Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony Chram

Zielony Chram

Darecka 02:19, 24 gru 2023

Agrestisy (pierwsze 3 krzaczki) szybko się rozkrzewiają. Musieliśmy wyciągnąć zielony cylinder spod arbuzów, bo załamywały się na nim łodygi. W tunelu poliwęglanowym z kolei zawiązują się pierwsze fioletowe paprysie:

Darecka 02:25, 24 gru 2023

I kolejne pomidorki:

Niechcący przy podlewaniu odłamuje mi się papryczka, jest na tyle ładna, że biorę ją na sesję zdjęciową do domu Agrestisy w tydzień sporo urosły:

Pierwszy zawiązany arbuz wielkości agrestu

Darecka 02:30, 24 gru 2023

Skrzynki z kwiatami na przyszłe bukiety (dziebko za gęsto, ale człowiek uczy się całe życie ):

I łączka po raz wtóry, tym razem do głosu dochodzą naparstnice i goździki żelazne:

Darecka 02:36, 24 gru 2023

Czy mój umysł płata mi figla, czy też Hercules szykuje się do kwitnienia?

I Rozanka w swej "szczytowej" formie hahaha. Albo miała za sucho, albo za ciemno ( Szyny były złe, a podwozie też było złe Pani Ewa Michalska musi mi wybaczyć, ale nie mogłam się powstrzymać ). Za to przy studni jest na czym zawiesić oko.

Darecka 02:41, 24 gru 2023

Pod chaUpą także . Mimo kociej napaści, udało się doczekać pięknych rzodkiewek (na czas sesji fotograficznej odłożyłam je na drewnianą skrzynkę po lewej):

Reszta ogrodu prezetuje się tak:

Darecka 02:47, 24 gru 2023

Zostało mi kilka begonii, więc wcisnęłam je tutaj:

Tych niebieskich kostrzew już nie ma, cyprysiki też powędrowały jesienią na przód, żeby nie ginąć pod rdestem:

Dosadziłam 3 gaury Gaudi Rose, bo brakowało mi koloru (tu też planuję roszadę na przyszły sezon ). Pierwotnie miały być ślazowniki Party Girl, nawet kupiłam je w przedsprzedaży, ale nie przezimowały u sprzedawcy, więc może dobrze się stało

Darecka 02:54, 24 gru 2023

Szałwie omączone ( to ta 7-osobnikowa grupka na prawo od purpurowego rozchodnika) przetrwały moje nieudolne zabiegi wczesną wiosną, więc teraz nic już im nie straszne

Bodziszek Rozanne (prawy dolny róg) dzielnie walczy, ale finalnie dużo z niego nie zostanie- zastanawiam się, co mu zaszkodziło, bo wieść gminna niesie, że to taka bezproblemowa roślina

Parzydło powoli kończy kwitnienie:

Darecka 03:02, 24 gru 2023

Jedyny (ale za to jaki! ) kwiatostan rodgersji i pierwszy bukiecik z resztek dzwonków irlandzkich- samosiejek i innych dostępnych o tej porze w moim ogródeczku kwiatuszków.

No jak to jest Pink Pixie, to ja jestem Marylin Manson
https://cebule-kwiatowe.pl/produkt/lilia-azjatycka-niska-pink-pixie-1-szt.html

Darecka 03:09, 24 gru 2023

Tu z kolei o żadnej pomyłce nie może być mowy- Yellow Fire jak się patrzy i "noname", nazwany przez sprzedawczynię nasion, pardon, pokarmu dla rybek, swoim imieniem na własną cześć: żółty pomidor Marta (ależ on owocował, zostaje u mnie na pewno!):

Pomidorkom wtórują ostre papryczki i Wasz ulubieniec, agrestis

Darecka 03:15, 24 gru 2023

Patrzcie na tego gentelmana, jaki dorodny, będzie miał z 10cm średnicy jak nic :

25 czerwca na łączce królują maki, niestety aparat w moim telefonie nie bardzo współpracuje z kolorem czerwonym: