Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kraina spełnionych marzeń

Kraina spełnionych marzeń

MagdaLenka 18:47, 10 mar 2025

Zuzia na zdjęciach wygląda dostojnie, ale tak na prawdę ma ADHD.
Juzia 10:05, 11 mar 2025

Też mam Zuzię... ale moja ludzka, nie kocia

MagdaLenka 11:30, 16 mar 2025

Wczoraj były u mnie ogrodowiskowe dziewczyny. Wybrałyśmy się do szkółki w Nałęczowie. Miałam tylko popatrzeć, ale robiłam to tak intensywnie, że wypatrzyłam morwę pendula, jabłonkę kolumnową Maypole i kalinę wonną.

Poza tym dostałam w prezencie klona nieznanej odmiany.

Kora wyglada tak:

Może ktoś rozpozna odmianę...
MagdaLenka 11:33, 16 mar 2025

Dostałam również poidełko dla ptaków...

i zapączkowaną gałąź magnolii

(Za oknem sterta kory, gdyby ktoś dociekał.)

Dziewczynom lubelskim jeszcze raz dziękuję za odwiedziny i prezenty i ściskam mocno!
Makao 11:47, 16 mar 2025

To u Ciebie był zlot
I taki śnieg, brrrr

Fajnie że już zaczęłyście sezon spotkaniowy
MagdaLenka 12:46, 16 mar 2025

Makao napisał(a)

Fajnie że już zaczęłyście sezon spotkaniowy

U nas w sumie sezon spotkaniowy trwa cały czas.
Gruszka_na_w... 12:52, 16 mar 2025

Nie wiadomo, co bardziej podziwiać; ciemiernikowy szpalerek czy cudnej urody czworonogi. Moje serce skradł piesek. Wygląda na zawadiakę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
MagdaLenka 13:48, 16 mar 2025

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Nie wiadomo, co bardziej podziwiać; ciemiernikowy szpalerek czy cudnej urody czworonogi. Moje serce skradł piesek. Wygląda na zawadiakę.

Haniu, piesek ani trochę nie jest zawadiaką. To schroniskowe stworzonko i jest bardzo strachliwa. Jest też bardzo przytulaśna i emocjonalna. Kiedy jest u nas na wsi faktycznie może wyglądać na zawadiakę, bo tu czuje się bezpiecznie i jest dużo bardziej odważna.
Ichigo 15:01, 16 mar 2025

Fajne takie zakupy i prezenty, najlepsze . Też ostatnio kupuję dużo roślin, ale moje zakupy obracają się w sferze Internetu. Sprawiłam sobie w ten sposób grujecznik, ma przyjechać w piątek. Czaję się też na judaszowca kanadyjskiego. Morwę pendulę też mam na liście chciejstw, muszę tylko wykoncypować, gdzie ją posadzić.

Ciekawa jestem tego klona - całkiem okazałe drzewko i ma ładny pokrój. Zobaczymy w sezonie, co z niego wyrośnie
anpi 20:20, 16 mar 2025

Magdalenko, serdecznie dziękuję za super sobotę! Pyszne jedzonko i pogaduchy w przemiłaj atmosferze! Uwielbiam te nasze spotkania, bardzo wesołe i takie ładujące bateryjki!
Wydawałoby się, że pogoda spłatała nam figla i pomysł buszowania po szkółce spali na panewce. A tu nawet ja, która zarzekałam się, że na pewno niczego nie potrzebuję i nie będę kupowała wróciłam z pełnym bagażnikiem
Taką mieliśmy aurę w drodze do Ciebie

Twoje rabatki w śniegu dogłębnie rozkminiałyśmy, wyobrażając sobie to czego nie było widać, ale wiesz, że wyobraźnia ogrodniczek bujna jest! Pati pewnie wrzuci na dowód jakieś fotki, gdzie szalone ogrodniczki brną w śniegu dopytując się co gdzie rośnie!