze zapełnić ale już tupie nóżkami . U ciebie tak pięknie rabaty wypełnione ga maksa aż kipią
Wafel 21:56, 22 lut 2024

Ale u mnie wąsko, nietrudno to wypełnić . Ja to bym w ogóle się pozbyła trawnika i zrobiła dżunglę, ale mój mąż by tego nie przeżył pewnie
Wafel 21:59, 22 lut 2024

Cierpliwość i opanowanie to podobno najbardziej pożądane cechy ogrodnika, ale rzadko spotykane chyba
Edenka 07:48, 23 lut 2024

Witaj

Piękny masz ogrdek, widać , że wszystko przemyślane.
Obrazek, który pokazujesz jest bardzo miły dla oka.
Też mam mały , przydomowy ogródek i naprawdę mi wystarczy.
Przy pracy zawodowej nie miałabym czasu na ogarnięcie większej połaci.

Pozdrawiam serdecznie

Ania
Narsilia 09:45, 23 lut 2024

Wafel napisał(a)
Ale u mnie wąsko, nietrudno to wypełnić . Ja to bym w ogóle się pozbyła trawnika i zrobiła dżunglę, ale mój mąż by tego nie przeżył pewnie

Haha skąd ja to znam mój też poza podziwianiem i okazjonalna naprawa wężów nawadniających , które często gęsto przecinam szpadlem gdy coś przesadzam itp ciągle płacze że za dużo trawnika zabieram ale z reguły potem mówi że fajnie i na plus
Wafel 10:19, 23 lut 2024

Witam Cię Ania!
Dziękuję za miłe słowa, na początku ogródek był nieprzemyślany, więc ciągle myślę jak to naprawić. Teraz jest dobrze, ale pewne rzeczy trudno mi zmienić. Ogarnęła cię różyczka widzę, piękne odmiany, ja do róż podchodzę jak do konia, z respektem i lekkim strachem, wolę patrzeć na cudze
pestka56 20:55, 23 lut 2024

Mój walczył ze mną o każdy centymetr trawnika Prędko mu przeszło i teraz pyta ile jeszcze zlikwidujemy.
Wafel 23:04, 23 lut 2024

Makao 09:47, 24 lut 2024

pestka56 napisał(a)
Mój walczył ze mną o każdy centymetr trawnika Prędko mu przeszło i teraz pyta ile jeszcze zlikwidujemy.

Mój też się poddał. Mniej roboty z koszeniem więc tyle to i synowie mi ogarniają a mężatemu to pasuje